Bol.com verkoopt nu ook te downloaden software | RetailDetail

Bol.com verkoopt nu ook te downloaden software

Bol.com verkoopt nu ook te downloaden software

De online retailer Bol.com verkoopt voortaan ook softwaredownloads. Klanten kunnen het product op de website aankopen en daarna onmiddellijk downloaden naar hun computer. Het gaat daarbij voornamelijk om games.

Geen recht op retour

Alles samen zijn er momenteel ongeveer 1.000 downloads te vinden op de website van Bol.com. Dat aanbod moet in de toekomst nog verder uitgebreid worden. Naast games verkoopt Bol.com onder andere ook anti-viruspakketten en Office-pakketten.

 

De software is na aankoop terug te vinden in de account van de gebruiker en van daaruit te downloaden. Daarbij zal er wel nog vaak gebruik moeten worden gemaakt van andere platforms, zoals online gameplatform Steam.

 

Belangrijk is dat er geen recht op retour is, omdat het over een digitaal product gaat. Het is echter nog maar de vraag of dat kan volgens de Europese wetgeving, aangezien de EU eerder al aangaf dat consumenten ook bij digitale goederen het recht moeten hebben om het binnen 14 dagen in te ruilen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.