Topfunctie voor Belgische bij zuivelreus FrieslandCampina

Topfunctie voor Belgische bij zuivelreus FrieslandCampina

Tine Snels krijgt bij de Nederlandse zuivelreus FrieslandCampina de algemene leiding over de divisie Ingredients. De Belgische komt zo aan het hoofd te staan van een divisie met een omzet van 2,3 miljard euro en 3.000 medewerkers.

Stoelendans na vertrek CEO

De 45-jarige Tine Snels studeerde industriële wetenschappen in Geel. Van 1993 tot 1996 werkte ze bij de Boerenbond, later onder meer bij Nutreco. Tot op vandaag stond ze aan het hoofd van FrieslandCampina Kievit, onderdeel van Ingredients.

 

Op 1 juni wordt Tine Snels de opvolgster van Roelof Joosten, die doorschijft naar de post van CEO als opvolger van Cees 't Hart die de nieuwe topman wordt van Carslberg, de op drie na grootste bierbrouwer ter wereld.

 

Vestigingen in 11 landen

De bedrijfsafdeling FrieslandCampina Ingredients ontwikkelt en produceert natuurlijke ingrediënten op basis van melk, kaaswei en plantaardige grondstoffen bestemd voor de kindervoedingbranche, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector.

 

De divisie was in 2013 goed voor een omzet van 2,3 miljard euro, op een groepsomzet van 11,3 miljard euro. FrieslandCampina Ingredients telt 3.000 medewerkers en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Verenigde Staten, Indonesië, China, Singapore, Japan, Brazilië, Egypte, Nieuw-Zeeland en India.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directeur HR verlaat Carrefour Belgium

25/09/2017

Kathleen Van Der Paelt, directeur HR bij Carrefour Belgium, heeft na zeven jaar besloten om het supermarktbedrijf te verlaten. Ze wordt opgevolgd door Sonia Frey, die de voorbije vijf jaar een gelijkaardige functie invulde bij De Lijn.

AD Delhaize Lochristi springt op de kar van cartoontassen

25/09/2017

De AD Delhaize in Lochristi is de eerste Belgische supermarkt die mee op de trein van een Nederlandse hype springt. Daar zijn draagtassen met cartoons die gepersonaliseerd zijn naargelang de locatie een echt verzamelitem geworden.

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Back to top