Amerikanen kochten meer online dan offline tijdens Black Friday

Amerikanen kochten meer online dan offline tijdens Black Friday

Uit een onderzoek van de Amerikaanse National Retail Federation blijkt dat meer consumenten online hun aankopen hebben gedaan tijdens Black Friday, dan dat er mensen waren die naar een fysieke winkel zijn gegaan.

Opmars mobiele apparaten

In totaal werd er in de Verenigde Staten online 4,45 miljard dollar (4,21 miljard euro) uitgegeven tijdens Black Friday. Daarmee is de omzet ten opzichte van een jaar eerder met maar liefst 14 procent gestegen. Meer dan de helft van die aankopen zouden via mobiele apparaten zijn gebeurd. Bij Wal-Mart kwamen er tijdens die periode ongeveer een half miljoen bestellingen binnen. Dat is het dubbele van een jaar eerder.


Bij fysieke winkels is er dan weer sprake van een daling van de omzet. Daar werd dit jaar 12,1 miljard dollar (11,4 miljard euro) uitgegeven rond Black Friday. Eén van de oorzaken is het feit dat Black Friday steeds minder belangrijk wordt en dat de koopjesperiode bij veel winkels wordt uitgespreid over een langere periode, die al vlak na Halloween van start gaat.


Ook de manier waarop de deals rond Black Friday worden ingezet, heeft zijn effect op de verkoop in de winkels. Steeds meer grote ketens maken hun strafste deals online al beschikbaar, uren voor ze in de winkel te vinden zijn.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Cook & Serve komt met eigen webshop

30/08/2017

Kookwinkelketen Cook & Serve heeft een eigen webshop opgestart, die klanten de keuze geeft tussen afhalen in één van de zeven winkels of levering aan huis.

Back to top