Sociaal plan McCain massaal goedgekeurd | RetailDetail

Sociaal plan McCain massaal goedgekeurd

Sociaal plan McCain massaal goedgekeurd

Liefst 97% van de werknemers bij de aardappelfabriek van McCain in Grobbendonk heeft ingestemd met het voorgestelde sociaal plan over de sluiting van de fabriek.

"Evenwichtig akkoord"

"Het sociaal plan is een evenwichtig akkoord waarbij rekening wordt gehouden met de verschillende doelgroepen die bij de aardappelverwerker werken", klinkt het eensluidend bij de vakbonden. "Belangrijk is dat er in het plan rekening wordt gehouden met begeleidingsmaatregelen naar hertewerkstelling. Verder is er ook een mooie financiële regeling voorzien voor de getroffen werknemers."

 

Over de concrete inhoud van het plan, waarover bonden en directie maandagavond al een sociaal voorakkoord hadden, zal niet worden gecommuniceerd, zo kwamen bonden en directie overeen.

 

De fabriek in Grobbendonk, die moet sluiten omdat ze verouderd is en geen uitbreidingsmogelijkheden biedt, gaat op 31 december definitief dicht. Daarbij verliezen 123 personeelsleden effectief hun job. Individuele personeelsleden kunnen, als ze dat zouden willen, wel mee verhuizen naar McCain Lutosa in Leuze-en-Hainaut. In die fabriek, in de provincie Henegouwen, zou de productie tot een kwart goedkoper zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Amazon wil nog zes kassaloze winkels openen

23/02/2018

Er komen na de opening van de eerste Amazon Go-winkel vorige maand nog minstens zes van de hoogtechnologische en kassaloze winkels gemakswinkels bij. Onder meer Los Angeles en Seattle krijgen nieuwe Amazon Go-winkels.

Belgische CEO Le Pain Quotidien verlaat bedrijf

23/02/2018

Vincent Herbert heeft na 17 jaar besloten om zijn functie als CEO van Le Pain Quotidien neer te leggen. Hij wordt opgevolgd door Jerry Gamez, die flink wat ervaring heeft bij fastfoodketen Burger King en Walmart.

Filet Pur: Uw portie speculatieve onzin

23/02/2018

Here we go again: foodretail is in essentie slechts een loopgravenoorlog. Maar wie haalt de consument uit z’n winterdepressie? Hier ligt een ondankbare taak voor het wekelijkse nieuwsoverzicht van RetailDetail Food!

Ontdek de smaak van morgen op Tavola 2018: 11-12-13 maart 2018 in Kortrijk Xpo

23/02/2018

(publireportage) Delicatessen & hoge kwaliteit maken van Tavola een topevent voor de foodretail,  met 450 marktleiders én ambachtelijke fabrikanten, en veel nieuwigheden. We stellen u graag de winnaars van de Gouden Tavola voor.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Back to top