Betalen met de Bancontact-app: welke handelaars doen al mee? | RetailDetail

Betalen met de Bancontact-app: welke handelaars doen al mee?

Betalen met de Bancontact-app: welke handelaars doen al mee?

(publireportage) Mobiel betalen met de smartphone of tablet zit in de lift, zowel bij consumenten als winkeliers. Intussen kan je al bij meer dan 150 handelaars betalen met de Bancontact-app. Hun aantal zal in de komende maanden nog verveelvoudigen.

Beschikbaar voor elke handelaar

Ruim 150 handelaars in België bieden vandaag mobiel betalen met Bancontact aan. Het lijstje telt grote namen als A.S.Adventure, Bart Smit, Base, Belfius Interactive City, bpost, Decathlon, Doccle, Galeria Inno, KBC-ClickShop, Kinepolis, Mobile Vikings, Nationale Loterij, Stievie, Telenet, Torfs en Vandenborre.

 

Ook de kleinere spelers blijven echter niet in de kou staan: eke handelaar die vandaag Bancontact aanvaardt, kan nu ook mobiele betalingen (via de smartphone of tablet) ontvangen. Om het mobiele betalen vlot te activeren in hun winkel, website of app, kunnen handelaars terecht bij hun gebruikelijke leverancier.

 

QR-code scannen met app

Zowel voor handelaar als consument werkt de Bancontact-app eenvoudig, veilig en snel: consumenten scannen de QR-code met hun smartphone of tablet en gaan automatisch over tot betaling. De app kan gebruikt worden voor aankopen tot 250 euro.

 

Vandaag, een goed jaar na de lancering, verloopt al zo’n 2,5% van het totale aantal online betalingen met Bancontact via de Bancontact-app. Verwacht wordt dat de app in de nabije toekomst een hoge vlucht zal nemen. Consumenten krijgen immers steeds meer de kans om mobiele aankopen te doen met hun vertrouwde betaalmiddel.

 

Op www.bancontact.com vindt u alle informatie over mobiel betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Back to top