Amazon wil pakjes afleveren in autokoffers

Amazon wil pakjes afleveren in autokoffers

Amazon ziet brood in het afleveren van pakjes in de koffer van geparkeerde auto's: de internetgigant gaat de dienst uittesten in Duitsland, in samenwerking met Audi en DHL.

Enkel recentste Audi's

Audi-rijders in München moeten binnenkort niet langer thuis blijven als ze een pakketje van internetwinkel Amazon verwachten: de e-commercereus, die eerder al experimenteerde met drones, probeert momenteel een nieuwe manier van leveren uit die een grotere flexibiliteit garandeert.

 

Daarbij deponeren koeriers van DHL de bestellingen rechtstreeks in de kofferruimte van de auto van de klant. De bezorger beschikt daartoe over een eenmalige code om de koffer te openen. Ook retourzendingen kunnen op die manier worden opgehaald. De test gaat begin mei van start en blijft vooralsnog beperkt tot de recentste Audi's.

 

Begin vorig jaar voerde ook Volvo al een soortgelijke test uit: de Zweedse autobouwer ontwikkelde daartoe een app waarmee klanten van op afstand kunnen volgen wanneer de koffer geopend en weer gesloten wordt en bevestiging krijgen dat hun bestelling netjes is geleverd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Back to top