Betalen met de Bancontact-app: welke handelaars doen al mee?

Betalen met de Bancontact-app: welke handelaars doen al mee?

(publireportage) Mobiel betalen met de smartphone of tablet zit in de lift, zowel bij consumenten als winkeliers. Intussen kan je al bij meer dan 150 handelaars betalen met de Bancontact-app. Hun aantal zal in de komende maanden nog verveelvoudigen.

Beschikbaar voor elke handelaar

Ruim 150 handelaars in België bieden vandaag mobiel betalen met Bancontact aan. Het lijstje telt grote namen als A.S.Adventure, Bart Smit, Base, Belfius Interactive City, bpost, Decathlon, Doccle, Galeria Inno, KBC-ClickShop, Kinepolis, Mobile Vikings, Nationale Loterij, Stievie, Telenet, Torfs en Vandenborre.

 

Ook de kleinere spelers blijven echter niet in de kou staan: eke handelaar die vandaag Bancontact aanvaardt, kan nu ook mobiele betalingen (via de smartphone of tablet) ontvangen. Om het mobiele betalen vlot te activeren in hun winkel, website of app, kunnen handelaars terecht bij hun gebruikelijke leverancier.

 

QR-code scannen met app

Zowel voor handelaar als consument werkt de Bancontact-app eenvoudig, veilig en snel: consumenten scannen de QR-code met hun smartphone of tablet en gaan automatisch over tot betaling. De app kan gebruikt worden voor aankopen tot 250 euro.

 

Vandaag, een goed jaar na de lancering, verloopt al zo’n 2,5% van het totale aantal online betalingen met Bancontact via de Bancontact-app. Verwacht wordt dat de app in de nabije toekomst een hoge vlucht zal nemen. Consumenten krijgen immers steeds meer de kans om mobiele aankopen te doen met hun vertrouwde betaalmiddel.

 

Op www.bancontact.com vindt u alle informatie over mobiel betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday

29/11/2017

Tijdens het voorbije weekend met Black Friday en Cyber Monday is er in de Verenigde Staten sprake geweest van een flinke opmars in verkopen via mobiele toestellen. Toch blijft de gemiddelde verkoopwaarde op mobiel flink achter.

Back to top