Britse singleverkoop op recordkoers | RetailDetail

Britse singleverkoop op recordkoers

Britse singleverkoop op recordkoers

De verkoop van singles zit in Groot-Brittannië meer dan ooit in de lift. In die mate zelfs dat de Official Charts Company voorspelt dat "2013 het beste jaar ooit wordt". Opvallend: liefst 99,6% van alle singleverkoop verloopt digitaal.

Met dank aan Daft Punk...

Vergeleken met de eerste zes maanden van 2012 is de singleverkoop er dit jaar gestegen met 2,5%, en dat na een stijging met 6% vorig jaar tot 188,6 miljoen pond, bijna 220 miljoen euro. "Het heeft er alle schijn van dat 2013 het beste jaar uit de geschiedenis wordt voor de singleverkoop", aldus de Official Charts Company, die de officiële Britse hitlijsten opmaakt.

 

Die uitermate sterke prestatie is vooral te danken aan 'Get Lucky', de waanzinnig populaire single van Daft Punk (foto). Hoewel die pas tien weken geleden uitkwam, werden er al meer dan een miljoen singles van verkocht. 'Blurred Lines' van Robin Thicke staat op twee met ruim 828.000 stuks en van 'Thrift Shop' van Ryan Lewis gingen er voorlopig al 680.000 over de toonbank.

 

...en de digitalisering

Al is dat beeld van die toonbank intussen wel compleet achterhaald, want liefst 99,6 procent van de singleverkoop gebeurt intussen al digitaal bij de Britten. Al sinds de lancering van het eerste legale downloadplatform in juni 2004, iTunes, zitten de verkopen in de lift: in 2003 gingen nog 30 miljoen singles (letterlijk) over de toonbank, nu lijkt de kaap van de 200 miljoen nog slechts een kwestie van tijd.

 

Vorig jaar kocht dan ook al ruim één Brit op vijf zijn muziek digitaal, en dat aantal blijft maar stijgen. "De digitale muziek heeft de singlesmarkt opnieuw tot leven gewekt", aldus Geoff Taylor, CEO van de British Phonographic Industry.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top