Ao.com trekt naar Duitsland | RetailDetail

Ao.com trekt naar Duitsland

Ao.com trekt naar Duitsland

Het Britse Ao.com gaat nog dit jaar beginnen met de verkoop in Duitsland. Het gaat daarvoor ook een nieuw logistiek centrum bouwen net over de grens met Nederland. Ao.com verkoopt vooral keukenapparatuur en witgoed.

Website al online

Ao.com, wat staat voor Appliances Online, is een Britse pure player die in het vorige boekjaar een omzet had van 384,9 miljoen pond (485 miljoen euro). Daarmee lag de omzet 40 procent hoger dan een jaar eerder. De EBITDA lag met 11,2 miljoen pond (14,12 miljoen euro) 11 procent hoger.

 

Om verder te groeien wil het nu de overstap maken naar het vasteland, met als eerste stop Duitsland. De Duitse website Ao.de is momenteel al in de lucht, al kunnen klanten er nog niets bestellen. In Groot-Brittannië pakt Ao.com vooral uit met same day delivery en een garantie op de laagste prijs. Met AO World doet het ook aan fulfilment voor derde partijen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.