Regering voert dan toch uitgebreide suikertaks in

Regering voert dan toch uitgebreide suikertaks in

Vanaf volgend jaar zal er op alle suikerhoudende dranken een suikertaks worden ingevoerd. Oorspronkelijk werd er enkel gesproken over zogenaamde alcopops, zoals Bacardi Breezer, maar nu zou het voor alle dranken met (te) veel suiker tellen. Vetrijke voeding en lightdranken zullen niet extra belast worden.

250 miljoen euro

De suikertaks maakt deel uit van de taxshift en zal de komende jaren geleidelijk ingevoerd worden. Hoeveel de taks zal bedragen, is nog niet geweten, maar hij moet volgend jaar al 50 miljoen euro aan belastingen in het laatje brengen. Dat bedrag zal elk jaar verhoogd worden met 50 miljoen euro, om tegen 2020 250 miljoen euro belastingen uit suikerrijke dranken te halen, schrijft Het Laatste Nieuws.

 

Het was minister van Volksgezondheid Maggie De Block die al van bij de start ijverde om alle suikerrijke dranken te belasten, maar ze kreeg toen tegenkanting van de andere regeringspartijen. Omdat er echter niet voldoende verdiend kan worden aan een suikertaks die enkel geldt voor alcopops, wordt nu dus besloten om de reikwijdte verder uit te breiden.

Tags: