Betalen bij McDonald's met app van bpost bank

Betalen bij McDonald's met app van bpost bank

Vanaf de lente van volgend jaar kunnen rekeninghouders van bpost-bank bij McDonald's betalen met hun smartphone. De vierde bank van het land werkt daarvoor samen met Seamless, dat de SEQR-app ontwikkelde.

App via QR of NFC

Het Zweedse Seamless is een van de grootste wereldwijde leveranciers van mobiele betaaloplossingen. De firma verwerkt meer dan 3,1 miljard transacties per jaar via 525.000 actieve verkooppunten in 30 landen. België wordt het zevende land waarin Seamless zijn mobiele portemonnee SEQR lanceert.

 

"Hiermee kunnen gebuikers snel en veilig aankopen doen in winkels en online", zegt Seamless-woordvoerder Marcel Roelants. "Wie de app heeft, scant de QR-code aan de kassa van McDonald's. Wie een toestel met NFC-technologie heeft, houdt zijn toestel tegen de code, waarin een antenne zit. Na bevestiging met de persoonlijke pincode wordt de rekening van de klant onmiddellijk gedebiteerd."

 

Proef bij McDonald's

"McDonald's is altijd op zoek naar technologieën waarmee het zijn klanten nieuwe diensten kan aanbieden en aldus hun ervaring in de restaurants kan verbeteren. We willen inspelen op de verwachtingen van onze klanten", zegt Kristel Muls van McDonald's België.

 

Vanaf de lente kunnen rekeninghouders van bpost-bank terecht in de 67 filialen van McDonald's, maar Seamless hoopt dat in de toekomst iedereen de app kan gebruiken. "We zijn tevreden dat bpost-bank met ons in zee gaat en hopen zo in België een draagvlak te creëren", zegt Roelants, die een samenwerking met andere banken niet uitsluit. 

 

Vierde bank van het land

De deal met Seamless en McDonald's kadert in de uitrol van mobiel bankieren door bpost-bank. De bank, die met 160 miljoen transacties per jaar de vierde grootste van ons land is, volgt daarmee andere banken die eerder al apps lanceerden om via smartphone of tablet bankverrichtingen te doen. Vanaf januari kan dat dus ook bij bpost bank.

 

"Beide innovaties beantwoorden aan de bpost-bank 'reality check': eenvoudig, veilig en voor iedereen", zei CEO David Moucheron bij de presentatie van de plannen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Cook & Serve komt met eigen webshop

30/08/2017

Kookwinkelketen Cook & Serve heeft een eigen webshop opgestart, die klanten de keuze geeft tussen afhalen in één van de zeven winkels of levering aan huis.

Back to top