Alibaba wil vanaf volgend jaar zakendoen in Brussel | RetailDetail

Alibaba wil vanaf volgend jaar zakendoen in Brussel

Alibaba wil vanaf volgend jaar zakendoen in Brussel

Alibaba-topman Jack Ma wil vanaf volgend jaar in Brussel en de rest van Europa 'Alibaba Ambassades' openen. Alibaba heeft ook plannen voor een Europees platform.

Eerst Alipay, later ook 'Europese' Alibaba

In het kader van het officiële staatsbezoek van koning Filip aan China stond gisteren een informele ontmoeting op het programma met zeven Chinese topondernemers, waaronder Ma. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) wil die in Europa diverse 'Alibaba Ambassades' openen om 'de markt te leren kennen': "Jack Ma wil naar Duitsland en Frankrijk en heeft me verzekerd dat hij volgend jaar in Brussel wil starten", zegt hij in La Dernière Heure.

 

De oprichter van Alibaba zou hier in eerste instantie de mobiele betaaldienst Alipay willen activeren: "Hij mikt op alle Chinezen die naar het buitenland reizen en die in eigen land al volop betalen met Alipay", zegt Reynders. "Hij vertelde ons dat Visa en American Express momenteel zijn grootste bondgenoten zijn... in zijn strijd tegen cash. Zijn bedoeling is duidelijk: eerst samen cash geld uit de wereld helpen."

 

Na de ontmoeting viel ook te horen dat Ma voor Alibaba een Europees platform wil ontwikkelen, waarin Europese landen - ook België - de kans krijgen om hun kwaliteitsproducten aan te prijzen aan de Chinese consument. Maar dat zou pas voor later zijn...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top