CEO Fab.com opent meubelwinkel | RetailDetail

CEO Fab.com opent meubelwinkel

CEO Fab.com opent meubelwinkel

Jason Goldberg, de CEO van Fab.com, gaat een nieuw online platform voor custom made meubels lanceren onder de naam Hem. Hij heeft daarvoor een investering van 300 miljoen dollar weten te strikken.

Ook fysieke showrooms

De nieuwe website zal volgens Re/code in september gelanceerd worden. Het zal bij de lancering beschikken over drie fysieke showrooms in Duitsland en Goldberg wil snel uitbreiden naar Stockholm, Helsinki en New York. Later zullen de producten ook verkocht worden via derden, als alles volgens plan verloopt. Alle producten zullen door het bedrijf zelf ontworpen en geproduceerd worden.

 

Een tijdje geleden moest Goldberg bij Fab nog 500 van de 700 werknemers ontslaan ten gevolge van een stevige reorganisatie bij het bedrijf. De eerste ontslagen kwamen toen nadat bekend werd gemaakt dat Fab een investering van 150 miljoen dollar (110 miljoen euro) had gekregen.

 

Einde Fab.com in Europa?

Volgens Techcrunch zullen alle eigen merken van Fab, waarvan de producten nu nog verkocht worden op Fab.com, opgenomen in Hem, waardoor het lijkt dat het Europese onderdeel van de website dreigt te verdwijnen. Daar worden immers enkel nog maar in-house producten verkocht. In de Verenigde Staten verkoopt de site ook nog producten van externe ontwerpers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. Opvallend: de huismerkproducten zijn van Boni, het eigenmerklabel van Belgische supermarktketen Colruyt.

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Back to top