Amazon gestart met concurrent voor PayPal en Square

Amazon gestart met concurrent voor PayPal en Square

Amazon lanceert een betaaloplossing voor mobiel betalen in fysieke winkels. Het zou 's werelds grootste onlinewarenhuis niet zozeer om extra inkomsten te doen zijn, maar vooral om het vergaren van informatie over wat consumenten in welke winkels zoal kopen.

Goedkoper dan PayPal en Square

'Local Register', zoals het mobiele betaalsysteem van Amazon heet, werkt met een kaartlezer die bevestigd wordt op de smartphone of de tablet-pc van de consument. Via de bijbehorende app kunnen consumenten vervolgens hun aankopen met hun kredietkaart betalen.

 

Amazon hoopt de Amerikaanse retailers te lokken met lagere commissies dan bij de concurrentie. Zo rekent Amazon maar 1,75% commissie, terwijl dat bij PayPal 2,70% is en bij Square 2,75%. Dat gunsttarief geldt wel enkel voor wie intekent vóór oktober, want vanaf dan rekent Amazon 2,50% aan - al blijft het daarmee wel de goedkoopste van de drie.

 

"Amazon zal geen geld verdienen aan het uitvoeren van betaaltransacties", zegt een gespecialiseerde consultant aan The Wall Street Journal. Volgens hem wil Amazon vooral informatie vergaren over wat consumenten zoal kopen in fysieke winkels, zeker aangezien die zelfs in Amerika nog altijd goed zijn voor 90% van alle aankopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Back to top