Quorn verhoogt productie na verhoogde vraag

Quorn verhoogt productie na verhoogde vraag

Quorn Foods gaat zijn productie met vijftig procent opdrijven, nadat de vraag wereldwijd flink de hoogte is in geschoten. Vooral in de Verenigde Staten en Europa doet het vegetarische product het bijzonder goed.

Sterke groei in Verenigde Staten

De voorbije zes maanden steeg de verkoop in de Verenigde Staten met 30% en in Europa was er sprake van een stijging van 9%. Volgens het bedrijf pikt Quorn de vruchten van een trend waarbij er minder vlees wordt gegeten en consumenten op zoek gaan naar alternatieven.

 

Quorn mikt dan ook op een jaarlijkse omzetgroei van meer dan dertig procent in de Verenigde Staten, en tegen 2020 moet de Amerikaanse omzet drie keer zo groot zijn als nu het geval is. Om aan de vraag te voldoen, die ook in Europa flink de goeie kant op gaat, werd er 40 miljoen euro geïnvesteerd in de verhoging van de fabriek in het Engelse Middlesbrough.


Geen uitspraak over mogelijke overname

Daarnaast houdt het bedrijf de tanden stevig op elkaar rond een mogelijke overname door Nomad Foods of McCain. Beide bedrijven zouden plannen hebben om Quorn Foods in te lijven: zo zou Nomad Foods een bod van zowat 700 miljoen euro op Quorn willen plaatsen.

 

De huidige eigenaar, private-equitybedrijf Exponent, nam Quorn Foods in 2011 over, maar zou nu plannen hebben om het van de hand te doen. Ook een beursgang behoort nog tot de mogelijkheden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top