Ao.com trekt naar Duitsland | RetailDetail

Ao.com trekt naar Duitsland

Ao.com trekt naar Duitsland

Het Britse Ao.com gaat nog dit jaar beginnen met de verkoop in Duitsland. Het gaat daarvoor ook een nieuw logistiek centrum bouwen net over de grens met Nederland. Ao.com verkoopt vooral keukenapparatuur en witgoed.

Website al online

Ao.com, wat staat voor Appliances Online, is een Britse pure player die in het vorige boekjaar een omzet had van 384,9 miljoen pond (485 miljoen euro). Daarmee lag de omzet 40 procent hoger dan een jaar eerder. De EBITDA lag met 11,2 miljoen pond (14,12 miljoen euro) 11 procent hoger.

 

Om verder te groeien wil het nu de overstap maken naar het vasteland, met als eerste stop Duitsland. De Duitse website Ao.de is momenteel al in de lucht, al kunnen klanten er nog niets bestellen. In Groot-Brittannië pakt Ao.com vooral uit met same day delivery en een garantie op de laagste prijs. Met AO World doet het ook aan fulfilment voor derde partijen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.