Amazon wil pakjes afleveren in autokoffers

Amazon wil pakjes afleveren in autokoffers

Amazon ziet brood in het afleveren van pakjes in de koffer van geparkeerde auto's: de internetgigant gaat de dienst uittesten in Duitsland, in samenwerking met Audi en DHL.

Enkel recentste Audi's

Audi-rijders in München moeten binnenkort niet langer thuis blijven als ze een pakketje van internetwinkel Amazon verwachten: de e-commercereus, die eerder al experimenteerde met drones, probeert momenteel een nieuwe manier van leveren uit die een grotere flexibiliteit garandeert.

 

Daarbij deponeren koeriers van DHL de bestellingen rechtstreeks in de kofferruimte van de auto van de klant. De bezorger beschikt daartoe over een eenmalige code om de koffer te openen. Ook retourzendingen kunnen op die manier worden opgehaald. De test gaat begin mei van start en blijft vooralsnog beperkt tot de recentste Audi's.

 

Begin vorig jaar voerde ook Volvo al een soortgelijke test uit: de Zweedse autobouwer ontwikkelde daartoe een app waarmee klanten van op afstand kunnen volgen wanneer de koffer geopend en weer gesloten wordt en bevestiging krijgen dat hun bestelling netjes is geleverd.

Tags: