Veggie-chef maakt nieuwe vleesvervangers voor Delhaize | RetailDetail

Veggie-chef maakt nieuwe vleesvervangers voor Delhaize

Veggie-chef maakt nieuwe vleesvervangers voor Delhaize

De Belgische chef Paul Florizoone gaat een nieuwe lijn vegetarisch vlees lanceren, die exclusief te verkrijgen zal zijn bij Delhaize. Florizoone is bekend vanwege zijn vegetarische kookkunsten en is stichter en uitbater van de Greenway-restaurants.

Ideale brug

Het nieuwe gamma wordt gelanceerd onder de naam The Irresistible Vegetarian. De producten worden gemaakt op basis van Beeter, een Nederlands vervangproduct voor vlees op basis van soja. Zowel qua naam, structuur als smaak is het de bedoeling dat de gerechten nauwelijks verschillen van vleesproducten. Daarmee mikt Delhaize dan ook op een breed gamma aan klanten en niet enkel specifiek op de vegetariërs.

 

“Je hebt wel een stijgend aantal consumenten dat uit is op culinair avontuur, maar ook een hele groep mensen die verknocht blijven aan hun gekende, traditionele eetgewoontes. Zij staan minder open voor nieuwe of ongekende producten. Ons “Irresistible Vegetarian”-gamma slaat hier dus een ideale brug naar nieuwe, gezondere en milieubewustere eetervaringen”, zegt Florizoone.

 

De vleesvervangers zullen in verschillende smaken gemaakt worden. Zo heb je Chick’Pieces, dat de smaak van kip heeft en ook bestaat in Oriental, waarbij de stukjes ‘kip’ gemarineerd werden. Voor de spekliefhebbers is er zelfs een versie met de naam Smoked Bacon.


Ook Bill Gates eet plantenvlees

'Plantenvlees' begint stilaan zijn plaats te vinden in de het assortiment: steeds meer consumenten beschouwen het als een waardig alternatief, vooral omdat het verschil met echt vlees steeds kleiner wordt. Ook Bill Gates is een fervent aanhanger van plantenvlees en riep onlangs op zijn eigen blog op om meer plantenvlees te eten. Zelfs topchefs beginnen het meer te gebruiken als alternatief voor vlees.

 

Paul Florizoone, handelsingenieur van opleiding, is al fan van de vegetarische keuken sinds midden jaren 1990. Toen leerde hij op een reis naar India wat er allemaal echt mogelijk is met vegetarisch eten. In 1998 opende hij het eerste Greenway-restaurant in Gent, in 2005 volgende een nieuwe vestiging in Leuven. Ook op veel Belgische festivals kan je zijn vegetarische hapjes ontdekken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Een wervelende slechtnieuwsshow

22/06/2018

Ook al deden flink wat foodspelers hafslachtige pogingen om hun beroerde berichten weg te moffelen, Filet Pur achterhaalde ze wel. Hier is het ietwat pijnlijke maar alweer leerrijke weekoverzicht van RetailDetail Food!

Panos vervangt klantenkaart door app

21/06/2018

Na bijna een kwarteeuw heeft broodjesketen Panos zijn klantenprogramma gedigitaliseerd: exit plastic kaart, welkom app. “Op korte termijn mikken we erop om via het kanaal 150.000 klanten te bereiken en te leren kennen”, klinkt het.

Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s, omdat volgens de consumentenorganisatie de informatie op de verpakking van de Special K-graanreep met rode vruchten misleidend is.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.