Nederlandse keten verwerkt voedseloverschot in maaltijden | RetailDetail

Nederlandse keten verwerkt voedseloverschot in maaltijden

Nederlandse keten verwerkt voedseloverschot in maaltijden

De Nederlandse supermarktketen Ekoplaza gaat overschotten van groenten en fruit gebruiken om maaltijden te laten maken. Een proefproject daarrond liep al in vijf filialen, maar zal nu over heel Nederland uitgerold worden.

Minder verspilling

Ekoplaza zal groenten en fruit dat te veel is ingekocht, maar te rijp om nog naar de winkels te verzenden vanuit het magazijn, door Traiteur De Oorsprong in Arnhem laten verwerken tot maaltijden, die daarna verkocht worden in de winkels.

 

"Een paprika die al licht begint te rimpelen of een tomaat die al wat rijper begint te worden, zal geen dagen meer kunnen worden aangeboden. Maar deze producten zijn nog prima om in een soep of maaltijd te verwerken", zegt projectleider Steven IJzerman van Ekoplaza.

 

De biologische supermarktketen hoopt zo de hoeveelheid voeding die wordt weggegooid omdat het niet meer verkocht kan worden in de winkels voor een stuk terug te dringen.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.