Ohne opent vijfde vestiging in Nevele

Ohne opent een verpakkingsvrije winkel in Nevele
Ohne

De verpakkingsvrije keten Ohne zet zijn groei verder met een vijfde vestiging, ditmaal in het Oost-Vlaamse Nevele. Het wordt meteen de grootse winkel van de keten.

 

Korte keten wint terrein

Het nieuwste filiaal wordt uitgebaat door Kathleen Lutgen, die vroeger zelf een andere biowinkel had. Naast een uitgebreid assortiment groenten en fruit en andere verse producten biedt de winkel een hele reeks verzorgings- en onderhoudsproducten in bulk.

 

"De beslissing voor het openen van een Ohne winkel was al genomen voor de crisis", zegt Lutgen. "Bij de uitbraak ervan, was het even twijfelen of het wel haalbaar was op korte termijn op te starten. We zijn er resoluut en vastberaden voor gegaan. Dit was voor ons immers een heel bewuste keuze, net nu er zo veel nood is aan een lokaal aanbod." Door de crisis heeft de de korte keten aan belang gewonnen. Lutgen hoopt dan ook dat die trend zich ook na de crisis doorzet.

 

Coöperatie

Achter de schermen werken de vijf winkels inmiddels hard aan de oprichting van een ondernemingscoöperatie om een deel van de bedrijfsvoering te centraliseren. Door zich te groeperen staan de uitbaters sterker en kunnen ze genieten van een aantal voordelen voor het runnen van hun kleine voedingswinkels.

 

Ohne opende vijf jaar geleden zijn eerste winkel in Gent. Sindsdien volgden nog een tweede Gentse winkel, en daarenboven één in Aalst en één in Zwalm. Net als de vier vorige keren kozen de Gentenaars ook voor nummer vijf een Oost-Vlaamse plaats uit.