Omzet Diageo blijft status quo

Omzet Diageo blijft status quo

In de eerste helft van het boekjaar, de zes maanden tot en met 31 december, bleef de netto-omzet van Diageo, één van de grootste drankenproducenten ter wereld, ongeveer gelijk bij een lichte daling van 0,1 procent.

Problemen in VS

De totale omzet kwam zo uit op 5,9 miljard pond (7,82 miljard euro). Dat er in het voorbije half jaar geen groei te bespeuren was voor het bedrijf dat onder andere het bier Guinness en de whisky Johnnie Walker verkoopt, was te wijten aan de slechte resultaten in het eerste kwartaal. Toen daalde de omzet met 1,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. In het tweede kwartaal was er dan weer sprake van een omzetgroei van 0,7 procent.


Toch is CEO Ivan Menezes voorlopig nog voorzichtig voor de toekomst. Hij wijst daarbij op resultaten in bepaalde opkomende markten, zoals Venezuela, Rusland en Nigeria, die voorlopig beneden de verwachtingen zijn.

 

 

Verlaagde prijzen

Ook in de Verenigde Staten waren de resultaten in de voorbije zes maanden teleurstellend, vanwege een mindere wodka-verkoop. De omzet in de Verenigde Staten daalde met 2 procent. De verkoop in het land is goed voor een derde van de totale verkoop van het bedrijf en het is de meest winstgevende regio.

 

De winst voor het halfjaar kwam uit op 1,31 miljard pond (1,74 miljard euro). Dat is 18 procent minder dan een jaar geleden. Diageo heeft dan ook op bepaalde markten de prijzen moeten verlagen, om overtollige stock verkocht te krijgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Britse supermarktketen Iceland geeft plastic de zak

17/01/2018

De Britse diepvriesketen Iceland schrapt als eerste supermarktketen alle plasticverpakkingen van zijn huismerken. Tegen 2023 moeten alle 1400 huismerkproducten verpakt worden in een duurzamer alternatief voor plastic, zoals karton en papier.

AB InBev doet twee Duitse bieren van de hand

17/01/2018

AB InBev doet met Diebels en Hasseröder twee Duitse biermerken van de hand. Die komen nu, samen met hun brouwerijen, in bezit van het investeringsfonds CKCF. Dat wil meer investeren in de twee bieren.

Nutella eet Amerikaanse chocoladetak Nestlé op

17/01/2018

Nestlé heeft in Ferrero een koper gevonden voor zijn Amerikaanse chocolade-afdeling. Voor 2,4 miljard euro wordt de producent van Nutella de derde grootste chocoladeproducent ter wereld en kan Nestlé zich in de VS op gezondere producten gaan concentreren.

Komt er een verbod op energiedranken voor minderjarigen?

16/01/2018

Nederland stelt een onderzoek in naar energiedrankjes bij jongeren, nadat de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde een verbod vroeg op de verkoop ervan aan minderjarigen. Ook in België wijzen artsen op de schadelijke effecten van zulke dranken.

Macron wil Franse baguette werelderfgoed maken

15/01/2018

De Franse president Macron wil samen met de bond van Franse bakkers het Franse stokbrood tot Unesco-werelderfgoed laten uitroepen. Het wil zo het voorbeeld volgen van het Belgische bier en de Napolitaanse pizza.

Meer buurtsupermarkten de hele dag open op zondag?

15/01/2018

Buurtwinkels met meer dan vijf medewerkers moeten op zondag de hele dag open kunnen blijven, vindt het NSZ. De zelfstandigenvereniging pleit ervoor om de personeelslimiet op te trekken naar tien. Maar dat is minder evident dan het klinkt, zegt Unizo.

Back to top