Apple denkt aan eigen betaalservice

Apple denkt aan eigen betaalservice

Apple zou volgens bronnen in gesprekken zijn met enkele grote retailketens over de ontwikkeling van een betaalsysteem dat met iPhone zou gaan werken. De service zou dan geïntegreerd worden in het besturingssysteem.

Groot aantal gebruikers

Volgens de bronnen waar 9to5mac.com mee kon praten, heeft Apple de voorbije maanden gesprekken gehad met enkele retailers uit het hogere segment rond mobiele betalingen. De dienst zou, zoals Apple hem ziet, direct gelinkt worden aan de iTunes-accounts van Apple-gebruikers.

 

Momenteel zijn er ongeveer 800 miljoen accounts waar een kredietkaart aan verbonden is. Apple zou dat grote aantal gebruikers kunnen inzetten om retailers te overtuigen om hun betaalsysteem te gaan gebruiken. De nieuwe iPhones hebben ook vingerafdrukherkenning, wat op zijn beurt gebruikt zou kunnen worden om de mobiele betalingen uit te voeren.

 

Niet voor nabije toekomst

Apple is retailers daarnaast ook aan het proberen zo ver te krijgen om iBeacons te gebruiken. Die beacons maken verbinding met toestellen van Apple en worden al gebruikt in enkele Apple Stores.

 

Volgens de bronnen zijn de gesprekken van Apple rond de mobiele betalingen en het gebruik van iBeacons weliswaar nog in een vroege fase. Het ziet er dus niet naar uit dat er een mobiele betaalservice van Apple in de nabije toekomst zal gelanceerd worden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Kerstboodschap Belgische retailers: "Koop Belgisch"

19/12/2017

Koop Belgisch, roepen enkele Belgische retailkleppers in hun ‘kerstboodschap’. Zo zorg je voor je eigen land en buurt, klinkt het. Al nuanceren anderen, zoals Media Markt-CEO Sven Degezelle, dat meteen. 

Back to top