Amazon wil pakjes afleveren in autokoffers | RetailDetail

Amazon wil pakjes afleveren in autokoffers

Amazon wil pakjes afleveren in autokoffers

Amazon ziet brood in het afleveren van pakjes in de koffer van geparkeerde auto's: de internetgigant gaat de dienst uittesten in Duitsland, in samenwerking met Audi en DHL.

Enkel recentste Audi's

Audi-rijders in München moeten binnenkort niet langer thuis blijven als ze een pakketje van internetwinkel Amazon verwachten: de e-commercereus, die eerder al experimenteerde met drones, probeert momenteel een nieuwe manier van leveren uit die een grotere flexibiliteit garandeert.

 

Daarbij deponeren koeriers van DHL de bestellingen rechtstreeks in de kofferruimte van de auto van de klant. De bezorger beschikt daartoe over een eenmalige code om de koffer te openen. Ook retourzendingen kunnen op die manier worden opgehaald. De test gaat begin mei van start en blijft vooralsnog beperkt tot de recentste Audi's.

 

Begin vorig jaar voerde ook Volvo al een soortgelijke test uit: de Zweedse autobouwer ontwikkelde daartoe een app waarmee klanten van op afstand kunnen volgen wanneer de koffer geopend en weer gesloten wordt en bevestiging krijgen dat hun bestelling netjes is geleverd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.