Sociaal plan McCain massaal goedgekeurd

Sociaal plan McCain massaal goedgekeurd

Liefst 97% van de werknemers bij de aardappelfabriek van McCain in Grobbendonk heeft ingestemd met het voorgestelde sociaal plan over de sluiting van de fabriek.

"Evenwichtig akkoord"

"Het sociaal plan is een evenwichtig akkoord waarbij rekening wordt gehouden met de verschillende doelgroepen die bij de aardappelverwerker werken", klinkt het eensluidend bij de vakbonden. "Belangrijk is dat er in het plan rekening wordt gehouden met begeleidingsmaatregelen naar hertewerkstelling. Verder is er ook een mooie financiële regeling voorzien voor de getroffen werknemers."

 

Over de concrete inhoud van het plan, waarover bonden en directie maandagavond al een sociaal voorakkoord hadden, zal niet worden gecommuniceerd, zo kwamen bonden en directie overeen.

 

De fabriek in Grobbendonk, die moet sluiten omdat ze verouderd is en geen uitbreidingsmogelijkheden biedt, gaat op 31 december definitief dicht. Daarbij verliezen 123 personeelsleden effectief hun job. Individuele personeelsleden kunnen, als ze dat zouden willen, wel mee verhuizen naar McCain Lutosa in Leuze-en-Hainaut. In die fabriek, in de provincie Henegouwen, zou de productie tot een kwart goedkoper zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold en Delhaize nu ook in de Verenigde Staten één

08/12/2017

De eenmaking van Ahold en Delhaize gaat verder: in januari worden ook Ahold USA en Delhaize America samengevoegd. Tot nu toe waren de afdelingen nog apart actief.

Machtsstrijd binnen familie Aldi Nord eindelijk ten einde

08/12/2017

De jarenlange machtsstrijd bij Aldi Nord, het deel van Aldi waarvan ook in België en Nederland winkels te vinden zijn, is ten einde gekomen na een uitspraak van de rechtbank. De invloed van de oprichtersfamilie wordt hierdoor beperkt.

Vakbonden Carrefour leven in angst voor transformatieplan

08/12/2017

Bij supermarktbedrijf Carrefour hebben ze de komende maanden en jaren heel wat werk voor de boeg om een herstructurering tot een goed einde te brengen. De vakbonden kijken ondertussen met een bang hart naar de toekomst.

Filet Pur: Een lege doos, vol gebakken lucht

08/12/2017

Dat de supermarkt niet meer is dan een vuilnisbak voor mislukkelingen, dat leerden we deze week, onder andere. De Sint bracht wel meer opwindend fmcg-nieuws, zoals blijkt uit dit vakkundig afgekruide nieuwsoverzicht van RetailDetail Food.

Vijf supermarkttrends voor 2018

08/12/2017

De internationale supermarktonderzoeksorganisatie IGD identificeert de vijf trends die de foodretailmarkt zullen bepalen in de komende twaalf maanden.

Bree krijgt Belgische primeur van Jumbo

07/12/2017

Supermarktketen Jumbo heeft zijn eerste Belgische vestiging beet: de retailer zal een pand betrekken in een nieuw retailpark in het Limburgse Bree, verneemt RetailDetail. De opening is wel nog niet voor morgen.

Back to top