Amazon wil pakjes afleveren in autokoffers

Amazon wil pakjes afleveren in autokoffers

Amazon ziet brood in het afleveren van pakjes in de koffer van geparkeerde auto's: de internetgigant gaat de dienst uittesten in Duitsland, in samenwerking met Audi en DHL.

Enkel recentste Audi's

Audi-rijders in München moeten binnenkort niet langer thuis blijven als ze een pakketje van internetwinkel Amazon verwachten: de e-commercereus, die eerder al experimenteerde met drones, probeert momenteel een nieuwe manier van leveren uit die een grotere flexibiliteit garandeert.

 

Daarbij deponeren koeriers van DHL de bestellingen rechtstreeks in de kofferruimte van de auto van de klant. De bezorger beschikt daartoe over een eenmalige code om de koffer te openen. Ook retourzendingen kunnen op die manier worden opgehaald. De test gaat begin mei van start en blijft vooralsnog beperkt tot de recentste Audi's.

 

Begin vorig jaar voerde ook Volvo al een soortgelijke test uit: de Zweedse autobouwer ontwikkelde daartoe een app waarmee klanten van op afstand kunnen volgen wanneer de koffer geopend en weer gesloten wordt en bevestiging krijgen dat hun bestelling netjes is geleverd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Back to top