Paardenvleesschandaal doet Ter Beke ter plaatste trappelen

Paardenvleesschandaal doet Ter Beke ter plaatste trappelen

De Belgische voedingsgroep Ter Beke heeft het voorbije kwartaal een "gelijkaardige" omzet gerealiseerd als in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dat komt deels door het paardenvleesschandaal, dat een serieuze impact heeft op de tak van de bereide gerechten.

"Processed meat" groeit (een beetje)

"De geconsolideerde omzet van Ter Beke is in het eerste kwartaal van 2013 gelijkaardig aan de omzet in dezelfde periode van 2012", laat de groep vandaag weten in een trading update, zonder echter concrete cijfers te geven. "De omzet steeg in de afdeling van het verwerkte vlees en ook de operationele winst van die tak steeg in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder."

 

Die toename kon de daling van omzet en winst bij de bereide gerechten niet voledig goedmaken, volgens de groep door het paardenvleesschandaal dat in februari van dit jaar heel Europa in de ban had. "Wij betreuren dat deze gebeurtenissen ook een negatieve impact hadden op onze sector en, meer in het bijzonder, op de omzetevolutie van onze afdeling bereide gerechten, ook al waren de Ter Beke producten nooit betrokken partij", zo onderstreept de groep nogmaals.

 

Ter plaatse trappelen

Ter Beke kan onmogelijk zeggen hoe lang het bedrijf nog de gevolgen van het schandaal zal ondervinden. "De groep doet zijn uiterste best om de negatieve impact zo snel mogelijk te neutraliseren en de eerste tekenen van herstel dienen zich reeds aan", klinkt het. Ter Beke vroeg onder andere extra bijdrage van toeleveranciers voor bijkomende marketinginspanningen, die hoe dan ook "de resultaten van het eerste halfjaar zullen beïnvloeden".

 

"Op basis daarvan en behoudens onvoorziene marktomstandigheden blijft de groep vol vertrouwen dat het volledige jaarresultaat over 2013 nog altijd dat van 2012 kan evenaren." Lees: in het beste geval trappelen we ter plaatse.

 

Over de zoektocht naar een vervanger voor gewezen topman Marc Hofman, die begin dit jaar naar Colruyt vertrok, is er vooralsnog geen nieuws.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Britse supermarktketen Iceland geeft plastic de zak

17/01/2018

De Britse diepvriesketen Iceland schrapt als eerste supermarktketen alle plasticverpakkingen van zijn huismerken. Tegen 2023 moeten alle 1400 huismerkproducten verpakt worden in een duurzamer alternatief voor plastic, zoals karton en papier.

AB InBev doet twee Duitse bieren van de hand

17/01/2018

AB InBev doet met Diebels en Hasseröder twee Duitse biermerken van de hand. Die komen nu, samen met hun brouwerijen, in bezit van het investeringsfonds CKCF. Dat wil meer investeren in de twee bieren.

Nutella eet Amerikaanse chocoladetak Nestlé op

17/01/2018

Nestlé heeft in Ferrero een koper gevonden voor zijn Amerikaanse chocolade-afdeling. Voor 2,4 miljard euro wordt de producent van Nutella de derde grootste chocoladeproducent ter wereld en kan Nestlé zich in de VS op gezondere producten gaan concentreren.

Komt er een verbod op energiedranken voor minderjarigen?

16/01/2018

Nederland stelt een onderzoek in naar energiedrankjes bij jongeren, nadat de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde een verbod vroeg op de verkoop ervan aan minderjarigen. Ook in België wijzen artsen op de schadelijke effecten van zulke dranken.

Macron wil Franse baguette werelderfgoed maken

15/01/2018

De Franse president Macron wil samen met de bond van Franse bakkers het Franse stokbrood tot Unesco-werelderfgoed laten uitroepen. Het wil zo het voorbeeld volgen van het Belgische bier en de Napolitaanse pizza.

Meer buurtsupermarkten de hele dag open op zondag?

15/01/2018

Buurtwinkels met meer dan vijf medewerkers moeten op zondag de hele dag open kunnen blijven, vindt het NSZ. De zelfstandigenvereniging pleit ervoor om de personeelslimiet op te trekken naar tien. Maar dat is minder evident dan het klinkt, zegt Unizo.

Back to top