Amazon-klant wordt nu ook pakjesbezorger | RetailDetail

Amazon-klant wordt nu ook pakjesbezorger

Amazon-klant wordt nu ook pakjesbezorger

De Amerikaanse e-commercereus Amazon wil steeds efficiëntere en goedkopere manieren vinden om zijn pakjes bij de klant te krijgen. Binnenkort zet het daar misschien wel u en ik voor in.

Uber voor pakjes

Het is The Wall Street Journal die met het nieuws komt dat de online winkel een app 'On my Way' aan het ontwikkelen is waardoor het, in sommige gevallen, particulieren zal betalen om pakjes af te leveren in plaats van de klassieke koerierdiensten en postbodes.

 

Hoe het werkt? Amazon zou samenwerken met lokale retailers in stedelijke omgevingen om de pakjes te stockeren. Dat kan door ruimte te huren of te werken op basis van een prijs per pakje. Gewone consumenten zouden dan pakjes kunnen oppikken als ze in de buurt zijn, en ze dan afleveren op het adres van degene die het heeft aangekocht. Op die manier kan Amazon de kost voor het verzenden van de pakjes, vorig jaar nog met 31% toegenomen, beter beheersen.

 

Het idee doet heel erg denken aan Uber, die na zijn particuliere taxidiensten ook al met een soortgelijke dienst uitpakt - tot nu toe echter zonder het verhoopte succes. Amazon volgt hiermee ook ideeën waarmee Google en eBay eveneens experimenteren. In 2013 overwoog zelfs Wal-Mart, grote fysieke concurrent van Amazon, al om klanten in te zetten om pakjes te verdelen. Vraag is dus waarom Amazon de dienst binnenshuis zou uitwerken, eerder dan met een bestaand initiatief de handen in elkaar te slaan. Bij Amazon geeft men (voorlopig) echter geen commentaar op het bericht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top