Alibaba wil vanaf volgend jaar zakendoen in Brussel

Alibaba wil vanaf volgend jaar zakendoen in Brussel

Alibaba-topman Jack Ma wil vanaf volgend jaar in Brussel en de rest van Europa 'Alibaba Ambassades' openen. Alibaba heeft ook plannen voor een Europees platform.

Eerst Alipay, later ook 'Europese' Alibaba

In het kader van het officiële staatsbezoek van koning Filip aan China stond gisteren een informele ontmoeting op het programma met zeven Chinese topondernemers, waaronder Ma. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) wil die in Europa diverse 'Alibaba Ambassades' openen om 'de markt te leren kennen': "Jack Ma wil naar Duitsland en Frankrijk en heeft me verzekerd dat hij volgend jaar in Brussel wil starten", zegt hij in La Dernière Heure.

 

De oprichter van Alibaba zou hier in eerste instantie de mobiele betaaldienst Alipay willen activeren: "Hij mikt op alle Chinezen die naar het buitenland reizen en die in eigen land al volop betalen met Alipay", zegt Reynders. "Hij vertelde ons dat Visa en American Express momenteel zijn grootste bondgenoten zijn... in zijn strijd tegen cash. Zijn bedoeling is duidelijk: eerst samen cash geld uit de wereld helpen."

 

Na de ontmoeting viel ook te horen dat Ma voor Alibaba een Europees platform wil ontwikkelen, waarin Europese landen - ook België - de kans krijgen om hun kwaliteitsproducten aan te prijzen aan de Chinese consument. Maar dat zou pas voor later zijn...

Tags: