Regering voert dan toch uitgebreide suikertaks in

Regering voert dan toch uitgebreide suikertaks in

Vanaf volgend jaar zal er op alle suikerhoudende dranken een suikertaks worden ingevoerd. Oorspronkelijk werd er enkel gesproken over zogenaamde alcopops, zoals Bacardi Breezer, maar nu zou het voor alle dranken met (te) veel suiker tellen. Vetrijke voeding en lightdranken zullen niet extra belast worden.

250 miljoen euro

De suikertaks maakt deel uit van de taxshift en zal de komende jaren geleidelijk ingevoerd worden. Hoeveel de taks zal bedragen, is nog niet geweten, maar hij moet volgend jaar al 50 miljoen euro aan belastingen in het laatje brengen. Dat bedrag zal elk jaar verhoogd worden met 50 miljoen euro, om tegen 2020 250 miljoen euro belastingen uit suikerrijke dranken te halen, schrijft Het Laatste Nieuws.

 

Het was minister van Volksgezondheid Maggie De Block die al van bij de start ijverde om alle suikerrijke dranken te belasten, maar ze kreeg toen tegenkanting van de andere regeringspartijen. Omdat er echter niet voldoende verdiend kan worden aan een suikertaks die enkel geldt voor alcopops, wordt nu dus besloten om de reikwijdte verder uit te breiden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top