Topfunctie voor Belgische bij zuivelreus FrieslandCampina | RetailDetail

Topfunctie voor Belgische bij zuivelreus FrieslandCampina

Topfunctie voor Belgische bij zuivelreus FrieslandCampina

Tine Snels krijgt bij de Nederlandse zuivelreus FrieslandCampina de algemene leiding over de divisie Ingredients. De Belgische komt zo aan het hoofd te staan van een divisie met een omzet van 2,3 miljard euro en 3.000 medewerkers.

Stoelendans na vertrek CEO

De 45-jarige Tine Snels studeerde industriële wetenschappen in Geel. Van 1993 tot 1996 werkte ze bij de Boerenbond, later onder meer bij Nutreco. Tot op vandaag stond ze aan het hoofd van FrieslandCampina Kievit, onderdeel van Ingredients.

 

Op 1 juni wordt Tine Snels de opvolgster van Roelof Joosten, die doorschijft naar de post van CEO als opvolger van Cees 't Hart die de nieuwe topman wordt van Carslberg, de op drie na grootste bierbrouwer ter wereld.

 

Vestigingen in 11 landen

De bedrijfsafdeling FrieslandCampina Ingredients ontwikkelt en produceert natuurlijke ingrediënten op basis van melk, kaaswei en plantaardige grondstoffen bestemd voor de kindervoedingbranche, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector.

 

De divisie was in 2013 goed voor een omzet van 2,3 miljard euro, op een groepsomzet van 11,3 miljard euro. FrieslandCampina Ingredients telt 3.000 medewerkers en heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Verenigde Staten, Indonesië, China, Singapore, Japan, Brazilië, Egypte, Nieuw-Zeeland en India.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.

Hoegaarden verhuist deel productie naar Vietnam en China

18/05/2018

Het witbier Hoegaarden groeit sterk in Azië, maar verliest zijn pluimen in Europa. AB InBev verhuist daarom een deel van de productie naar China en Vietnam: in de brouwerij in Hoegaarden zelf wordt twee dagen per week minder gebrouwen.