Carrefour Summerdrive verkoopt dubbel zoveel als vorig jaar

Carrefour Summerdrive verkoopt dubbel zoveel als vorig jaar

Een maand na de opening van zijn pop-upfiliaal Summerdrive in Knokke-Heist heeft Carrefour bijna twee keer zoveel verkocht als in dezelfde periode een jaar eerder. Het concept slaat duidelijk aan bij de zonnekloppers.

"Rond de 35 bestellingen per dag"

Begin juli opende Carrefour voor het tweede jaar op rij een pop-upwinkel in Knokke, op de hoek van het Van Bunnenplein en de Zeedijk. De fikse uitbreiding van het assortiment - zo'n 10.000 producten, liefst zeven keer meer dan vorig jaar - plus het feit dat Carrefour de bestellingen, die de zonnekloppers vanuit hun luie strandzetel insturen, nu ook gratis aan huis levert (vanaf 40 euro) hebben de Summerdrive duidelijk geen windeieren gelegd: na een goeie maand is de "balans bijzonder positief", zo klinkt het bij Carrefour.

 

"Op topmomenten klokken we af rond de 35 bestellingen per dag", zegt woordvoerder Baptiste Van Outryve in Het Laatste Nieuws. "Het is een succes. We merken vooral dat de mensen grotere volumes aankopen in vergelijking met vorig jaar. Terwijl de mensen vorige zomer eerder beperkte bestellingen plaatsten, is een bestelling van 300 euro nu geen uitzondering."

 

"Sinds 1 augustus draait onze pop-up nog beter dan in juli. Veel klanten hebben vorig jaar of deze zomer, na een eerste test, het voordeel ingezien. Ze moeten zelf niet sleuren met hun boodschappen als die aan huis worden geleverd. Bovendien krijgen de mensen vijf procent korting op hun bestellingen", aldus nog Van Outryve.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Last mile e-commerce kost samenleving handenvol geld

07/11/2017

Uit een doctoraatsonderzoek van economisch geograaf Joris Beckers van de Universiteit Antwerpen blijkt dat de ‘last mile’ binnen e-commerce onze samenleving heel wat geld kost, onder andere door hun bijdrage aan de files.

Rakuten slaat brug naar Japanse onlineconsument

30/10/2017

In de schaduw van Alibaba en Amazon ontwikkelt het Japanse Rakuten Ichiba zich voorspoedig. Verschillende westerse ketens gebruiken het platform om hun spullen richting de Japanse onlineshopper te krijgen.

Whole Foods zorgt mee voor forse omzetstijging bij Amazon

27/10/2017

Het Amerikaanse Amazon heeft in het derde kwartaal opnieuw een forse omzetstijging gekend. Dat was voor een stuk te danken aan Whole Foods, aangezien de omzet van die keten voor het eerst werd meegerekend.

Coolblue lanceert Belgische app

25/10/2017

Coolblue heeft vandaag een app gelanceerd voor de Belgische markt, en dat meteen in het Nederlands én het Frans. Volgens de Nederlandse webshop is de app de snelste manier om bij hen te winkelen. Voorlopig is de app wel enkel beschikbaar voor iOS.

Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Back to top