Betalen bij McDonald's met app van bpost bank | RetailDetail

Betalen bij McDonald's met app van bpost bank

Betalen bij McDonald's met app van bpost bank

Vanaf de lente van volgend jaar kunnen rekeninghouders van bpost-bank bij McDonald's betalen met hun smartphone. De vierde bank van het land werkt daarvoor samen met Seamless, dat de SEQR-app ontwikkelde.

App via QR of NFC

Het Zweedse Seamless is een van de grootste wereldwijde leveranciers van mobiele betaaloplossingen. De firma verwerkt meer dan 3,1 miljard transacties per jaar via 525.000 actieve verkooppunten in 30 landen. België wordt het zevende land waarin Seamless zijn mobiele portemonnee SEQR lanceert.

 

"Hiermee kunnen gebuikers snel en veilig aankopen doen in winkels en online", zegt Seamless-woordvoerder Marcel Roelants. "Wie de app heeft, scant de QR-code aan de kassa van McDonald's. Wie een toestel met NFC-technologie heeft, houdt zijn toestel tegen de code, waarin een antenne zit. Na bevestiging met de persoonlijke pincode wordt de rekening van de klant onmiddellijk gedebiteerd."

 

Proef bij McDonald's

"McDonald's is altijd op zoek naar technologieën waarmee het zijn klanten nieuwe diensten kan aanbieden en aldus hun ervaring in de restaurants kan verbeteren. We willen inspelen op de verwachtingen van onze klanten", zegt Kristel Muls van McDonald's België.

 

Vanaf de lente kunnen rekeninghouders van bpost-bank terecht in de 67 filialen van McDonald's, maar Seamless hoopt dat in de toekomst iedereen de app kan gebruiken. "We zijn tevreden dat bpost-bank met ons in zee gaat en hopen zo in België een draagvlak te creëren", zegt Roelants, die een samenwerking met andere banken niet uitsluit. 

 

Vierde bank van het land

De deal met Seamless en McDonald's kadert in de uitrol van mobiel bankieren door bpost-bank. De bank, die met 160 miljoen transacties per jaar de vierde grootste van ons land is, volgt daarmee andere banken die eerder al apps lanceerden om via smartphone of tablet bankverrichtingen te doen. Vanaf januari kan dat dus ook bij bpost bank.

 

"Beide innovaties beantwoorden aan de bpost-bank 'reality check': eenvoudig, veilig en voor iedereen", zei CEO David Moucheron bij de presentatie van de plannen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.