Amazon gestart met concurrent voor PayPal en Square | RetailDetail

Amazon gestart met concurrent voor PayPal en Square

Amazon gestart met concurrent voor PayPal en Square

Amazon lanceert een betaaloplossing voor mobiel betalen in fysieke winkels. Het zou 's werelds grootste onlinewarenhuis niet zozeer om extra inkomsten te doen zijn, maar vooral om het vergaren van informatie over wat consumenten in welke winkels zoal kopen.

Goedkoper dan PayPal en Square

'Local Register', zoals het mobiele betaalsysteem van Amazon heet, werkt met een kaartlezer die bevestigd wordt op de smartphone of de tablet-pc van de consument. Via de bijbehorende app kunnen consumenten vervolgens hun aankopen met hun kredietkaart betalen.

 

Amazon hoopt de Amerikaanse retailers te lokken met lagere commissies dan bij de concurrentie. Zo rekent Amazon maar 1,75% commissie, terwijl dat bij PayPal 2,70% is en bij Square 2,75%. Dat gunsttarief geldt wel enkel voor wie intekent vóór oktober, want vanaf dan rekent Amazon 2,50% aan - al blijft het daarmee wel de goedkoopste van de drie.

 

"Amazon zal geen geld verdienen aan het uitvoeren van betaaltransacties", zegt een gespecialiseerde consultant aan The Wall Street Journal. Volgens hem wil Amazon vooral informatie vergaren over wat consumenten zoal kopen in fysieke winkels, zeker aangezien die zelfs in Amerika nog altijd goed zijn voor 90% van alle aankopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.