Alibaba wil vanaf volgend jaar zakendoen in Brussel | RetailDetail

Alibaba wil vanaf volgend jaar zakendoen in Brussel

Alibaba wil vanaf volgend jaar zakendoen in Brussel

Alibaba-topman Jack Ma wil vanaf volgend jaar in Brussel en de rest van Europa 'Alibaba Ambassades' openen. Alibaba heeft ook plannen voor een Europees platform.

Eerst Alipay, later ook 'Europese' Alibaba

In het kader van het officiële staatsbezoek van koning Filip aan China stond gisteren een informele ontmoeting op het programma met zeven Chinese topondernemers, waaronder Ma. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) wil die in Europa diverse 'Alibaba Ambassades' openen om 'de markt te leren kennen': "Jack Ma wil naar Duitsland en Frankrijk en heeft me verzekerd dat hij volgend jaar in Brussel wil starten", zegt hij in La Dernière Heure.

 

De oprichter van Alibaba zou hier in eerste instantie de mobiele betaaldienst Alipay willen activeren: "Hij mikt op alle Chinezen die naar het buitenland reizen en die in eigen land al volop betalen met Alipay", zegt Reynders. "Hij vertelde ons dat Visa en American Express momenteel zijn grootste bondgenoten zijn... in zijn strijd tegen cash. Zijn bedoeling is duidelijk: eerst samen cash geld uit de wereld helpen."

 

Na de ontmoeting viel ook te horen dat Ma voor Alibaba een Europees platform wil ontwikkelen, waarin Europese landen - ook België - de kans krijgen om hun kwaliteitsproducten aan te prijzen aan de Chinese consument. Maar dat zou pas voor later zijn...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.