Nieuwe CEO voor IJsboerke

Nieuwe CEO voor IJsboerke
Foto: IJsboerke

De Belgian Ice Cream Group (BIG), moederbedrijf van IJsboerke, heeft een nieuwe CEO: Fons Walder wordt opgevolgd door zijn schoonzoon Floris Brockmeier.

 

Operationeel directeur

Walder nam BIG drie jaar geleden over met zijn chocoladebedrijf Baronie, en was er sindsdien ook CEO. Aan De Tijd bevestigt woordvoerder Jef Segers de opvolging: "Het klopt dat we sinds kort een nieuwe CEO hebben. Meneer Walder blijft voorzitter, maar geeft het CEO-schap door aan zijn schoonzoon Floris Brockmeier. Brockmeier staat in feite al enkele jaren mee aan het roer van dit bedrijf. Hij was operationeel directeur, maar Walder was de officiële CEO."

 

De Nederlandse ondernemer zal zich nu concentreren op chocolademaker Baronie, bekend van de merken Jacques en Duc d'O. Over zijn opvolger is bijzonder weinig geweten, behalve dat hij samen met zijn vrouw in 2015 Stichting Kieteman oprichtte, ter nagedachtenis van hun babyzoontje. De stichting ondersteunt kwetsbare kinderen, onder meer via de financiering van muzieklessen en sportactiviteiten.

 

BIG draait een jaarlijkse omzet van 75 miljoen euro. Het bedrijf produceert roomijs voor de huismerken van supermarkten en onder het eigen merk IJsboerke.