Bol.com verkoopt nu ook te downloaden software | RetailDetail

Bol.com verkoopt nu ook te downloaden software

Bol.com verkoopt nu ook te downloaden software

De online retailer Bol.com verkoopt voortaan ook softwaredownloads. Klanten kunnen het product op de website aankopen en daarna onmiddellijk downloaden naar hun computer. Het gaat daarbij voornamelijk om games.

Geen recht op retour

Alles samen zijn er momenteel ongeveer 1.000 downloads te vinden op de website van Bol.com. Dat aanbod moet in de toekomst nog verder uitgebreid worden. Naast games verkoopt Bol.com onder andere ook anti-viruspakketten en Office-pakketten.

 

De software is na aankoop terug te vinden in de account van de gebruiker en van daaruit te downloaden. Daarbij zal er wel nog vaak gebruik moeten worden gemaakt van andere platforms, zoals online gameplatform Steam.

 

Belangrijk is dat er geen recht op retour is, omdat het over een digitaal product gaat. Het is echter nog maar de vraag of dat kan volgens de Europese wetgeving, aangezien de EU eerder al aangaf dat consumenten ook bij digitale goederen het recht moeten hebben om het binnen 14 dagen in te ruilen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.

Amazon levert pakjes nu ook in de autokoffer

25/04/2018

Amazon levert voortaan ook in de autokoffer. De retail- en technologiereus maakt het Prime-leden mogelijk om pakjes zonder extra kosten in hun geparkeerde wagen te laten leveren, voorlopig wel enkel in de Verenigde Staten.

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.