Primark redt resultaten moederbedrijf | RetailDetail

Primark redt resultaten moederbedrijf

Primark redt resultaten moederbedrijf

Associated British Foods verwacht dat het bedrijfsresultaat voor het volledige boekjaar met 30 miljoen pond (41 miljoen euro) zal terugvallen. Zonder de positieve resultaten van kledingketen Primark zou dat echter nog meer geweest zijn.

Expansie blijft duren

Volgens ABF zal de omzet van Primark voor het volledige jaar, dat wordt afgesloten op 12 september, met 13% stijgen. Daarnaast zal de keten goed zijn voor meer dan de helft van de totale winst van het Britse bedrijf. Het grootste deel van die omzetgroei is te danken aan de opening van nieuwe winkels, in onder andere Nederland, Spanje en België. Alles samen heeft Primark het voorbije jaar bijna 100.000 m² aan winkelruimte geopend.

 

De vergelijkbare omzetgroei zal voor het volledige jaar wel dalen van 4,5% naar 1%. Daarnaast daalde ook de winstmarge, omwille van een hoger aantal promoties.

 

Over de grote plas plant Primark nu donderdag de opening van zijn eerste Amerikaanse winkel in Boston. Voor het einde van het jaar moet daar nog een filiaal in Philadelphia bijkomen. Daarmee zal het totaal aantal winkels op 293 komen. Het komende boekjaar moeten daar nog eens een flink aantal bijkomen, waarvan vijf in de Verenigde Staten en een eerste Italiaanse winkel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Europese inkoopgroep Agecore zet Nestlé onder druk

16/02/2018

De Europese inkoopgroep Agecore heeft er mee gedreigd om 160 producten van Nestlé van zijn lijst te schrappen, tenzij ze betere voorwaarden krijgen. Onder andere Colruyt, Coop en Edeka maken deel uit van Agecore.

Kraft Heinz voldoet niet aan verwachtingen

16/02/2018

Het Amerikaanse Kraft Heinz heeft in het vierde kwartaal zowel op vlak van omzet als op vlak van winst niet kunnen voldoen aan de verwachtingen van de analisten. De winst vernegenvoudigde wel, maar dat overtuigde de analisten niet.

Sterke tweede jaarhelft stuwt Danone in 2017

16/02/2018

Danone heeft het boekjaar 2017 kunnen afsluiten met een vergelijkbare groei van 2,5%, die het vooral te danken heeft aan een sterke tweede jaarhelft. Daarin ging de vergelijkbare omzet er met 4,2% op vooruit.

Aldi Nord en Süd fuseren niet, maar gaan wel samenwerken

16/02/2018

Tot een fusie komt het momenteel nog niet, maar Aldi Nord en Aldi Süd bekijken wel de mogelijkheid om in Duitsland nauw samen te werken op vlak van inkoop en marketing. Een toekomstige fusie wordt wel ontkend.

Filet Pur: Er staat een olifant aan de kassa

16/02/2018

Hoe de Spaanse voedingsindustrie zich van haar mooiste zijde laat kennen, waarom de foodconcurrentie naar ongekende hoogten stijgt en tegen wanneer de job van kassamedewerker verdwijnt? Dat vertelt het ongezouten weekoverzicht van RetailDetail Food!

Aldi richt de blik op Italië

16/02/2018

Aldi is klaar om vanaf volgende maand ook de Italiaanse markt te veroveren: dan opent het in een klap tien nieuwe winkels in het Zuid-Europese land. Het bouwde ook een eerste distributiecentrum nabij Verona.

Back to top