Univeg-topman wil grote fusie bewerkstelligen | RetailDetail

Univeg-topman wil grote fusie bewerkstelligen

Univeg-topman wil grote fusie bewerkstelligen

Hein Deprez, de topman bij Univeg, wil via een fusie met Greenyard Foods en Peatinvest een wereldmarktleider in groenten en fruit uitbouwen. De fusie zou de bedrijven samen groter maken dan bedrijven als Dole en Chiquita.

"Gunstig voor iedereen"

Als de fusie er komt, dan hebben de bedrijven samen een jaaromzet van ongeveer 3,7 miljard euro, weet De Tijd. Vorige maand raakte al bekend dat Deprez aan het bekijken was of een fusie met Greenyard mogelijk was. Nu wil hij dus nog een stapje verder gaan door Peatinvest te betrekken.

 

"Het creëren van een gecombineerde groep met verse groenten, diepvriesgroenten en fruit en groenten in conserven zal gunstig zijn voor telers, retailers, consumenten, medewerkers en aandeelhouders", stelt Hein Deprez, voorzitter én belangrijk aandeelhouder van de drie fusiekandidaten. "We zijn ervan overtuigd dat maatschappelijke trends vragen om een meer holistische kijk op de groenten- en fruitconsumptie".

 

Op dit moment werken de drie bedrijven aan een overeenkomst die een waardering aan de aparte bedrijven geeft en die een structuur moet zijn voor de fusie. Er zou wel nog geen definitief besluit genomen zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Spar test dit voorjaar contactloos en kassaloos betalen

22/02/2018

Retail Partners Colruyt Group – de zelfstandigentak van Colruyt Group – werkt voor Spar aan een app waarmee klanten hun eigen boodschappen kunnen scannen en afrekenen via hun smartphone.

Duvel Moortgat de Italiaanse toer op

22/02/2018

Duvel Moortgat heeft zijn minderheidsbelang in de Italiaanse brouwerij Birrificio del Ducato opgetrokken tot 70%. De Belgische brouwerij, ook bekend van Vedett, zit al sinds 2016 in het kapitaal van de brouwerij uit Soragna bij Parma.

Colruyt haalt producten Nestlé uit de rekken

21/02/2018

Colruyt heeft minstens 18 producten van Nestlé uit de winkelrekken gehaald. Beide partijen zijn immers niet tot een akkoord gekomen over de prijzen en dus worden de producten tijdelijk niet meer verkocht bij Colruyt.

Supermarkten rekenen af met Europees voorstel voor boerenwelzijn

20/02/2018

Het zint sommige supermarkten niet dat de Europese Commissie boeren hogere prijzen wil geven bij onderhandelingen. Distributeurs uit Nederland, Duitsland en Oostenrijk waarschuwen voor prijsstijgingen voor de consument.

Deze foodinnovaties gaan het maken

20/02/2018

Vernieuwing in voeding is de kern van de wedstrijd Gouden Tavola. Vallen dit jaar in de prijzen: Belberry Preserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en J.L. Lambert. Hun producten komen morgen op het bord of in het glas van de consument.

Belgische noedelshops Umamido trekken naar buurlanden

20/02/2018

De Belgische keten van noedelrestaurants Umamido trekt volgend jaar naar het buitenland en opent ook nieuwe vestigingen in ons land. Umamido serveert ramen, een Japans geïnspireerde noedelsoep. 

Back to top