Primark redt resultaten moederbedrijf

Primark redt resultaten moederbedrijf

Associated British Foods verwacht dat het bedrijfsresultaat voor het volledige boekjaar met 30 miljoen pond (41 miljoen euro) zal terugvallen. Zonder de positieve resultaten van kledingketen Primark zou dat echter nog meer geweest zijn.

Expansie blijft duren

Volgens ABF zal de omzet van Primark voor het volledige jaar, dat wordt afgesloten op 12 september, met 13% stijgen. Daarnaast zal de keten goed zijn voor meer dan de helft van de totale winst van het Britse bedrijf. Het grootste deel van die omzetgroei is te danken aan de opening van nieuwe winkels, in onder andere Nederland, Spanje en België. Alles samen heeft Primark het voorbije jaar bijna 100.000 m² aan winkelruimte geopend.

 

De vergelijkbare omzetgroei zal voor het volledige jaar wel dalen van 4,5% naar 1%. Daarnaast daalde ook de winstmarge, omwille van een hoger aantal promoties.

 

Over de grote plas plant Primark nu donderdag de opening van zijn eerste Amerikaanse winkel in Boston. Voor het einde van het jaar moet daar nog een filiaal in Philadelphia bijkomen. Daarmee zal het totaal aantal winkels op 293 komen. Het komende boekjaar moeten daar nog eens een flink aantal bijkomen, waarvan vijf in de Verenigde Staten en een eerste Italiaanse winkel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ferrero en Unilever gaan Kinder-ijsjes maken

17/10/2017

Het Italiaanse Ferrero heeft een samenwerking afgesloten met Unilever voor de creatie van Kinder-ijsjes. Unilever heeft op die markt al heel wat ervaring en is onder andere de producent van het merk Magnum.

Soms grote prijsverschillen tussen Albert Heijn België en Nederland

17/10/2017

Uit een analyse van marktonderzoeker Daltix blijkt dat er forse verschillen zitten in het assortiment en de prijzen van Albert Heijn in België en Nederland. Sommige producten zijn over de grens tot drie keer duurder.

Carrefour heeft een nieuwe CFO

17/10/2017

De Franse supermarktgroep Carrefour heeft een nieuwe CFO aangesteld. Pierre-Jean Sivignon verlaat om persoonlijke redenen het bedrijf en wordt vervangen door Matthieu Malige, die overkomt van Fnac Darty.

Nieuwe cao bij Belgische brouwerijen AB InBev

17/10/2017

Bij de brouwerijen van AB InBev in Leuven, Jupille en Hoegaarden is een einde gekomen aan de onrusten, nu de vakbonden en de directie een akkoord hebben bereikt over een deel van de nieuwe cao voor de medewerkers.

Danone groeit vooral dankzij prijsstijgingen

17/10/2017

De omzet van Danone is in het derde kwartaal met 16,6% gestegen naar 6,454 miljard euro. Die sterke groei was wel vooral te danken aan de overname van WhiteWave: op vergelijkbare basis was de groei 4,7%.

Walmart bespaart dankzij nieuwe zakjes en kassatickets

17/10/2017

De Amerikaanse warenhuisketen Walmart heeft 27 miljoen dollar (23 miljoen euro) bespaard dankzij enkele kleine wijzigingen aan de plastic zakjes en de kassatickets. Ook de investeringen in e-commerce worden stilaan lager.

Back to top