Omzet Diageo blijft status quo | RetailDetail

Omzet Diageo blijft status quo

Omzet Diageo blijft status quo

In de eerste helft van het boekjaar, de zes maanden tot en met 31 december, bleef de netto-omzet van Diageo, één van de grootste drankenproducenten ter wereld, ongeveer gelijk bij een lichte daling van 0,1 procent.

Problemen in VS

De totale omzet kwam zo uit op 5,9 miljard pond (7,82 miljard euro). Dat er in het voorbije half jaar geen groei te bespeuren was voor het bedrijf dat onder andere het bier Guinness en de whisky Johnnie Walker verkoopt, was te wijten aan de slechte resultaten in het eerste kwartaal. Toen daalde de omzet met 1,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. In het tweede kwartaal was er dan weer sprake van een omzetgroei van 0,7 procent.


Toch is CEO Ivan Menezes voorlopig nog voorzichtig voor de toekomst. Hij wijst daarbij op resultaten in bepaalde opkomende markten, zoals Venezuela, Rusland en Nigeria, die voorlopig beneden de verwachtingen zijn.

 

 

Verlaagde prijzen

Ook in de Verenigde Staten waren de resultaten in de voorbije zes maanden teleurstellend, vanwege een mindere wodka-verkoop. De omzet in de Verenigde Staten daalde met 2 procent. De verkoop in het land is goed voor een derde van de totale verkoop van het bedrijf en het is de meest winstgevende regio.

 

De winst voor het halfjaar kwam uit op 1,31 miljard pond (1,74 miljard euro). Dat is 18 procent minder dan een jaar geleden. Diageo heeft dan ook op bepaalde markten de prijzen moeten verlagen, om overtollige stock verkocht te krijgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Filet Pur: Een zwart gat van ongeziene proporties

16/03/2018

Ondanks hun streven naar almaar goedkoper vlees zijn onze supermarkten door de band schandalig duur, leerden we afgelopen week. Zit daar enige logica achter? Lees het onthullende weekoverzicht van RetailDetail Food!

Deze innovaties verschijnen bij Delhaize in de schappen

16/03/2018

Gemak, gezondheid en smaak: dat zijn de drie assen voor productontwikkeling bij Delhaize. De retailer presenteerde deze week een vijftigtal primeurs aan zijn winkelmanagers en zelfstandige uitbaters.

Wim Ballieu (Balls & Glory) voorspelt einde vleesconsumptie

16/03/2018

Wim Ballieu, de oprichter van gehaktballenketen Balls & Glory, verwacht dat we binnen 20 jaar geen vlees meer zullen eten. Hij zegt dat in de nasleep van de voorbije schandalen rond de vleesproductie.

Délifrance vervoegt het portfolio van FFC

15/03/2018

De voorbereidingen voor de overname van Délifrance Benelux door het Nederlandse Franchise Friendly Concepts zijn in volle gang. Vanaf 1 april neemt de franchiseorganisatie de masterfranchise van de Franse broodjesketen in de Benelux in beheer.

IKEA ontwikkelt nu ook een echte 'bug burger'

15/03/2018

SPACE10, het innovatielab van meubelgigant Ikea, komt voor de dag met een gezond alternatief voor de de klassieke hamburger. Het vlees wordt vervangen door rode biet en meelworm. Ook een 'dogless hotdog' zit in de pijplijn.

Back to top