Apple denkt aan eigen betaalservice

Apple denkt aan eigen betaalservice

Apple zou volgens bronnen in gesprekken zijn met enkele grote retailketens over de ontwikkeling van een betaalsysteem dat met iPhone zou gaan werken. De service zou dan geïntegreerd worden in het besturingssysteem.

Groot aantal gebruikers

Volgens de bronnen waar 9to5mac.com mee kon praten, heeft Apple de voorbije maanden gesprekken gehad met enkele retailers uit het hogere segment rond mobiele betalingen. De dienst zou, zoals Apple hem ziet, direct gelinkt worden aan de iTunes-accounts van Apple-gebruikers.

 

Momenteel zijn er ongeveer 800 miljoen accounts waar een kredietkaart aan verbonden is. Apple zou dat grote aantal gebruikers kunnen inzetten om retailers te overtuigen om hun betaalsysteem te gaan gebruiken. De nieuwe iPhones hebben ook vingerafdrukherkenning, wat op zijn beurt gebruikt zou kunnen worden om de mobiele betalingen uit te voeren.

 

Niet voor nabije toekomst

Apple is retailers daarnaast ook aan het proberen zo ver te krijgen om iBeacons te gebruiken. Die beacons maken verbinding met toestellen van Apple en worden al gebruikt in enkele Apple Stores.

 

Volgens de bronnen zijn de gesprekken van Apple rond de mobiele betalingen en het gebruik van iBeacons weliswaar nog in een vroege fase. Het ziet er dus niet naar uit dat er een mobiele betaalservice van Apple in de nabije toekomst zal gelanceerd worden.

Tags: