Regering voert dan toch uitgebreide suikertaks in | RetailDetail

Regering voert dan toch uitgebreide suikertaks in

Regering voert dan toch uitgebreide suikertaks in

Vanaf volgend jaar zal er op alle suikerhoudende dranken een suikertaks worden ingevoerd. Oorspronkelijk werd er enkel gesproken over zogenaamde alcopops, zoals Bacardi Breezer, maar nu zou het voor alle dranken met (te) veel suiker tellen. Vetrijke voeding en lightdranken zullen niet extra belast worden.

250 miljoen euro

De suikertaks maakt deel uit van de taxshift en zal de komende jaren geleidelijk ingevoerd worden. Hoeveel de taks zal bedragen, is nog niet geweten, maar hij moet volgend jaar al 50 miljoen euro aan belastingen in het laatje brengen. Dat bedrag zal elk jaar verhoogd worden met 50 miljoen euro, om tegen 2020 250 miljoen euro belastingen uit suikerrijke dranken te halen, schrijft Het Laatste Nieuws.

 

Het was minister van Volksgezondheid Maggie De Block die al van bij de start ijverde om alle suikerrijke dranken te belasten, maar ze kreeg toen tegenkanting van de andere regeringspartijen. Omdat er echter niet voldoende verdiend kan worden aan een suikertaks die enkel geldt voor alcopops, wordt nu dus besloten om de reikwijdte verder uit te breiden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alken-Maes verkoopt meer bier

20/07/2018

Brouwerij Alken-Maes, een onderdeel van de groep Heineken, heeft in 2017 meer bier verkocht maar wel minder winst gemaakt als gevolg van harde concurrentie in het binnenland en lagere marges voor de export.

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Eerste Belgische stadswinkel voor The Belgian Chocolate House

19/07/2018

Voor het eerst opent The Belgian Chocolate House (de grootste chocoladeretailer ter wereld met liefst 1000 ton per jaar) een boetiek in een Belgische winkelstraat. Klanten kunnen er ook ter plaatse consumeren.

Carrefour lanceert personal shopper en levering binnen 1,5 uur

19/07/2018

Supermarktketen Carrefour schakelt een tandje bij in service: een personal shopper kiest je producten uit, een bakfiets levert die binnen anderhalf uur thuis. "Retailers moeten het verschil maken in service, en dit is nog maar het begin", vertelt RetailDetail-stichter Jorg Snoeck.

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".