Topman Mars Belgium stapt op

Topman Mars Belgium stapt op

Philippe Henry de Frahan verlaat op 15 oktober Mars Belgium, waar hij sinds 2003 de functie van General Manager bekleedde. Hij geeft de fakkel door aan Steve Axe, huidig Franchise & Innovation VP van Mars Petcare Europe. Philippe Henry de Frahan zegt een nieuwe wending aan zijn carrière te willen geven.

Van Sales Promotor tot General Manager

Al sinds 1980 was Philippe Henry de Frahan werkzaam bij Mars Belgium. De communicatiewetenschapper van opleiding startte bij Mars Belgium als Sales Promotor, na een eerste professionele ervaring bij JC Decaux, en bekleedde doorheen de jaren uiteenlopende functies in de departementen verkoop en marketing van de drie bedrijfssegmenten (Petcare, Chocolate en Food). 


Gedurende de periode waarin Philippe Henry de Frahan General Manager was van Mars Belgium kon de groep steeds groeicijfers voorleggen. “Ik vond deze negen jaren als General Manager fantastisch omdat ik bovenop de uitzonderlijke resultaten die we behaalden, ook de waarden die me nauw aan het hart liggen, zoals wederkerigheid, vrijheid, verantwoordelijkheid en respect, actief heb kunnen toepassen in onze dagelijkse manier van werken,” aldus de topman, die Inspirational Leadership hoog in het vaandel draagt.


Chocolade, rijst en dierenvoeding

In België is Mars marktleider in het segment Petcare (met o.a. de merken Pedigree, Cesar en Whiskas) en in de rijstcategorie (Uncle Ben’s). De voedingsproducent is nummer 2 in het Chocolatesegment (naast Mars o.a. M&M’s, Snickers en Twix). Mars, Inc. telt wereldwijd 70.000 medewerkers in 73 landen, verdeeld over 5 continenten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top