Primark redt resultaten moederbedrijf

Primark redt resultaten moederbedrijf

Associated British Foods verwacht dat het bedrijfsresultaat voor het volledige boekjaar met 30 miljoen pond (41 miljoen euro) zal terugvallen. Zonder de positieve resultaten van kledingketen Primark zou dat echter nog meer geweest zijn.

Expansie blijft duren

Volgens ABF zal de omzet van Primark voor het volledige jaar, dat wordt afgesloten op 12 september, met 13% stijgen. Daarnaast zal de keten goed zijn voor meer dan de helft van de totale winst van het Britse bedrijf. Het grootste deel van die omzetgroei is te danken aan de opening van nieuwe winkels, in onder andere Nederland, Spanje en België. Alles samen heeft Primark het voorbije jaar bijna 100.000 m² aan winkelruimte geopend.

 

De vergelijkbare omzetgroei zal voor het volledige jaar wel dalen van 4,5% naar 1%. Daarnaast daalde ook de winstmarge, omwille van een hoger aantal promoties.

 

Over de grote plas plant Primark nu donderdag de opening van zijn eerste Amerikaanse winkel in Boston. Voor het einde van het jaar moet daar nog een filiaal in Philadelphia bijkomen. Daarmee zal het totaal aantal winkels op 293 komen. Het komende boekjaar moeten daar nog eens een flink aantal bijkomen, waarvan vijf in de Verenigde Staten en een eerste Italiaanse winkel.

Tags: