Amerikanen kochten meer online dan offline tijdens Black Friday

Amerikanen kochten meer online dan offline tijdens Black Friday

Uit een onderzoek van de Amerikaanse National Retail Federation blijkt dat meer consumenten online hun aankopen hebben gedaan tijdens Black Friday, dan dat er mensen waren die naar een fysieke winkel zijn gegaan.

Opmars mobiele apparaten

In totaal werd er in de Verenigde Staten online 4,45 miljard dollar (4,21 miljard euro) uitgegeven tijdens Black Friday. Daarmee is de omzet ten opzichte van een jaar eerder met maar liefst 14 procent gestegen. Meer dan de helft van die aankopen zouden via mobiele apparaten zijn gebeurd. Bij Wal-Mart kwamen er tijdens die periode ongeveer een half miljoen bestellingen binnen. Dat is het dubbele van een jaar eerder.


Bij fysieke winkels is er dan weer sprake van een daling van de omzet. Daar werd dit jaar 12,1 miljard dollar (11,4 miljard euro) uitgegeven rond Black Friday. Eén van de oorzaken is het feit dat Black Friday steeds minder belangrijk wordt en dat de koopjesperiode bij veel winkels wordt uitgespreid over een langere periode, die al vlak na Halloween van start gaat.


Ook de manier waarop de deals rond Black Friday worden ingezet, heeft zijn effect op de verkoop in de winkels. Steeds meer grote ketens maken hun strafste deals online al beschikbaar, uren voor ze in de winkel te vinden zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday

29/11/2017

Tijdens het voorbije weekend met Black Friday en Cyber Monday is er in de Verenigde Staten sprake geweest van een flinke opmars in verkopen via mobiele toestellen. Toch blijft de gemiddelde verkoopwaarde op mobiel flink achter.

Back to top