Nieuwe topman Barry Callebaut komt van bij Unilever

Nieuwe topman Barry Callebaut komt van bij Unilever

Antoine de Saint-Affrique, momenteel voorzitter van Unilever Foods, wordt de nieuwe CEO van chocoladegigant Barry Callebaut. Hij volgt Juergen Steinemann op, die eind vorig jaar werd aangesteld tot vice-voorzitter van de raad van bestuur.

Wissel van de wacht op 1 oktober

Chocoladegigant Barry Callebaut krijgt op 1 oktober een nieuwe CEO: Antoine de Saint-Affrique (foto), een 50-jarige Fransman met een indrukwekkende staat van dienst in de voedingsindustrie. Hij is momenteel president van Unilever Foods en zetelt in die hoedanigheid ook in het directiecomité van Unilever op groepsniveau.

 

Onder zijn leiding genereert Unilever Foods, samen met de Foodservice Division en de nieuw opgerichte divisie 'Baking, Cooking & Spreading', een totale omzet van 12,4 miljard euro in de acht regio's waarin het actief is. Daarnaast is Antoine de Saint-Affrique ook niet-uitvoerend directeur bij Essilor, de Franse wereldspeler op gebied van corrigerende brilglazen. Ervaring zat dus.

 

De Fransman volgt Juergen Steinemann op, die in 2009 CEO werd van Barry Callebaut en de groep de voorbije jaren mee ontwikkelde tot een van de snelst groeiende voedingsbedrijven wereldwijd. Onder zijn leiding nam de groep enkele dagen geleden nog American Almond over, dat producten op basis van noten vervaardigt en vorig jaar een omzet draaide van omgerekend 14,2 miljoen euro. Wellicht was het een van zijn laatste wapenfeiten als CEO.

 

Barry Callebaut heeft in het Oost-Vlaamse Wieze een grote chocoladefabriek. De groep, met hoofdzetel in het Zwitserse Zurich, genereerde in het boekjaar 2013/2014 een groepsomzet van 5,9 miljard Zwitserse frank, omgerekend zo'n 4,8 miljard euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Back to top