Quorn verhoogt productie na verhoogde vraag

Quorn verhoogt productie na verhoogde vraag

Quorn Foods gaat zijn productie met vijftig procent opdrijven, nadat de vraag wereldwijd flink de hoogte is in geschoten. Vooral in de Verenigde Staten en Europa doet het vegetarische product het bijzonder goed.

Sterke groei in Verenigde Staten

De voorbije zes maanden steeg de verkoop in de Verenigde Staten met 30% en in Europa was er sprake van een stijging van 9%. Volgens het bedrijf pikt Quorn de vruchten van een trend waarbij er minder vlees wordt gegeten en consumenten op zoek gaan naar alternatieven.

 

Quorn mikt dan ook op een jaarlijkse omzetgroei van meer dan dertig procent in de Verenigde Staten, en tegen 2020 moet de Amerikaanse omzet drie keer zo groot zijn als nu het geval is. Om aan de vraag te voldoen, die ook in Europa flink de goeie kant op gaat, werd er 40 miljoen euro geïnvesteerd in de verhoging van de fabriek in het Engelse Middlesbrough.


Geen uitspraak over mogelijke overname

Daarnaast houdt het bedrijf de tanden stevig op elkaar rond een mogelijke overname door Nomad Foods of McCain. Beide bedrijven zouden plannen hebben om Quorn Foods in te lijven: zo zou Nomad Foods een bod van zowat 700 miljoen euro op Quorn willen plaatsen.

 

De huidige eigenaar, private-equitybedrijf Exponent, nam Quorn Foods in 2011 over, maar zou nu plannen hebben om het van de hand te doen. Ook een beursgang behoort nog tot de mogelijkheden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top