Omzet Diageo blijft status quo

Omzet Diageo blijft status quo

In de eerste helft van het boekjaar, de zes maanden tot en met 31 december, bleef de netto-omzet van Diageo, één van de grootste drankenproducenten ter wereld, ongeveer gelijk bij een lichte daling van 0,1 procent.

Problemen in VS

De totale omzet kwam zo uit op 5,9 miljard pond (7,82 miljard euro). Dat er in het voorbije half jaar geen groei te bespeuren was voor het bedrijf dat onder andere het bier Guinness en de whisky Johnnie Walker verkoopt, was te wijten aan de slechte resultaten in het eerste kwartaal. Toen daalde de omzet met 1,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. In het tweede kwartaal was er dan weer sprake van een omzetgroei van 0,7 procent.


Toch is CEO Ivan Menezes voorlopig nog voorzichtig voor de toekomst. Hij wijst daarbij op resultaten in bepaalde opkomende markten, zoals Venezuela, Rusland en Nigeria, die voorlopig beneden de verwachtingen zijn.

 

 

Verlaagde prijzen

Ook in de Verenigde Staten waren de resultaten in de voorbije zes maanden teleurstellend, vanwege een mindere wodka-verkoop. De omzet in de Verenigde Staten daalde met 2 procent. De verkoop in het land is goed voor een derde van de totale verkoop van het bedrijf en het is de meest winstgevende regio.

 

De winst voor het halfjaar kwam uit op 1,31 miljard pond (1,74 miljard euro). Dat is 18 procent minder dan een jaar geleden. Diageo heeft dan ook op bepaalde markten de prijzen moeten verlagen, om overtollige stock verkocht te krijgen.

Tags: