Nederlandse keten verwerkt voedseloverschot in maaltijden

Nederlandse keten verwerkt voedseloverschot in maaltijden

De Nederlandse supermarktketen Ekoplaza gaat overschotten van groenten en fruit gebruiken om maaltijden te laten maken. Een proefproject daarrond liep al in vijf filialen, maar zal nu over heel Nederland uitgerold worden.

Minder verspilling

Ekoplaza zal groenten en fruit dat te veel is ingekocht, maar te rijp om nog naar de winkels te verzenden vanuit het magazijn, door Traiteur De Oorsprong in Arnhem laten verwerken tot maaltijden, die daarna verkocht worden in de winkels.

 

"Een paprika die al licht begint te rimpelen of een tomaat die al wat rijper begint te worden, zal geen dagen meer kunnen worden aangeboden. Maar deze producten zijn nog prima om in een soep of maaltijd te verwerken", zegt projectleider Steven IJzerman van Ekoplaza.

 

De biologische supermarktketen hoopt zo de hoeveelheid voeding die wordt weggegooid omdat het niet meer verkocht kan worden in de winkels voor een stuk terug te dringen.

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Zwak eerste kwartaal voor General Mills

21/09/2017

De Amerikaanse voedingsproducent General Mills, bekend van merken als Yoplait, Cheerios en Häagen-Dazs, heeft er een teleurstellend kwartaal op zitten. Zowel de omzet als de winst ging achteruit.

Carrefour Market Groenplaats levert binnen uur aan huis

21/09/2017

De Carrefour Market aan de Groenplaats in Antwerpen is in een volledig nieuw jasje gestoken, met aandacht voor milieu en doorstroming. Bijzonder is dat de winkel voortaan binnen het uur aan huis levert bij zijn klanten.

Voedingsproducenten willen houdbaarheidsdatum duidelijker aangeven

21/09/2017

Een groep van 400 voedingsproducenten, die samen actief zijn in meer dan zeventig landen, wil tegen 2020 de aanduiding van de houdbaarheidsdatum op verpakkingen vereenvoudigen en zo voedselverspilling tegengaan.

Carrefour Express ziet brood in ‘blurring’

21/09/2017

De proximiteitsformule van Carrefour verkent de mogelijkheden van ‘food to go’ en consumptie ter plaatse. De nieuwste generatie winkels voegt diensten en restauratie toe. Het onderscheid tussen retail en horeca vervaagt.

Nieuwe CEO Carrefour wil Hypermarkten op zondag open

21/09/2017

Volgens een van de Fransen vakbonden heeft Alexandre Bombard, de nieuwe CEO van Carrefour, het plan opgevat om de Hypermarkten ook op zondag te openen. Een deel van hen zou mogelijk wel de deuren moeten sluiten.

Belg Olivier Van den Bossche krijgt topfunctie bij Metro

21/09/2017

De Belg Olivier Van den Bossche gaat aan de slag bij het Duitse Metro en krijgt daar een topfunctie. Hij wordt ‘operating partner’ bij Metro Cash & Carry en komt zo aan het hoofd te staan van een aantal landen waar die actief is.

Back to top