Univeg heeft koper voor Hot Cuisine

Univeg heeft koper voor Hot Cuisine

Groente- en fruitleverancier Univeg heeft een bindend bod ontvangen voor de overname van Hot Cuisine in Gent. Hot Cuisine is een gespecialiseerde leverancier van verse producten, versgemaakte kant-en-klaarmaaltijden, soepen en maaltijdcomponenten. Het bedrijf bereidt onder meer de gerechten die topchef Sergio Herman voor Delhaize heeft ontwikkeld.

Culinor

De nieuwe eigenaar wordt de cateringgroep Culinor in Destelbergen. Die neemt echter enkel de Gentse vestiging van Hot Cuisine over, waar 90 mensen werken. De fabriek in Doornik, waar 81 mensen aan de slag zijn, gaat wellicht dicht. De directie is daartoe al gestart met de informatie- en consultatiefase in het kader van de wet Renault.

 

Voor Culinor, dat momenteel met een honderdtal medewerkers een omzet van 24 miljoen euro realiseert, betekent de overname een enorme sprong vooruit: de groep ziet zowel zijn omzet als zijn aantal medewerkers in één klap verdubbelen.

Hot Cuisine in de VS

Univeg heeft nog een Hot Cuisine-vestiging in de Verenigde Staten. Die levert aan de Food Lion-keten van de Belgische distributiegroep Delhaize. De Amerikaanse vestiging maakt geen deel uit van de deal met Culinor, en staat dus nog in de etalage.

Groente- en fruitleverancier Univeg heeft een bindend bod ontvangen voor de overname van Hot Cuisine in Gent. Hot Cuisine is een gespecialiseerde leverancier van verse producten, versgemaakte kant-en-klaarmaaltijden, soepen en maaltijdcomponenten. Het bedrijf bereidt onder meer de gerechten die topchef Sergio Herman voor Delhaize heeft ontwikkeld.

Culinor

De nieuwe eigenaar wordt de cateringgroep Culinor in Destelbergen. Die neemt echter enkel de Gentse vestiging van Hot Cuisine over, waar 90 mensen werken. De fabriek in Doornik, waar 81 mensen aan de slag zijn, gaat wellicht dicht. De directie is daartoe al gestart met de informatie- en consultatiefase in het kader van de wet Renault.

 

Voor Culinor, dat momenteel met een honderdtal medewerkers een omzet van 24 miljoen euro realiseert, betekent de overname een enorme sprong vooruit: de groep ziet zowel zijn omzet als zijn aantal medewerkers in één klap verdubbelen.

Hot Cuisine in de VS

Univeg heeft nog een Hot Cuisine-vestiging in de Verenigde Staten. Die levert aan de Food Lion-keten van de Belgische distributiegroep Delhaize. De Amerikaanse vestiging maakt geen deel uit van de deal met Culinor, en staat dus nog in de etalage.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour zet punt achter moeilijk jaar

17/01/2018

Ondanks verbetering in het vierde kwartaal heeft de groep Carrefour een bijzonder moeilijk jaar achter de rug. Ook in België kon de retailer niet groeien. Het is nu uitkijken naar de maatregelen die CEO Bompard volgende week aankondigt.

Britse supermarktketen Iceland geeft plastic de zak

17/01/2018

De Britse diepvriesketen Iceland schrapt als eerste supermarktketen alle plasticverpakkingen van zijn huismerken. Tegen 2023 moeten alle 1400 huismerkproducten verpakt worden in een duurzamer alternatief voor plastic, zoals karton en papier.

AB InBev doet twee Duitse bieren van de hand

17/01/2018

AB InBev doet met Diebels en Hasseröder twee Duitse biermerken van de hand. Die komen nu, samen met hun brouwerijen, in bezit van het investeringsfonds CKCF. Dat wil meer investeren in de twee bieren.

Nutella eet Amerikaanse chocoladetak Nestlé op

17/01/2018

Nestlé heeft in Ferrero een koper gevonden voor zijn Amerikaanse chocolade-afdeling. Voor 2,4 miljard euro wordt de producent van Nutella de derde grootste chocoladeproducent ter wereld en kan Nestlé zich in de VS op gezondere producten gaan concentreren.

Komt er een verbod op energiedranken voor minderjarigen?

16/01/2018

Nederland stelt een onderzoek in naar energiedrankjes bij jongeren, nadat de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde een verbod vroeg op de verkoop ervan aan minderjarigen. Ook in België wijzen artsen op de schadelijke effecten van zulke dranken.

Macron wil Franse baguette werelderfgoed maken

15/01/2018

De Franse president Macron wil samen met de bond van Franse bakkers het Franse stokbrood tot Unesco-werelderfgoed laten uitroepen. Het wil zo het voorbeeld volgen van het Belgische bier en de Napolitaanse pizza.

Back to top