BD neemt bedrijf achter myShopi over | RetailDetail

BD neemt bedrijf achter myShopi over

BD neemt bedrijf achter myShopi over

Belgische Distributiedienst (BD) neemt de start-up achter de app myShopi over. Met de overname van Agilys neemt de marktleider in huis-aan-huisfolders een volgende stap in zijn multichannelverhaal, dat in de eerste helft van 2014 op volle toeren moet komen.

"Krachtigste multichannelplatform in de markt"

"Het is onze ambitie om BD te laten uitgroeien tot het krachtigste multichannel-activatieplatform in de markt. De consument zal dankzij ons off- en online aanbod de beste promoties kunnen vinden waar, wanneer en hoe hij wil. De adverteerder, onze klant, krijgt via de samenwerking tussen BD en myShopi de kans om zowel de traditionele consument als de digitale shopper gericht én maximaal te bereiken", zegt CEO Geert Schoenmaekers in een persbericht.

 

Ook bij myShopi zijn ze tevreden met de overname: "De combinatie van de onlineshoppingfunctionaliteiten van myShopi met het unieke bereik van diensten van BD en de expertise in data-analyse van DBM (DataBaseManagement, een dochteronderneming van BD group) creëert veel nieuwe mogelijkheden", vertelt medeoprichter Philippe Van Ophem.

 

De twee oprichters van myShopi zullen ook na de overname nauw betrokken blijven bij het geheel en daarom nemen ze ook een aandeel in BD group. BD wil in het voorjaar van 2014 zijn multichannelaanpak volledig uitrollen, waarmee het niet enkel offline, maar ook online het belangrijkste promotieplatform wil worden in België en Italië.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.