Ao.com trekt naar Duitsland | RetailDetail

Ao.com trekt naar Duitsland

Ao.com trekt naar Duitsland

Het Britse Ao.com gaat nog dit jaar beginnen met de verkoop in Duitsland. Het gaat daarvoor ook een nieuw logistiek centrum bouwen net over de grens met Nederland. Ao.com verkoopt vooral keukenapparatuur en witgoed.

Website al online

Ao.com, wat staat voor Appliances Online, is een Britse pure player die in het vorige boekjaar een omzet had van 384,9 miljoen pond (485 miljoen euro). Daarmee lag de omzet 40 procent hoger dan een jaar eerder. De EBITDA lag met 11,2 miljoen pond (14,12 miljoen euro) 11 procent hoger.

 

Om verder te groeien wil het nu de overstap maken naar het vasteland, met als eerste stop Duitsland. De Duitse website Ao.de is momenteel al in de lucht, al kunnen klanten er nog niets bestellen. In Groot-Brittannië pakt Ao.com vooral uit met same day delivery en een garantie op de laagste prijs. Met AO World doet het ook aan fulfilment voor derde partijen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Back to top