Amazon gestart met concurrent voor PayPal en Square | RetailDetail

Amazon gestart met concurrent voor PayPal en Square

Amazon gestart met concurrent voor PayPal en Square

Amazon lanceert een betaaloplossing voor mobiel betalen in fysieke winkels. Het zou 's werelds grootste onlinewarenhuis niet zozeer om extra inkomsten te doen zijn, maar vooral om het vergaren van informatie over wat consumenten in welke winkels zoal kopen.

Goedkoper dan PayPal en Square

'Local Register', zoals het mobiele betaalsysteem van Amazon heet, werkt met een kaartlezer die bevestigd wordt op de smartphone of de tablet-pc van de consument. Via de bijbehorende app kunnen consumenten vervolgens hun aankopen met hun kredietkaart betalen.

 

Amazon hoopt de Amerikaanse retailers te lokken met lagere commissies dan bij de concurrentie. Zo rekent Amazon maar 1,75% commissie, terwijl dat bij PayPal 2,70% is en bij Square 2,75%. Dat gunsttarief geldt wel enkel voor wie intekent vóór oktober, want vanaf dan rekent Amazon 2,50% aan - al blijft het daarmee wel de goedkoopste van de drie.

 

"Amazon zal geen geld verdienen aan het uitvoeren van betaaltransacties", zegt een gespecialiseerde consultant aan The Wall Street Journal. Volgens hem wil Amazon vooral informatie vergaren over wat consumenten zoal kopen in fysieke winkels, zeker aangezien die zelfs in Amerika nog altijd goed zijn voor 90% van alle aankopen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Back to top