Betalen met de Bancontact-app: welke handelaars doen al mee? | RetailDetail

Betalen met de Bancontact-app: welke handelaars doen al mee?

Betalen met de Bancontact-app: welke handelaars doen al mee?

(publireportage) Mobiel betalen met de smartphone of tablet zit in de lift, zowel bij consumenten als winkeliers. Intussen kan je al bij meer dan 150 handelaars betalen met de Bancontact-app. Hun aantal zal in de komende maanden nog verveelvoudigen.

Beschikbaar voor elke handelaar

Ruim 150 handelaars in België bieden vandaag mobiel betalen met Bancontact aan. Het lijstje telt grote namen als A.S.Adventure, Bart Smit, Base, Belfius Interactive City, bpost, Decathlon, Doccle, Galeria Inno, KBC-ClickShop, Kinepolis, Mobile Vikings, Nationale Loterij, Stievie, Telenet, Torfs en Vandenborre.

 

Ook de kleinere spelers blijven echter niet in de kou staan: eke handelaar die vandaag Bancontact aanvaardt, kan nu ook mobiele betalingen (via de smartphone of tablet) ontvangen. Om het mobiele betalen vlot te activeren in hun winkel, website of app, kunnen handelaars terecht bij hun gebruikelijke leverancier.

 

QR-code scannen met app

Zowel voor handelaar als consument werkt de Bancontact-app eenvoudig, veilig en snel: consumenten scannen de QR-code met hun smartphone of tablet en gaan automatisch over tot betaling. De app kan gebruikt worden voor aankopen tot 250 euro.

 

Vandaag, een goed jaar na de lancering, verloopt al zo’n 2,5% van het totale aantal online betalingen met Bancontact via de Bancontact-app. Verwacht wordt dat de app in de nabije toekomst een hoge vlucht zal nemen. Consumenten krijgen immers steeds meer de kans om mobiele aankopen te doen met hun vertrouwde betaalmiddel.

 

Op www.bancontact.com vindt u alle informatie over mobiel betalen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.