Paardenvleesschandaal doet Ter Beke ter plaatste trappelen | RetailDetail

Paardenvleesschandaal doet Ter Beke ter plaatste trappelen

Paardenvleesschandaal doet Ter Beke ter plaatste trappelen

De Belgische voedingsgroep Ter Beke heeft het voorbije kwartaal een "gelijkaardige" omzet gerealiseerd als in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dat komt deels door het paardenvleesschandaal, dat een serieuze impact heeft op de tak van de bereide gerechten.

"Processed meat" groeit (een beetje)

"De geconsolideerde omzet van Ter Beke is in het eerste kwartaal van 2013 gelijkaardig aan de omzet in dezelfde periode van 2012", laat de groep vandaag weten in een trading update, zonder echter concrete cijfers te geven. "De omzet steeg in de afdeling van het verwerkte vlees en ook de operationele winst van die tak steeg in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder."

 

Die toename kon de daling van omzet en winst bij de bereide gerechten niet voledig goedmaken, volgens de groep door het paardenvleesschandaal dat in februari van dit jaar heel Europa in de ban had. "Wij betreuren dat deze gebeurtenissen ook een negatieve impact hadden op onze sector en, meer in het bijzonder, op de omzetevolutie van onze afdeling bereide gerechten, ook al waren de Ter Beke producten nooit betrokken partij", zo onderstreept de groep nogmaals.

 

Ter plaatse trappelen

Ter Beke kan onmogelijk zeggen hoe lang het bedrijf nog de gevolgen van het schandaal zal ondervinden. "De groep doet zijn uiterste best om de negatieve impact zo snel mogelijk te neutraliseren en de eerste tekenen van herstel dienen zich reeds aan", klinkt het. Ter Beke vroeg onder andere extra bijdrage van toeleveranciers voor bijkomende marketinginspanningen, die hoe dan ook "de resultaten van het eerste halfjaar zullen beïnvloeden".

 

"Op basis daarvan en behoudens onvoorziene marktomstandigheden blijft de groep vol vertrouwen dat het volledige jaarresultaat over 2013 nog altijd dat van 2012 kan evenaren." Lees: in het beste geval trappelen we ter plaatse.

 

Over de zoektocht naar een vervanger voor gewezen topman Marc Hofman, die begin dit jaar naar Colruyt vertrok, is er vooralsnog geen nieuws.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert socialeshoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Back to top