Univeg-topman wil grote fusie bewerkstelligen | RetailDetail

Univeg-topman wil grote fusie bewerkstelligen

Univeg-topman wil grote fusie bewerkstelligen

Hein Deprez, de topman bij Univeg, wil via een fusie met Greenyard Foods en Peatinvest een wereldmarktleider in groenten en fruit uitbouwen. De fusie zou de bedrijven samen groter maken dan bedrijven als Dole en Chiquita.

"Gunstig voor iedereen"

Als de fusie er komt, dan hebben de bedrijven samen een jaaromzet van ongeveer 3,7 miljard euro, weet De Tijd. Vorige maand raakte al bekend dat Deprez aan het bekijken was of een fusie met Greenyard mogelijk was. Nu wil hij dus nog een stapje verder gaan door Peatinvest te betrekken.

 

"Het creëren van een gecombineerde groep met verse groenten, diepvriesgroenten en fruit en groenten in conserven zal gunstig zijn voor telers, retailers, consumenten, medewerkers en aandeelhouders", stelt Hein Deprez, voorzitter én belangrijk aandeelhouder van de drie fusiekandidaten. "We zijn ervan overtuigd dat maatschappelijke trends vragen om een meer holistische kijk op de groenten- en fruitconsumptie".

 

Op dit moment werken de drie bedrijven aan een overeenkomst die een waardering aan de aparte bedrijven geeft en die een structuur moet zijn voor de fusie. Er zou wel nog geen definitief besluit genomen zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.