Univeg-topman wil grote fusie bewerkstelligen

Univeg-topman wil grote fusie bewerkstelligen

Hein Deprez, de topman bij Univeg, wil via een fusie met Greenyard Foods en Peatinvest een wereldmarktleider in groenten en fruit uitbouwen. De fusie zou de bedrijven samen groter maken dan bedrijven als Dole en Chiquita.

"Gunstig voor iedereen"

Als de fusie er komt, dan hebben de bedrijven samen een jaaromzet van ongeveer 3,7 miljard euro, weet De Tijd. Vorige maand raakte al bekend dat Deprez aan het bekijken was of een fusie met Greenyard mogelijk was. Nu wil hij dus nog een stapje verder gaan door Peatinvest te betrekken.

 

"Het creëren van een gecombineerde groep met verse groenten, diepvriesgroenten en fruit en groenten in conserven zal gunstig zijn voor telers, retailers, consumenten, medewerkers en aandeelhouders", stelt Hein Deprez, voorzitter én belangrijk aandeelhouder van de drie fusiekandidaten. "We zijn ervan overtuigd dat maatschappelijke trends vragen om een meer holistische kijk op de groenten- en fruitconsumptie".

 

Op dit moment werken de drie bedrijven aan een overeenkomst die een waardering aan de aparte bedrijven geeft en die een structuur moet zijn voor de fusie. Er zou wel nog geen definitief besluit genomen zijn.

Tags: