Regering voert dan toch uitgebreide suikertaks in

Regering voert dan toch uitgebreide suikertaks in

Vanaf volgend jaar zal er op alle suikerhoudende dranken een suikertaks worden ingevoerd. Oorspronkelijk werd er enkel gesproken over zogenaamde alcopops, zoals Bacardi Breezer, maar nu zou het voor alle dranken met (te) veel suiker tellen. Vetrijke voeding en lightdranken zullen niet extra belast worden.

250 miljoen euro

De suikertaks maakt deel uit van de taxshift en zal de komende jaren geleidelijk ingevoerd worden. Hoeveel de taks zal bedragen, is nog niet geweten, maar hij moet volgend jaar al 50 miljoen euro aan belastingen in het laatje brengen. Dat bedrag zal elk jaar verhoogd worden met 50 miljoen euro, om tegen 2020 250 miljoen euro belastingen uit suikerrijke dranken te halen, schrijft Het Laatste Nieuws.

 

Het was minister van Volksgezondheid Maggie De Block die al van bij de start ijverde om alle suikerrijke dranken te belasten, maar ze kreeg toen tegenkanting van de andere regeringspartijen. Omdat er echter niet voldoende verdiend kan worden aan een suikertaks die enkel geldt voor alcopops, wordt nu dus besloten om de reikwijdte verder uit te breiden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

19/01/2018

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

Recordomzet voor BelOrta

19/01/2018

Groente- en fruitbedrijf BelOrta heeft in 2017 een recordomzet gehaald van 439 miljoen euro, een stijging van 7% ten opzichte van een jaar eerder. Het volume steeg met 2,5% en nadert de 500 miljoen kilogram.

Aldi Nord en Aldi Süd werken samen voor dierenwelzijn

18/01/2018

Aldi Nord en Aldi Süd slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking: de discountbroers lanceren samen een eigen keurmerk voor dierenwelzijn. Het label Fair & Gut start enkel in Duitsland en voor gevogelteproducten, maar wordt later uitgebreid.

Hoe weinig suiker is te weinig? Rewe test de limieten met chocoladepudding

18/01/2018

Hoe weinig suiker kan een mens verdragen? Dat test de Duitse supermarktketen Rewe met een klantenbevraging. Het wil het suikergehalte in huismerkproducten verlagen, maar de consument beslist zelf hoeveel.

Back to top