Sociaal plan McCain massaal goedgekeurd

Sociaal plan McCain massaal goedgekeurd

Liefst 97% van de werknemers bij de aardappelfabriek van McCain in Grobbendonk heeft ingestemd met het voorgestelde sociaal plan over de sluiting van de fabriek.

"Evenwichtig akkoord"

"Het sociaal plan is een evenwichtig akkoord waarbij rekening wordt gehouden met de verschillende doelgroepen die bij de aardappelverwerker werken", klinkt het eensluidend bij de vakbonden. "Belangrijk is dat er in het plan rekening wordt gehouden met begeleidingsmaatregelen naar hertewerkstelling. Verder is er ook een mooie financiële regeling voorzien voor de getroffen werknemers."

 

Over de concrete inhoud van het plan, waarover bonden en directie maandagavond al een sociaal voorakkoord hadden, zal niet worden gecommuniceerd, zo kwamen bonden en directie overeen.

 

De fabriek in Grobbendonk, die moet sluiten omdat ze verouderd is en geen uitbreidingsmogelijkheden biedt, gaat op 31 december definitief dicht. Daarbij verliezen 123 personeelsleden effectief hun job. Individuele personeelsleden kunnen, als ze dat zouden willen, wel mee verhuizen naar McCain Lutosa in Leuze-en-Hainaut. In die fabriek, in de provincie Henegouwen, zou de productie tot een kwart goedkoper zijn.

Tags: