Na vier jaar zet Nestlé de productie en commercialisering van zijn plantaardige KitKat-repen stop. De fabrikant ziet de verkopen afnemen, terwijl de productiekosten hoog blijven.
Te duur?
Nestlé lanceerde de ‘KitKat V’ in 2021, als een plantaardig alternatief voor de klassieke reep. Het product werd ontwikkeld in het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum voor zoetwaren van Nestlé in het Verenigd Koninkrijk. Na een succesvolle test werd de productie in 2022 opgeschaald in een fabriek in Hamburg en kreeg de plantaardige variant een uitrol naar vijftien bijkomende Europese landen. Het product werd als een duurzaam alternatief in de markt gezet, met een ecologische voetafdruk die 18% lager was dan die van de versie met zuivel.
Nu zet Nestlé de productie echter helemaal stop, bevestigt de multinational aan Reuters. De productie van de plantaardige variant brengt hogere kosten en dus ook een fors hogere verkoopprijs met zich mee, wat een rem bleek op de verkoop. Waarnemers zien ook dat de vraag naar plantaardige producten wereldwijd wat afneemt. Veel consumenten stellen zich de vraag of plantaardige opties wel gezonder zijn dan traditionele producten.


