Mooie groei Bonduelle, ondanks tegenwind

Mooie groei Bonduelle, ondanks tegenwind

De Franse groenteverwerker Bonduelle heeft zijn gebroken boekjaar afgesloten met een omzet van net geen twee miljard euro. Dat was goed voor een groei met zo'n 4%, ondanks de uitdagende marktomstandigheden wereldwijd.

Vier opeenvolgende trimesters van groei

Bonduelle behaalde in zijn boekjaar (dat liep tot eind juni 2015) een omzet van 1.981,8 miljoen euro, tegenover 1.921,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder: goed voor een groei van 4,1% bij constante wisselkoersen (+3,2% inclusief wisselkoerseffecten).

 

Bonduelle zag ook in het vierde trimester zijn omzet stijgen (+2,2%) en tekent zo meteen voor vier opeenvolgende trimesters van groei, en dat ondanks forse tegenwind wereldwijd: nauwelijks groei van de consumptie, een concentratiebeweging in de Europese distributie, een brand in een Canadese fabriek (in Tecumseh) en het Russische embargo (gepaard met de val van de roebel).

 

In Europa, goed voor 65% van de groepsomzet, zetten de eigen merken Bonduelle en Cassegrain een mooie groei neer, gedreven door productinnovatie en marketing. Toch trappelt de Europese jaaromzet ter plaatse, doordat de groep bewust zijn portefeuille aan distributeursmerken afbouwt "omwille van de ontoereikende prijsniveaus". 

 

Buiten Europa groeit Bonduelle dan weer als kool: +12,5% bij constante wisselkoersen, dankzij de Noord-Amerikaanse activiteiten (Bonduelle kocht het voorbije boekjaar onder meer een fabriek in het Canadese Lethbridge).

 

Het management pakt eind september uit met de definitieve jaarcijfers en stelt een groei van het courante operationele resultaat tussen +7 en +12% in het vooruitzicht. Bonduelle is actief in 100 landen en telt 58 eigen productiesites.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top