Ao.com trekt naar Duitsland

Ao.com trekt naar Duitsland

Het Britse Ao.com gaat nog dit jaar beginnen met de verkoop in Duitsland. Het gaat daarvoor ook een nieuw logistiek centrum bouwen net over de grens met Nederland. Ao.com verkoopt vooral keukenapparatuur en witgoed.

Website al online

Ao.com, wat staat voor Appliances Online, is een Britse pure player die in het vorige boekjaar een omzet had van 384,9 miljoen pond (485 miljoen euro). Daarmee lag de omzet 40 procent hoger dan een jaar eerder. De EBITDA lag met 11,2 miljoen pond (14,12 miljoen euro) 11 procent hoger.

 

Om verder te groeien wil het nu de overstap maken naar het vasteland, met als eerste stop Duitsland. De Duitse website Ao.de is momenteel al in de lucht, al kunnen klanten er nog niets bestellen. In Groot-Brittannië pakt Ao.com vooral uit met same day delivery en een garantie op de laagste prijs. Met AO World doet het ook aan fulfilment voor derde partijen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Back to top