Alibaba wil vanaf volgend jaar zakendoen in Brussel

Alibaba wil vanaf volgend jaar zakendoen in Brussel

Alibaba-topman Jack Ma wil vanaf volgend jaar in Brussel en de rest van Europa 'Alibaba Ambassades' openen. Alibaba heeft ook plannen voor een Europees platform.

Eerst Alipay, later ook 'Europese' Alibaba

In het kader van het officiële staatsbezoek van koning Filip aan China stond gisteren een informele ontmoeting op het programma met zeven Chinese topondernemers, waaronder Ma. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) wil die in Europa diverse 'Alibaba Ambassades' openen om 'de markt te leren kennen': "Jack Ma wil naar Duitsland en Frankrijk en heeft me verzekerd dat hij volgend jaar in Brussel wil starten", zegt hij in La Dernière Heure.

 

De oprichter van Alibaba zou hier in eerste instantie de mobiele betaaldienst Alipay willen activeren: "Hij mikt op alle Chinezen die naar het buitenland reizen en die in eigen land al volop betalen met Alipay", zegt Reynders. "Hij vertelde ons dat Visa en American Express momenteel zijn grootste bondgenoten zijn... in zijn strijd tegen cash. Zijn bedoeling is duidelijk: eerst samen cash geld uit de wereld helpen."

 

Na de ontmoeting viel ook te horen dat Ma voor Alibaba een Europees platform wil ontwikkelen, waarin Europese landen - ook België - de kans krijgen om hun kwaliteitsproducten aan te prijzen aan de Chinese consument. Maar dat zou pas voor later zijn...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Last mile e-commerce kost samenleving handenvol geld

07/11/2017

Uit een doctoraatsonderzoek van economisch geograaf Joris Beckers van de Universiteit Antwerpen blijkt dat de ‘last mile’ binnen e-commerce onze samenleving heel wat geld kost, onder andere door hun bijdrage aan de files.

Rakuten slaat brug naar Japanse onlineconsument

30/10/2017

In de schaduw van Alibaba en Amazon ontwikkelt het Japanse Rakuten Ichiba zich voorspoedig. Verschillende westerse ketens gebruiken het platform om hun spullen richting de Japanse onlineshopper te krijgen.

Whole Foods zorgt mee voor forse omzetstijging bij Amazon

27/10/2017

Het Amerikaanse Amazon heeft in het derde kwartaal opnieuw een forse omzetstijging gekend. Dat was voor een stuk te danken aan Whole Foods, aangezien de omzet van die keten voor het eerst werd meegerekend.

Coolblue lanceert Belgische app

25/10/2017

Coolblue heeft vandaag een app gelanceerd voor de Belgische markt, en dat meteen in het Nederlands én het Frans. Volgens de Nederlandse webshop is de app de snelste manier om bij hen te winkelen. Voorlopig is de app wel enkel beschikbaar voor iOS.

Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Back to top