Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

 

Spar Hellas

De keten zet zijn wereldwijde expansie verder met een grootscheepse introductie van het Spar-merk op de Griekse markt. Als Spar Hellas hoopt het bedrijf zich snel te vestigen als "het meest moderne coöperatieve netwerk van onafhankelijk retailwinkels in het land", zegt CEO Fivos Karakitsos.  

 

De tien eerste Griekse Spar-winkels openen tegen juli de deuren; eind 2018 moet de teller op tachtig winkels staan. Binnen een tijdspanne van amper vier jaar zouden meer dan 500 Spar-winkels het Griekse straatbeeld moeten bepalen, waarvan 200 momenteel deel uitmaken van de Asteras-associatie. In samenwerking met de Mesis-keten zal het merendeel van de Asteras-winkels een make-over tot Spar-filiaal krijgen, waarbij de kennis van de onafhankelijke Griekse uitbaters verweven zal worden met de filosofie van Spar.

 

Griekenland is de meest recente markt waarop Spar International de pijlen richt, vorig jaar nog kondigde de voedingsketen zijn plannen aan om zich ook in Cyprus en Wit-Rusland te vestigen. Als "de grootste onafhankelijke voedingsretailketen" heeft Spar International meer dan 12.500 winkels in zijn portfolio, samen goed voor een omzet van 33.1 miljard euro in 2016.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Minister Peeters toch akkoord met brugpensioenplan Carrefour

18/07/2018

Zoals verwacht heeft economieminister Kris Peeters het herstructureringsplan van Carrefour goedgekeurd, inclusief de 'brugpensioen'-regeling. De minister zei dat hij zekerheid voor werknemers verkoos boven het bestrijden van "een verkeerd signaal".

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.