Bol.com denkt al aan uitbreiding distributiecentrum

Bol.com denkt al aan uitbreiding distributiecentrum

Bol.com is momenteel druk bezig met de bouw van een nieuw distributiecentrum in Waalwijk, maar het denkt nu al aan uitbreiden. Het heeft daarvoor de optie genomen op een naastgelegen terrein van 8,3 hectare.

Verdubbeling

De bouw van het huidige distributiecentrum vindt plaats op een terrein van 10 hectare groot, maar Bol.com verwacht ook de komende jaren een sterke groei en dus wordt er al vooruit gedacht. Nu heeft de Ahold-dochter een optie genomen op het aanpalende terrein. Concrete plannen zijn er nog niet, maar op het nieuwe terrein is ruimte voor nog eens een pand van 50.000 vierkante meter en 800 parkeerplaatsen. Dat betekent een verdubbeling van het distributiecentrum dat momenteel gebouwd wordt.

 

“De wereld van internetverkopen verandert snel, je kunt maar zo’n twee, drie jaar vooruit kijken”, zegt een woordvoerder aan het Brabants Dagblad. “Maar we zetten het pand pas neer als we echt concreet kunnen zijn over wat we exact nodig hebben.” De bouw van het nieuwe distributiecentrum moet binnen zes weken afgerond zijn, waarna de machines in het gebouw moeten worden geïnstalleerd. Naar verwachting zal het centrum vanaf deze zomer in gebruik worden genomen.