Nieuwe managing director voor Chipotle in Europa

Nieuwe managing director voor Chipotle in Europa

Fastfoodketen Chipotle heeft met Jim Slater een nieuwe algemeen directeur aangeduid voor Europa. Hij moet er mee voor zorgen dat de keten in Europa sneller kan uitbreiden, nu de resultaten in de Verenigde Staten tegenvallen.

Slechts 12 vestigingen in Europa

Slater heeft eerder al heel wat ervaring opgedaan bij Costa Coffee en Bombay Sapphire Gin en komt nu dus aan het hoofd te staan van de Europese tak van Chipotle. Hij heeft in ieder geval heel wat werk, want Chipotle heeft slechts twaalf vestigingen in Europa: zeven in Engeland, vier in Frankrijk en eentje in Duitsland.

 

De bedoeling is dat Europa binnenkort een belangrijkere markt wordt voor Chipotle, dat in de Verenigde Staten zijn omzet zag terugvallen. Dat was deels te wijten aan een aantal problemen met ziektes die klanten van Chipotle kregen na het eten van voeding van de keten.

 

Slater gelooft dat Chipotle vanwege zijn filosofie zal aanslaan bij de Europese klant. Het bedrijf focust naar eigen zeggen immers op ingrediënten die met respect voor dieren, boeren en het milieu worden geproduceerd.