Alibaba wil vanaf volgend jaar zakendoen in Brussel

Alibaba wil vanaf volgend jaar zakendoen in Brussel

Alibaba-topman Jack Ma wil vanaf volgend jaar in Brussel en de rest van Europa 'Alibaba Ambassades' openen. Alibaba heeft ook plannen voor een Europees platform.

Eerst Alipay, later ook 'Europese' Alibaba

In het kader van het officiële staatsbezoek van koning Filip aan China stond gisteren een informele ontmoeting op het programma met zeven Chinese topondernemers, waaronder Ma. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) wil die in Europa diverse 'Alibaba Ambassades' openen om 'de markt te leren kennen': "Jack Ma wil naar Duitsland en Frankrijk en heeft me verzekerd dat hij volgend jaar in Brussel wil starten", zegt hij in La Dernière Heure.

 

De oprichter van Alibaba zou hier in eerste instantie de mobiele betaaldienst Alipay willen activeren: "Hij mikt op alle Chinezen die naar het buitenland reizen en die in eigen land al volop betalen met Alipay", zegt Reynders. "Hij vertelde ons dat Visa en American Express momenteel zijn grootste bondgenoten zijn... in zijn strijd tegen cash. Zijn bedoeling is duidelijk: eerst samen cash geld uit de wereld helpen."

 

Na de ontmoeting viel ook te horen dat Ma voor Alibaba een Europees platform wil ontwikkelen, waarin Europese landen - ook België - de kans krijgen om hun kwaliteitsproducten aan te prijzen aan de Chinese consument. Maar dat zou pas voor later zijn...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Kerstboodschap Belgische retailers: "Koop Belgisch"

19/12/2017

Koop Belgisch, roepen enkele Belgische retailkleppers in hun ‘kerstboodschap’. Zo zorg je voor je eigen land en buurt, klinkt het. Al nuanceren anderen, zoals Media Markt-CEO Sven Degezelle, dat meteen. 

Back to top