Apple denkt aan eigen betaalservice | RetailDetail

Apple denkt aan eigen betaalservice

Apple denkt aan eigen betaalservice

Apple zou volgens bronnen in gesprekken zijn met enkele grote retailketens over de ontwikkeling van een betaalsysteem dat met iPhone zou gaan werken. De service zou dan geïntegreerd worden in het besturingssysteem.

Groot aantal gebruikers

Volgens de bronnen waar 9to5mac.com mee kon praten, heeft Apple de voorbije maanden gesprekken gehad met enkele retailers uit het hogere segment rond mobiele betalingen. De dienst zou, zoals Apple hem ziet, direct gelinkt worden aan de iTunes-accounts van Apple-gebruikers.

 

Momenteel zijn er ongeveer 800 miljoen accounts waar een kredietkaart aan verbonden is. Apple zou dat grote aantal gebruikers kunnen inzetten om retailers te overtuigen om hun betaalsysteem te gaan gebruiken. De nieuwe iPhones hebben ook vingerafdrukherkenning, wat op zijn beurt gebruikt zou kunnen worden om de mobiele betalingen uit te voeren.

 

Niet voor nabije toekomst

Apple is retailers daarnaast ook aan het proberen zo ver te krijgen om iBeacons te gebruiken. Die beacons maken verbinding met toestellen van Apple en worden al gebruikt in enkele Apple Stores.

 

Volgens de bronnen zijn de gesprekken van Apple rond de mobiele betalingen en het gebruik van iBeacons weliswaar nog in een vroege fase. Het ziet er dus niet naar uit dat er een mobiele betaalservice van Apple in de nabije toekomst zal gelanceerd worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top