Amazon-klant wordt nu ook pakjesbezorger

Amazon-klant wordt nu ook pakjesbezorger

De Amerikaanse e-commercereus Amazon wil steeds efficiëntere en goedkopere manieren vinden om zijn pakjes bij de klant te krijgen. Binnenkort zet het daar misschien wel u en ik voor in.

Uber voor pakjes

Het is The Wall Street Journal die met het nieuws komt dat de online winkel een app 'On my Way' aan het ontwikkelen is waardoor het, in sommige gevallen, particulieren zal betalen om pakjes af te leveren in plaats van de klassieke koerierdiensten en postbodes.

 

Hoe het werkt? Amazon zou samenwerken met lokale retailers in stedelijke omgevingen om de pakjes te stockeren. Dat kan door ruimte te huren of te werken op basis van een prijs per pakje. Gewone consumenten zouden dan pakjes kunnen oppikken als ze in de buurt zijn, en ze dan afleveren op het adres van degene die het heeft aangekocht. Op die manier kan Amazon de kost voor het verzenden van de pakjes, vorig jaar nog met 31% toegenomen, beter beheersen.

 

Het idee doet heel erg denken aan Uber, die na zijn particuliere taxidiensten ook al met een soortgelijke dienst uitpakt - tot nu toe echter zonder het verhoopte succes. Amazon volgt hiermee ook ideeën waarmee Google en eBay eveneens experimenteren. In 2013 overwoog zelfs Wal-Mart, grote fysieke concurrent van Amazon, al om klanten in te zetten om pakjes te verdelen. Vraag is dus waarom Amazon de dienst binnenshuis zou uitwerken, eerder dan met een bestaand initiatief de handen in elkaar te slaan. Bij Amazon geeft men (voorlopig) echter geen commentaar op het bericht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top