Apple denkt aan eigen betaalservice

Apple denkt aan eigen betaalservice

Apple zou volgens bronnen in gesprekken zijn met enkele grote retailketens over de ontwikkeling van een betaalsysteem dat met iPhone zou gaan werken. De service zou dan geïntegreerd worden in het besturingssysteem.

Groot aantal gebruikers

Volgens de bronnen waar 9to5mac.com mee kon praten, heeft Apple de voorbije maanden gesprekken gehad met enkele retailers uit het hogere segment rond mobiele betalingen. De dienst zou, zoals Apple hem ziet, direct gelinkt worden aan de iTunes-accounts van Apple-gebruikers.

 

Momenteel zijn er ongeveer 800 miljoen accounts waar een kredietkaart aan verbonden is. Apple zou dat grote aantal gebruikers kunnen inzetten om retailers te overtuigen om hun betaalsysteem te gaan gebruiken. De nieuwe iPhones hebben ook vingerafdrukherkenning, wat op zijn beurt gebruikt zou kunnen worden om de mobiele betalingen uit te voeren.

 

Niet voor nabije toekomst

Apple is retailers daarnaast ook aan het proberen zo ver te krijgen om iBeacons te gebruiken. Die beacons maken verbinding met toestellen van Apple en worden al gebruikt in enkele Apple Stores.

 

Volgens de bronnen zijn de gesprekken van Apple rond de mobiele betalingen en het gebruik van iBeacons weliswaar nog in een vroege fase. Het ziet er dus niet naar uit dat er een mobiele betaalservice van Apple in de nabije toekomst zal gelanceerd worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Last mile e-commerce kost samenleving handenvol geld

07/11/2017

Uit een doctoraatsonderzoek van economisch geograaf Joris Beckers van de Universiteit Antwerpen blijkt dat de ‘last mile’ binnen e-commerce onze samenleving heel wat geld kost, onder andere door hun bijdrage aan de files.

Rakuten slaat brug naar Japanse onlineconsument

30/10/2017

In de schaduw van Alibaba en Amazon ontwikkelt het Japanse Rakuten Ichiba zich voorspoedig. Verschillende westerse ketens gebruiken het platform om hun spullen richting de Japanse onlineshopper te krijgen.

Whole Foods zorgt mee voor forse omzetstijging bij Amazon

27/10/2017

Het Amerikaanse Amazon heeft in het derde kwartaal opnieuw een forse omzetstijging gekend. Dat was voor een stuk te danken aan Whole Foods, aangezien de omzet van die keten voor het eerst werd meegerekend.

Coolblue lanceert Belgische app

25/10/2017

Coolblue heeft vandaag een app gelanceerd voor de Belgische markt, en dat meteen in het Nederlands én het Frans. Volgens de Nederlandse webshop is de app de snelste manier om bij hen te winkelen. Voorlopig is de app wel enkel beschikbaar voor iOS.

Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Back to top