Veggie-chef maakt nieuwe vleesvervangers voor Delhaize

Veggie-chef maakt nieuwe vleesvervangers voor Delhaize

De Belgische chef Paul Florizoone gaat een nieuwe lijn vegetarisch vlees lanceren, die exclusief te verkrijgen zal zijn bij Delhaize. Florizoone is bekend vanwege zijn vegetarische kookkunsten en is stichter en uitbater van de Greenway-restaurants.

Ideale brug

Het nieuwe gamma wordt gelanceerd onder de naam The Irresistible Vegetarian. De producten worden gemaakt op basis van Beeter, een Nederlands vervangproduct voor vlees op basis van soja. Zowel qua naam, structuur als smaak is het de bedoeling dat de gerechten nauwelijks verschillen van vleesproducten. Daarmee mikt Delhaize dan ook op een breed gamma aan klanten en niet enkel specifiek op de vegetariërs.

 

“Je hebt wel een stijgend aantal consumenten dat uit is op culinair avontuur, maar ook een hele groep mensen die verknocht blijven aan hun gekende, traditionele eetgewoontes. Zij staan minder open voor nieuwe of ongekende producten. Ons “Irresistible Vegetarian”-gamma slaat hier dus een ideale brug naar nieuwe, gezondere en milieubewustere eetervaringen”, zegt Florizoone.

 

De vleesvervangers zullen in verschillende smaken gemaakt worden. Zo heb je Chick’Pieces, dat de smaak van kip heeft en ook bestaat in Oriental, waarbij de stukjes ‘kip’ gemarineerd werden. Voor de spekliefhebbers is er zelfs een versie met de naam Smoked Bacon.


Ook Bill Gates eet plantenvlees

'Plantenvlees' begint stilaan zijn plaats te vinden in de het assortiment: steeds meer consumenten beschouwen het als een waardig alternatief, vooral omdat het verschil met echt vlees steeds kleiner wordt. Ook Bill Gates is een fervent aanhanger van plantenvlees en riep onlangs op zijn eigen blog op om meer plantenvlees te eten. Zelfs topchefs beginnen het meer te gebruiken als alternatief voor vlees.

 

Paul Florizoone, handelsingenieur van opleiding, is al fan van de vegetarische keuken sinds midden jaren 1990. Toen leerde hij op een reis naar India wat er allemaal echt mogelijk is met vegetarisch eten. In 1998 opende hij het eerste Greenway-restaurant in Gent, in 2005 volgende een nieuwe vestiging in Leuven. Ook op veel Belgische festivals kan je zijn vegetarische hapjes ontdekken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Alpro haalt sojabonen alleen uit Europa en Canada

19/09/2017

Alpro, de fabrikant van sojadranken, koopt zijn sojabonen nog uitsluitend bij producenten in Europa en Canada. Op die manier wil het bedrijf er zeker van zijn dat ze niet genetisch gemodificeerd zijn. Om dat doel te bereiken, heeft het ook al diverse lokale initiatieven opgestart.

Wat zijn de gevolgen van de nieuwe voedingsdriehoek voor de industrie?

19/09/2017

Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft een nieuwe voedingsdriehoek voorgesteld. De aangepaste driehoek sluit beter aan bij de huidige ideeën over gezond eten, maar de voedingsindustrie vreest voor negatieve gevolgen.

Aandeel Heineken onderuit nadat Mexicanen uitstappen

19/09/2017

Het Mexicaanse Femsa, dat 15% percent van de aandelen van Heineken bezat, heeft besloten om voor 2,5 miljard aandelen van de Nederlandse brouwerijgroep te gaan verkopen. Op de beurs kreeg het aandeel meteen een flinke tik.

Zelfstandige supermarkt wil e-commerce boot niet missen

18/09/2017

E-commerce is en blijft hét magische woord in gesprekken over de toekomst van de voedingsdistributie. Zijn de zelfstandige winkeluitbaters ermee begaan? Wat verwachten ze? Weten ze wat hun moederhuizen op dat vlak aan het bekokstoven zijn?

Carrefour opent 15 nieuwe drives

18/09/2017

Supermarktketen Carrefour opent op 29 september drie nieuwe afhaalpunten voor drive.be, wat het totaal voor de maand op vijftien nieuwe 'drives' brengt. In totaal werden er sinds het begin van het jaar al 72 afhaalpunten geopend.

Bierplatform Beerwulf.com komt naar België

18/09/2017

Beerwulf, een online platform voor speciaalbieren, is voortaan ook te vinden in België. De website geeft elk van zijn 150 aangesloten brouwers een eigen pagina, waarop ze hun bieren aan een groter publiek kunnen aanbieden.

Back to top