CEO Fab.com opent meubelwinkel

CEO Fab.com opent meubelwinkel

Jason Goldberg, de CEO van Fab.com, gaat een nieuw online platform voor custom made meubels lanceren onder de naam Hem. Hij heeft daarvoor een investering van 300 miljoen dollar weten te strikken.

Ook fysieke showrooms

De nieuwe website zal volgens Re/code in september gelanceerd worden. Het zal bij de lancering beschikken over drie fysieke showrooms in Duitsland en Goldberg wil snel uitbreiden naar Stockholm, Helsinki en New York. Later zullen de producten ook verkocht worden via derden, als alles volgens plan verloopt. Alle producten zullen door het bedrijf zelf ontworpen en geproduceerd worden.

 

Een tijdje geleden moest Goldberg bij Fab nog 500 van de 700 werknemers ontslaan ten gevolge van een stevige reorganisatie bij het bedrijf. De eerste ontslagen kwamen toen nadat bekend werd gemaakt dat Fab een investering van 150 miljoen dollar (110 miljoen euro) had gekregen.

 

Einde Fab.com in Europa?

Volgens Techcrunch zullen alle eigen merken van Fab, waarvan de producten nu nog verkocht worden op Fab.com, opgenomen in Hem, waardoor het lijkt dat het Europese onderdeel van de website dreigt te verdwijnen. Daar worden immers enkel nog maar in-house producten verkocht. In de Verenigde Staten verkoopt de site ook nog producten van externe ontwerpers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Is gratis thuislevering met uitsterven bedreigd?

15/12/2017

Met het stijgend aantal online bestellingen, groeit ook de druk op de logistieke sector. Gratis thuislevering is niet lang meer vol te houden, meent onderzoeksbureau ECC Köln. In plaats daarvan moeten meer flexibele opties komen. 

 

Amazon brengt zijn huismerken naar Europa

14/12/2017

Nu Amazon Prime in steeds meer Europese landen beschikbaar is, haalt Amazon ook zijn FMCG-huismerken naar boven. De voorbije weken lanceerde het online warenhuis een aantal nieuwe producten onder private label in Europa en meer is op komst. 

Storesquare zet zijn zinnen op Nederland, met steun van ING

14/12/2017

Storesquare, het Belgische e-commerceplatform voor en door lokale handelaars, gaat binnenkort ook in Nederland van start. Het platform verwelkomt daartoe ook een nieuwe aandeelhouder: ING.

Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Back to top