Apple denkt aan eigen betaalservice | RetailDetail

Apple denkt aan eigen betaalservice

Apple denkt aan eigen betaalservice

Apple zou volgens bronnen in gesprekken zijn met enkele grote retailketens over de ontwikkeling van een betaalsysteem dat met iPhone zou gaan werken. De service zou dan geïntegreerd worden in het besturingssysteem.

Groot aantal gebruikers

Volgens de bronnen waar 9to5mac.com mee kon praten, heeft Apple de voorbije maanden gesprekken gehad met enkele retailers uit het hogere segment rond mobiele betalingen. De dienst zou, zoals Apple hem ziet, direct gelinkt worden aan de iTunes-accounts van Apple-gebruikers.

 

Momenteel zijn er ongeveer 800 miljoen accounts waar een kredietkaart aan verbonden is. Apple zou dat grote aantal gebruikers kunnen inzetten om retailers te overtuigen om hun betaalsysteem te gaan gebruiken. De nieuwe iPhones hebben ook vingerafdrukherkenning, wat op zijn beurt gebruikt zou kunnen worden om de mobiele betalingen uit te voeren.

 

Niet voor nabije toekomst

Apple is retailers daarnaast ook aan het proberen zo ver te krijgen om iBeacons te gebruiken. Die beacons maken verbinding met toestellen van Apple en worden al gebruikt in enkele Apple Stores.

 

Volgens de bronnen zijn de gesprekken van Apple rond de mobiele betalingen en het gebruik van iBeacons weliswaar nog in een vroege fase. Het ziet er dus niet naar uit dat er een mobiele betaalservice van Apple in de nabije toekomst zal gelanceerd worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.