Point Chaud opent eerste broodjeszaak in Brussel

Point Chaud opent eerste broodjeszaak in Brussel

Point Chaud, zeg maar de 'Waalse Panos', opent op 18 november een verkooppunt in het Brusselse Noordstation. De allereerste vestiging in hartje Brussel is meteen de 46ste van de Waalse broodjesketen.

Allereerste vestiging buiten Wallonië

Op 18 november start Point Chaud de verovering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dan opent de broodjesketen een 140 m² grote vestiging in het Noordstation. De broodjeszaak biedt een 15-tal zitplaatsen en pakt uit met een 'cosy' interieur, een volautomatische kassa en het gloednieuwe getrouwheidssysteem gebaseerd op de identiteitskaart van de klant.

 

Met zijn 46ste vestiging waagt Point Chaud, dat vooral via franchising werkt, zich voor het eerst in zijn bestaan buiten Wallonië. Tot nog toe was de keten, in 1993 opgericht door de Luikenaar Didier Depreay, sterk gefocust op de provincie Luik, al ging intussen ook al een handvol vestigingen open in Namen en Charleroi.

 

Vijf maanden geleden opende Point Chaud nog zijn 45ste vestiging, in Louveigne (bij Sprimont). De keten heeft de ambitie om tegen 2020 zo'n 60 tot 65 broodjeszaken te tellen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top