Panos-franchiser introduceert SEQR-betalen

Panos-franchiser introduceert SEQR-betalen

Na onder meer McDonald's en de webshops van Colruyt bieden vanaf nu ook de drie Panos-vestigingen in het Antwerpse Centraal Station mobiele betalingen aan met SEQR.

"Bijzondere stap"

"De samenwerking met Panos is een bijzondere stap in onze verovering van de Belgische markt voor mobiel betalen", zegt Marcel Roelants van SEQR. "Hiervoor hebben we een overeenkomst gesloten met uitbater SSP en met Van Hessen, de leverancier van het kassasysteem bij SSP. Ook alle andere winkels die een kassasysteem van Van Hessen gebruiken, kunnen dus desgewenst mobiel betalen via SEQR aan hun klanten kunnen aanbieden."

 

SSP Belgium baat 41 verkooppunten in treinstations en langs autosnelwegen uit onder de merknamen Panos, The Coffee Club, Deliway en Alto Cafe. "Met onder meer 35 Panos-verkooppunten in de NMBS-stations, waar snelheid een absolute must is, vinden we het belangrijk om te investeren in nieuwe betaalmogelijkheden die eenvoudig en voor iedereen toegankelijk zijn. SEQR is voor ons dan ook een logische keuze", klinkt het bij SSP.

 

Of ook de andere Panos-filialen in de treinstations of de andere verkooppunten van de groep SEQR-betalingen zullen aanbieden en, zo ja, wanneer is nog niet bekend.

 

Scannen, pinnen... betaald

SEQR (spreek uit: se-cure) is aan een opmars bezig in ons land. Het principe is eenvoudig: de klant downloadt de SEQR-app (voor Android of iOS) op zijn smartphone en scant vervolgens in de winkel de unieke QR-code (of maakt gebruik van NFC). Het aankoopbedrag verschijnt op de smartphone, waarna de klant de betaling bevestigt door zijn persoonlijke pincode in te voeren. 

 

Eenmaal de betaling afgerond is, wordt het digitale ontvangstbewijs automatisch bewaard op de smartphone. Zo heeft de gebruiker altijd een volledig overzicht van alle betalingen die hij met SEQR heeft verricht.

 

Naast de drie Panos-filialen kunnen Belgische consumenten nu al met SEQR betalen in alle vestigingen van McDonald's, online bij de Colruyt-webshops ColliShop, Dreamland en Dreambaby, bij computerwinkel Wallabie (Lokeren) en in een viertal apotheken die gebruik maken van de Officinal-software (Berghmans in Denderleeuw, Heungens in Gentbrugge & Merelbeke en Premereur in Aalst).

 

"Weldra volgen er meer verkooppunten waar je met SEQR kan betalen, want de interesse bij de Belgische handelaars is groot", aldus nog Marcel Roelants. Zo starten in de eerste helft van 2015 alle fysieke winkels van de Colruyt Group met mobiel betalen via SEQR.

Tags: