Univeg-topman wil grote fusie bewerkstelligen

Univeg-topman wil grote fusie bewerkstelligen

Hein Deprez, de topman bij Univeg, wil via een fusie met Greenyard Foods en Peatinvest een wereldmarktleider in groenten en fruit uitbouwen. De fusie zou de bedrijven samen groter maken dan bedrijven als Dole en Chiquita.

"Gunstig voor iedereen"

Als de fusie er komt, dan hebben de bedrijven samen een jaaromzet van ongeveer 3,7 miljard euro, weet De Tijd. Vorige maand raakte al bekend dat Deprez aan het bekijken was of een fusie met Greenyard mogelijk was. Nu wil hij dus nog een stapje verder gaan door Peatinvest te betrekken.

 

"Het creëren van een gecombineerde groep met verse groenten, diepvriesgroenten en fruit en groenten in conserven zal gunstig zijn voor telers, retailers, consumenten, medewerkers en aandeelhouders", stelt Hein Deprez, voorzitter én belangrijk aandeelhouder van de drie fusiekandidaten. "We zijn ervan overtuigd dat maatschappelijke trends vragen om een meer holistische kijk op de groenten- en fruitconsumptie".

 

Op dit moment werken de drie bedrijven aan een overeenkomst die een waardering aan de aparte bedrijven geeft en die een structuur moet zijn voor de fusie. Er zou wel nog geen definitief besluit genomen zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Het kan altijd nog erger

20/10/2017

Het is geen feestje hoor, werken in FMCG. Slechts enkelen komen er vrolijk mee weg, de meerderheid lijdt in stilte. Zoals nogmaals blijkt uit het ironische weekoverzicht van RetailDetail Food, dat vandaag vol nuttig advies staat.

RetailDetail Food #24 staat online

20/10/2017

Zijn winkels in drukke stadscentra steeds moeilijker bereikbaar? Voelen ze het aan de omzet, nemen ze maatregelen? Het nieuwe nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant gaat er dieper op in.

Vleesvervangers bezig aan sterke opmars

20/10/2017

De verkoop van vleesvervangers is de voorbij drie jaar met maar liefst 40% gestegen. Ondertussen koopt een kwart van de Belgische huishoudens wel eens een vleesvervanger en is het aanbod sterk gegroeid.

Metro kent kleine groei in 2016/2017

20/10/2017

Uit de voorlopige cijfers van het Duitse Metro blijkt dat het bedrijf in het boekjaar 2016/2017 met 1,6% is gegroeid. Ook op vergelijkbare basis was er nog net sprake van groei. Metro spreekt van een succesvol jaar.

Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Back to top