Quick: snelle omzetdaling na dood klant

Quick: snelle omzetdaling na dood klant

De dood van een Franse klant in januari laat zijn sporen na in de Belgische Quick-vestigingen, bevestigt topman Rudy Hulsman. Hoe groot de daling in België juist is, kon of wou hij niet zeggen, maar wel dat "de omzet hier wel minder snel daalde dan in Frankrijk".

 

Dertig procent van de klanten haakt af

De vestiging waar de 14-jarige Benjamin Orset de dodelijke hamburger at, Quick Cap Sud d'Avignon, moest afscheid nemen van zowat dertig procent van haar klanten. Ook in de rest van Frankrijk was de daling significant. In België zou de daling minder drastisch zijn.

 

De tiener overleed enkele uren na het eten van een zwaar besmette hamburger. Quick Frankrijk reageerde door kwaliteitscontroles op te voeren en Quick Belux heeft dat voorbeeld intussen overgenomen. Bovendien zal het personeel een nieuwe opleiding krijgen, zo verzekerde Hulsmans. De Gentse communicatiespecialist Hugo Marynissen vindt dit echter niet de goede strategie: hij raadt de fastfoodketen aan eerst excuses aan te bieden en gemaakte fouten te erkennen. Quick heeft het momenteel enkel over "lokale nalatigheden". Het Franse parket was het daar alleszins niet mee eens en opende alvast een onderzoek naar onvrijwillige doodslag. 

De dood van een Franse klant in januari laat zijn sporen na in de Belgische Quick-vestigingen, bevestigt topman Rudy Hulsman. Hoe groot de daling in België juist is, kon of wou hij niet zeggen, maar wel dat "de omzet hier wel minder snel daalde dan in Frankrijk".

 

Dertig procent van de klanten haakt af

De vestiging waar de 14-jarige Benjamin Orset de dodelijke hamburger at, Quick Cap Sud d'Avignon, moest afscheid nemen van zowat dertig procent van haar klanten. Ook in de rest van Frankrijk was de daling significant. In België zou de daling minder drastisch zijn.

 

De tiener overleed enkele uren na het eten van een zwaar besmette hamburger. Quick Frankrijk reageerde door kwaliteitscontroles op te voeren en Quick Belux heeft dat voorbeeld intussen overgenomen. Bovendien zal het personeel een nieuwe opleiding krijgen, zo verzekerde Hulsmans. De Gentse communicatiespecialist Hugo Marynissen vindt dit echter niet de goede strategie: hij raadt de fastfoodketen aan eerst excuses aan te bieden en gemaakte fouten te erkennen. Quick heeft het momenteel enkel over "lokale nalatigheden". Het Franse parket was het daar alleszins niet mee eens en opende alvast een onderzoek naar onvrijwillige doodslag. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Koffiemaker Miko groeit sterk

20/09/2017

De Turnhoutse koffie- en kunststofgroep Miko is in de eerste helft van het jaar met meer dan 12% gegroeid en is goed op weg om zo voor de eerste keer een jaaromzet van meer dan 200 miljoen euro te halen.

Spadel investeert 12,8 miljoen in Spa Monopole

20/09/2017

De groep Spadel gaat 12,8 miljoen euro investeren in de bottelarij Spa Monopole. Daar komt een volledige nieuwe bottelingslijn om de groei van de gearomatiseerde waters op te vangen. De uitbreiding moet in februari 2018 klaar zijn.

Alpro schrapt Amerikaanse sojabonen

19/09/2017

Sojadrankenfabrikant Alpro koopt zijn sojabonen alleen nog bij producenten in Europa en Canada, om er zeker van te zijn dat ze niet genetisch gemodificeerd zijn. Bonen uit de VS komen er niet meer in, Nederland plukt mee de vruchten.

Wat zijn de gevolgen van de nieuwe voedingsdriehoek voor de industrie?

19/09/2017

Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft een nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld. De aangepaste driehoek sluit beter aan bij de huidige ideeën over gezond eten, maar de voedingsindustrie vreest voor negatieve gevolgen.

Aandeel Heineken onderuit nadat Mexicanen uitstappen

19/09/2017

Het Mexicaanse Femsa, dat 15% percent van de aandelen van Heineken bezat, heeft besloten om voor 2,5 miljard aandelen van de Nederlandse brouwerijgroep te gaan verkopen. Op de beurs kreeg het aandeel meteen een flinke tik.

Zelfstandige supermarkt wil e-commerce boot niet missen

18/09/2017

E-commerce is en blijft hét magische woord in gesprekken over de toekomst van de voedingsdistributie. Zijn de zelfstandige winkeluitbaters ermee begaan? Wat verwachten ze? Weten ze wat hun moederhuizen op dat vlak aan het bekokstoven zijn?

Back to top