Alibaba wil ook van Chinees Nieuwjaar topdag maken

Alibaba wil ook van Chinees Nieuwjaar topdag maken

De Chinese e-tailer Alibaba heeft plannen om ook van Chinees Nieuwjaar een topdag te maken, zoals het dat enkele jaren geleden heeft gedaan met Vrijgezellendag. In aanloop naar Chinees Nieuwjaar komt het dan ook op de proppen met heel wat kortingen.

Ander doelpubliek

Chinees Nieuwjaar vindt dit jaar plaats op 8 februari en Alibaba hoopt van die dag een verkooptopper te maken zoals Singles Day. Het mikt daarbij wel op een ander doelpubliek. Zo wil het ervoor zorgen dat meer boeren hun producten online verkopen aan Chinezen in de steden. Daarvoor wil het gebruik maken van Rural Taobao, een platform voor agrarische producten dat vorige zomer werd opgericht.


Daarnaast wordt er gestrooid met kortingen van grote internationale spelers. Op Rural Taobao zullen producten uit 25 landen worden verkocht, met in totaal meer dan 500 premiummerken uit het buitenland.


Op Tmall Global zullen dan weer acht landenpaviljoenen meewerken aan de acties rond Chinees Nieuwjaar. Onder andere Macy's, Costco, Metro en Albert Heijn zullen promotie voeren rond de feestdag.

Tags: