Betalen bij McDonald's met app van bpost bank

Betalen bij McDonald's met app van bpost bank

Vanaf de lente van volgend jaar kunnen rekeninghouders van bpost-bank bij McDonald's betalen met hun smartphone. De vierde bank van het land werkt daarvoor samen met Seamless, dat de SEQR-app ontwikkelde.

App via QR of NFC

Het Zweedse Seamless is een van de grootste wereldwijde leveranciers van mobiele betaaloplossingen. De firma verwerkt meer dan 3,1 miljard transacties per jaar via 525.000 actieve verkooppunten in 30 landen. België wordt het zevende land waarin Seamless zijn mobiele portemonnee SEQR lanceert.

 

"Hiermee kunnen gebuikers snel en veilig aankopen doen in winkels en online", zegt Seamless-woordvoerder Marcel Roelants. "Wie de app heeft, scant de QR-code aan de kassa van McDonald's. Wie een toestel met NFC-technologie heeft, houdt zijn toestel tegen de code, waarin een antenne zit. Na bevestiging met de persoonlijke pincode wordt de rekening van de klant onmiddellijk gedebiteerd."

 

Proef bij McDonald's

"McDonald's is altijd op zoek naar technologieën waarmee het zijn klanten nieuwe diensten kan aanbieden en aldus hun ervaring in de restaurants kan verbeteren. We willen inspelen op de verwachtingen van onze klanten", zegt Kristel Muls van McDonald's België.

 

Vanaf de lente kunnen rekeninghouders van bpost-bank terecht in de 67 filialen van McDonald's, maar Seamless hoopt dat in de toekomst iedereen de app kan gebruiken. "We zijn tevreden dat bpost-bank met ons in zee gaat en hopen zo in België een draagvlak te creëren", zegt Roelants, die een samenwerking met andere banken niet uitsluit. 

 

Vierde bank van het land

De deal met Seamless en McDonald's kadert in de uitrol van mobiel bankieren door bpost-bank. De bank, die met 160 miljoen transacties per jaar de vierde grootste van ons land is, volgt daarmee andere banken die eerder al apps lanceerden om via smartphone of tablet bankverrichtingen te doen. Vanaf januari kan dat dus ook bij bpost bank.

 

"Beide innovaties beantwoorden aan de bpost-bank 'reality check': eenvoudig, veilig en voor iedereen", zei CEO David Moucheron bij de presentatie van de plannen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday

29/11/2017

Tijdens het voorbije weekend met Black Friday en Cyber Monday is er in de Verenigde Staten sprake geweest van een flinke opmars in verkopen via mobiele toestellen. Toch blijft de gemiddelde verkoopwaarde op mobiel flink achter.

Back to top