Nieuwe topman Barry Callebaut komt van bij Unilever

Nieuwe topman Barry Callebaut komt van bij Unilever

Antoine de Saint-Affrique, momenteel voorzitter van Unilever Foods, wordt de nieuwe CEO van chocoladegigant Barry Callebaut. Hij volgt Juergen Steinemann op, die eind vorig jaar werd aangesteld tot vice-voorzitter van de raad van bestuur.

Wissel van de wacht op 1 oktober

Chocoladegigant Barry Callebaut krijgt op 1 oktober een nieuwe CEO: Antoine de Saint-Affrique (foto), een 50-jarige Fransman met een indrukwekkende staat van dienst in de voedingsindustrie. Hij is momenteel president van Unilever Foods en zetelt in die hoedanigheid ook in het directiecomité van Unilever op groepsniveau.

 

Onder zijn leiding genereert Unilever Foods, samen met de Foodservice Division en de nieuw opgerichte divisie 'Baking, Cooking & Spreading', een totale omzet van 12,4 miljard euro in de acht regio's waarin het actief is. Daarnaast is Antoine de Saint-Affrique ook niet-uitvoerend directeur bij Essilor, de Franse wereldspeler op gebied van corrigerende brilglazen. Ervaring zat dus.

 

De Fransman volgt Juergen Steinemann op, die in 2009 CEO werd van Barry Callebaut en de groep de voorbije jaren mee ontwikkelde tot een van de snelst groeiende voedingsbedrijven wereldwijd. Onder zijn leiding nam de groep enkele dagen geleden nog American Almond over, dat producten op basis van noten vervaardigt en vorig jaar een omzet draaide van omgerekend 14,2 miljoen euro. Wellicht was het een van zijn laatste wapenfeiten als CEO.

 

Barry Callebaut heeft in het Oost-Vlaamse Wieze een grote chocoladefabriek. De groep, met hoofdzetel in het Zwitserse Zurich, genereerde in het boekjaar 2013/2014 een groepsomzet van 5,9 miljard Zwitserse frank, omgerekend zo'n 4,8 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top