Betalen bij McDonald's met app van bpost bank

Betalen bij McDonald's met app van bpost bank

Vanaf de lente van volgend jaar kunnen rekeninghouders van bpost-bank bij McDonald's betalen met hun smartphone. De vierde bank van het land werkt daarvoor samen met Seamless, dat de SEQR-app ontwikkelde.

App via QR of NFC

Het Zweedse Seamless is een van de grootste wereldwijde leveranciers van mobiele betaaloplossingen. De firma verwerkt meer dan 3,1 miljard transacties per jaar via 525.000 actieve verkooppunten in 30 landen. België wordt het zevende land waarin Seamless zijn mobiele portemonnee SEQR lanceert.

 

"Hiermee kunnen gebuikers snel en veilig aankopen doen in winkels en online", zegt Seamless-woordvoerder Marcel Roelants. "Wie de app heeft, scant de QR-code aan de kassa van McDonald's. Wie een toestel met NFC-technologie heeft, houdt zijn toestel tegen de code, waarin een antenne zit. Na bevestiging met de persoonlijke pincode wordt de rekening van de klant onmiddellijk gedebiteerd."

 

Proef bij McDonald's

"McDonald's is altijd op zoek naar technologieën waarmee het zijn klanten nieuwe diensten kan aanbieden en aldus hun ervaring in de restaurants kan verbeteren. We willen inspelen op de verwachtingen van onze klanten", zegt Kristel Muls van McDonald's België.

 

Vanaf de lente kunnen rekeninghouders van bpost-bank terecht in de 67 filialen van McDonald's, maar Seamless hoopt dat in de toekomst iedereen de app kan gebruiken. "We zijn tevreden dat bpost-bank met ons in zee gaat en hopen zo in België een draagvlak te creëren", zegt Roelants, die een samenwerking met andere banken niet uitsluit. 

 

Vierde bank van het land

De deal met Seamless en McDonald's kadert in de uitrol van mobiel bankieren door bpost-bank. De bank, die met 160 miljoen transacties per jaar de vierde grootste van ons land is, volgt daarmee andere banken die eerder al apps lanceerden om via smartphone of tablet bankverrichtingen te doen. Vanaf januari kan dat dus ook bij bpost bank.

 

"Beide innovaties beantwoorden aan de bpost-bank 'reality check': eenvoudig, veilig en voor iedereen", zei CEO David Moucheron bij de presentatie van de plannen.

Tags: