Regering voert dan toch uitgebreide suikertaks in | RetailDetail

Regering voert dan toch uitgebreide suikertaks in

Regering voert dan toch uitgebreide suikertaks in

Vanaf volgend jaar zal er op alle suikerhoudende dranken een suikertaks worden ingevoerd. Oorspronkelijk werd er enkel gesproken over zogenaamde alcopops, zoals Bacardi Breezer, maar nu zou het voor alle dranken met (te) veel suiker tellen. Vetrijke voeding en lightdranken zullen niet extra belast worden.

250 miljoen euro

De suikertaks maakt deel uit van de taxshift en zal de komende jaren geleidelijk ingevoerd worden. Hoeveel de taks zal bedragen, is nog niet geweten, maar hij moet volgend jaar al 50 miljoen euro aan belastingen in het laatje brengen. Dat bedrag zal elk jaar verhoogd worden met 50 miljoen euro, om tegen 2020 250 miljoen euro belastingen uit suikerrijke dranken te halen, schrijft Het Laatste Nieuws.

 

Het was minister van Volksgezondheid Maggie De Block die al van bij de start ijverde om alle suikerrijke dranken te belasten, maar ze kreeg toen tegenkanting van de andere regeringspartijen. Omdat er echter niet voldoende verdiend kan worden aan een suikertaks die enkel geldt voor alcopops, wordt nu dus besloten om de reikwijdte verder uit te breiden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert socialeshoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Back to top