Bol.com denkt al aan uitbreiding distributiecentrum | RetailDetail

Bol.com denkt al aan uitbreiding distributiecentrum

Bol.com denkt al aan uitbreiding distributiecentrum

Bol.com is momenteel druk bezig met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Waalwijk, maar het denkt nu al aan uitbreiden. Het heeft daarvoor de optie genomen op een naastgelegen terrein van 8,3 hectare.

Verdubbeling

De bouw van het huidige distributiecentrum vindt plaats op een terrein van 10 hectare groot, maar Bol.com verwacht ook de komende jaren een sterke groei en dus wordt er al vooruit gedacht. Nu heeft de Ahold-dochter een optie genomen op het aanpalende terrein. Concrete plannen zijn er nog niet, maar op het nieuwe terrein is ruimte voor nog eens een pand van 50.000 vierkante meter en 800 parkeerplaatsen. Dat betekent een verdubbeling van het distributiecentrum dat momenteel gebouwd wordt.

 

“De wereld van internetverkopen verandert snel, je kunt maar zo’n twee, drie jaar vooruit kijken”, zegt een woordvoerder aan het Brabants Dagblad. “Maar we zetten het pand pas neer als we echt concreet kunnen zijn over wat we exact nodig hebben.” De bouw van het nieuwe distributiecentrum moet binnen zes weken afgerond zijn, waarna de machines in het gebouw moeten worden geïnstalleerd. Naar verwachting zal het centrum vanaf deze zomer in gebruik worden genomen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Bol.com ijvert voor database met duurzame keurmerken

30/04/2018

Bol.com wil ‘duurzaamheid’ opnemen als criterium waarop klanten kunnen filteren, maar dat blijkt niet eenvoudig. Een overkoepelende digitale database van duurzame keurmerken bestaat vandaag nog niet en daar is zeker nood aan, aldus de webwinkel.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Pets Place verkoopt nu ook in België via bol.com

17/04/2018

Pets Place gaat zijn volledige assortiment van huis- en erfdierproducten nu ook via bol.com verkopen. De Nederlandse keten hoopt daarmee ook Belgische klanten te werven en te beleveren vanuit zijn distributiecentrum in Ede.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.