"Visbeleid werpt vruchten af"

"Visbeleid werpt vruchten af"

Omdat het visbestand in de Noordzee aan de beterhand is, zouden vissers volgend jaar iets meer mogen vangen. Dat staat in het advies van de Internationale Raad voor Onderzoek der Zee (ICES).

Meer schol en kabeljauw

De onderzoekers stellen dat het visbeleid zijn vruchten afwerpt: sinds het begin van de metingen in 1957 zat er bijvoorbeeld nog nooit zoveel schol in de Noordzee. Momenteel zwemt er meer dan 900.000 ton van die vissoort rond. Ook haring doet het goed met 2,2 miljoen ton, vorig jaar kwamen er bovendien meer jonge haringen dan verwacht bij. Ook het kabeljauwbestand blijft voorzichtig groeien.

 

In het advies van het ICES staat dan ook dat de quota voor schol, haring en kabeljauw volgend jaar iets hoger mogen liggen. Dat geldt echter niet voor alle vissoorten: voor tong blijft het advies gelijk, maar het ICES wil dat er minder gevist wordt op tarbot en griet. In het najaar beslist Europa hoeveel er per soort gevangen mag worden. Daarbij is dit rapport van het ICES een belangrijke leidraad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directeur HR verlaat Carrefour Belgium

25/09/2017

Kathleen Van Der Paelt, directeur HR bij Carrefour Belgium, heeft na zeven jaar besloten om het supermarktbedrijf te verlaten. Ze wordt opgevolgd door Sonia Frey, die de voorbije vijf jaar een gelijkaardige functie invulde bij De Lijn.

AD Delhaize Lochristi springt op de kar van cartoontassen

25/09/2017

De AD Delhaize in Lochristi is de eerste Belgische supermarkt die mee op de trein van een Nederlandse hype springt. Daar zijn draagtassen met cartoons die gepersonaliseerd zijn naargelang de locatie een echt verzamelitem geworden.

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Back to top