Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

 

Spar Hellas

De keten zet zijn wereldwijde expansie verder met een grootscheepse introductie van het Spar-merk op de Griekse markt. Als Spar Hellas hoopt het bedrijf zich snel te vestigen als "het meest moderne coöperatieve netwerk van onafhankelijk retailwinkels in het land", zegt CEO Fivos Karakitsos.  

 

De tien eerste Griekse Spar-winkels openen tegen juli de deuren; eind 2018 moet de teller op tachtig winkels staan. Binnen een tijdspanne van amper vier jaar zouden meer dan 500 Spar-winkels het Griekse straatbeeld moeten bepalen, waarvan 200 momenteel deel uitmaken van de Asteras-associatie. In samenwerking met de Mesis-keten zal het merendeel van de Asteras-winkels een make-over tot Spar-filiaal krijgen, waarbij de kennis van de onafhankelijke Griekse uitbaters verweven zal worden met de filosofie van Spar.

 

Griekenland is de meest recente markt waarop Spar International de pijlen richt, vorig jaar nog kondigde de voedingsketen zijn plannen aan om zich ook in Cyprus en Wit-Rusland te vestigen. Als "de grootste onafhankelijke voedingsretailketen" heeft Spar International meer dan 12.500 winkels in zijn portfolio, samen goed voor een omzet van 33.1 miljard euro in 2016.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Bio-Planet opent eerste stadswinkel in Antwerpen

26/04/2018

Ook Bio-Planet springt nu op de kar van de stadswinkel. De bioketen van Colruyt Group opent binnenkort haar eerste winkel in het hartje van Antwerpen en brengt zo haar bioproducten meer binnen het bereik van mensen zonder wagen.

Spontane stakingen bij 79 Belgische supermarkten Lidl

26/04/2018

Over het hele land braken woensdag spontane stakingen uit bij Lidl. De medewerkers noemen de werkdruk te hoog en legden het werk neer nadat overleg met de directie op niks uitliep. 79 winkels hielden de deuren dicht. 

Met Shukr mikt Tiense Suiker op Arabische gemeenschap

26/04/2018

De Tiense Suikerraffinaderij speelt met een nieuw merk in op de toenemende diversiteit in de samenleving: Shukr wordt in eerste instantie gelanceerd in het gespecialiseerde kanaal van de etnische winkels. Mogelijk volgen supermarkten later.

Carrefour en Système U onderhandelen over samenwerking

25/04/2018

Carrefour en Système U bespreken de mogelijkheid een alliantie te sluiten, die beide bedrijven de komende vijf jaar betere aankoopprijzen bij producenten moet opleveren. Système U werkt nochtans al lang samen met Carrefour-concurrent Auchan.

“Duurdere chocolade mag geen taboe zijn”

25/04/2018

De verkoop van fairtradeproducten in ons land blijft stijgen, vooral voor chocolade. Dat is ook nodig, want die sector staat voor grote uitdagingen. “Chocolade zal niet verdwijnen, maar de cacaoprijs moet hoger.”

Becel komt (een beetje) in Belgische handen

25/04/2018

Ook de Belgische Frère-familie krijgt nu een vinger in de pap bij Flora Food Group (FFG), de margarinedivisie die Unilever verkoopt aan het Amerikaanse KKR. De GBL-holding injecteert een kwart miljard euro en verwerft zo een aandeel van 3,7%.