Carrefour opent eerste 'drive' in Oost-Vlaanderen | RetailDetail

Carrefour opent eerste 'drive' in Oost-Vlaanderen

Carrefour opent eerste 'drive' in Oost-Vlaanderen

Supermarktketen Carrefour heeft vandaag zijn eerste alleenstaande afhaalpunt geopend in de provincie Oost-Vlaanderen, met name aan de hypermarkt van Oostakker. Het is ondertussen al de twaalfde 'drive' in België.

15.000 producten

Bij het ophalen van de bestelling moet een klant niet uit zijn auto en het afhalen van een bestelling neemt maximaal 5 minuten in beslag. Voor een bestelling lager dan 150 euro wordt een kost van 4,50 euro aangerekend. Klanten hebben bij hun online bestelling een keuze uit 15.000 producten.

 

Carrefour is trouwens bijzonder tevreden over de vooruitgang van de online besteldienst: zo haalde de Summerdrive in Knokke-Heist, die dit jaar voor de tweede zomer liep, tweemaal zoveel omzet als een jaar eerder. Naast de twaalf alleenstaande afhaalpunten heeft Carrefour ook nog afhaalpunten bij zestig filialen. Het heeft ook een drive op de parking van de VRT en RTBF.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.