Sociaal plan McCain massaal goedgekeurd | RetailDetail

Sociaal plan McCain massaal goedgekeurd

Sociaal plan McCain massaal goedgekeurd

Liefst 97% van de werknemers bij de aardappelfabriek van McCain in Grobbendonk heeft ingestemd met het voorgestelde sociaal plan over de sluiting van de fabriek.

"Evenwichtig akkoord"

"Het sociaal plan is een evenwichtig akkoord waarbij rekening wordt gehouden met de verschillende doelgroepen die bij de aardappelverwerker werken", klinkt het eensluidend bij de vakbonden. "Belangrijk is dat er in het plan rekening wordt gehouden met begeleidingsmaatregelen naar hertewerkstelling. Verder is er ook een mooie financiële regeling voorzien voor de getroffen werknemers."

 

Over de concrete inhoud van het plan, waarover bonden en directie maandagavond al een sociaal voorakkoord hadden, zal niet worden gecommuniceerd, zo kwamen bonden en directie overeen.

 

De fabriek in Grobbendonk, die moet sluiten omdat ze verouderd is en geen uitbreidingsmogelijkheden biedt, gaat op 31 december definitief dicht. Daarbij verliezen 123 personeelsleden effectief hun job. Individuele personeelsleden kunnen, als ze dat zouden willen, wel mee verhuizen naar McCain Lutosa in Leuze-en-Hainaut. In die fabriek, in de provincie Henegouwen, zou de productie tot een kwart goedkoper zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.