Amazon gestart met concurrent voor PayPal en Square

Amazon gestart met concurrent voor PayPal en Square

Amazon lanceert een betaaloplossing voor mobiel betalen in fysieke winkels. Het zou 's werelds grootste onlinewarenhuis niet zozeer om extra inkomsten te doen zijn, maar vooral om het vergaren van informatie over wat consumenten in welke winkels zoal kopen.

Goedkoper dan PayPal en Square

'Local Register', zoals het mobiele betaalsysteem van Amazon heet, werkt met een kaartlezer die bevestigd wordt op de smartphone of de tablet-pc van de consument. Via de bijbehorende app kunnen consumenten vervolgens hun aankopen met hun kredietkaart betalen.

 

Amazon hoopt de Amerikaanse retailers te lokken met lagere commissies dan bij de concurrentie. Zo rekent Amazon maar 1,75% commissie, terwijl dat bij PayPal 2,70% is en bij Square 2,75%. Dat gunsttarief geldt wel enkel voor wie intekent vóór oktober, want vanaf dan rekent Amazon 2,50% aan - al blijft het daarmee wel de goedkoopste van de drie.

 

"Amazon zal geen geld verdienen aan het uitvoeren van betaaltransacties", zegt een gespecialiseerde consultant aan The Wall Street Journal. Volgens hem wil Amazon vooral informatie vergaren over wat consumenten zoal kopen in fysieke winkels, zeker aangezien die zelfs in Amerika nog altijd goed zijn voor 90% van alle aankopen.

Tags: