"Visbeleid werpt vruchten af"

"Visbeleid werpt vruchten af"

Omdat het visbestand in de Noordzee aan de beterhand is, zouden vissers volgend jaar iets meer mogen vangen. Dat staat in het advies van de Internationale Raad voor Onderzoek der Zee (ICES).

Meer schol en kabeljauw

De onderzoekers stellen dat het visbeleid zijn vruchten afwerpt: sinds het begin van de metingen in 1957 zat er bijvoorbeeld nog nooit zoveel schol in de Noordzee. Momenteel zwemt er meer dan 900.000 ton van die vissoort rond. Ook haring doet het goed met 2,2 miljoen ton, vorig jaar kwamen er bovendien meer jonge haringen dan verwacht bij. Ook het kabeljauwbestand blijft voorzichtig groeien.

 

In het advies van het ICES staat dan ook dat de quota voor schol, haring en kabeljauw volgend jaar iets hoger mogen liggen. Dat geldt echter niet voor alle vissoorten: voor tong blijft het advies gelijk, maar het ICES wil dat er minder gevist wordt op tarbot en griet. In het najaar beslist Europa hoeveel er per soort gevangen mag worden. Daarbij is dit rapport van het ICES een belangrijke leidraad.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top