Alibaba wil ook van Chinees Nieuwjaar topdag maken | RetailDetail

Alibaba wil ook van Chinees Nieuwjaar topdag maken

Alibaba wil ook van Chinees Nieuwjaar topdag maken

De Chinese e-tailer Alibaba heeft plannen om ook van Chinees Nieuwjaar een topdag te maken, zoals het dat enkele jaren geleden heeft gedaan met Vrijgezellendag. In aanloop naar Chinees Nieuwjaar komt het dan ook op de proppen met heel wat kortingen.

Ander doelpubliek

Chinees Nieuwjaar vindt dit jaar plaats op 8 februari en Alibaba hoopt van die dag een verkooptopper te maken zoals Singles Day. Het mikt daarbij wel op een ander doelpubliek. Zo wil het ervoor zorgen dat meer boeren hun producten online verkopen aan Chinezen in de steden. Daarvoor wil het gebruik maken van Rural Taobao, een platform voor agrarische producten dat vorige zomer werd opgericht.


Daarnaast wordt er gestrooid met kortingen van grote internationale spelers. Op Rural Taobao zullen producten uit 25 landen worden verkocht, met in totaal meer dan 500 premiummerken uit het buitenland.


Op Tmall Global zullen dan weer acht landenpaviljoenen meewerken aan de acties rond Chinees Nieuwjaar. Onder andere Macy's, Costco, Metro en Albert Heijn zullen promotie voeren rond de feestdag.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.