CEO Fab.com opent meubelwinkel | RetailDetail

CEO Fab.com opent meubelwinkel

CEO Fab.com opent meubelwinkel

Jason Goldberg, de CEO van Fab.com, gaat een nieuw online platform voor custom made meubels lanceren onder de naam Hem. Hij heeft daarvoor een investering van 300 miljoen dollar weten te strikken.

Ook fysieke showrooms

De nieuwe website zal volgens Re/code in september gelanceerd worden. Het zal bij de lancering beschikken over drie fysieke showrooms in Duitsland en Goldberg wil snel uitbreiden naar Stockholm, Helsinki en New York. Later zullen de producten ook verkocht worden via derden, als alles volgens plan verloopt. Alle producten zullen door het bedrijf zelf ontworpen en geproduceerd worden.

 

Een tijdje geleden moest Goldberg bij Fab nog 500 van de 700 werknemers ontslaan ten gevolge van een stevige reorganisatie bij het bedrijf. De eerste ontslagen kwamen toen nadat bekend werd gemaakt dat Fab een investering van 150 miljoen dollar (110 miljoen euro) had gekregen.

 

Einde Fab.com in Europa?

Volgens Techcrunch zullen alle eigen merken van Fab, waarvan de producten nu nog verkocht worden op Fab.com, opgenomen in Hem, waardoor het lijkt dat het Europese onderdeel van de website dreigt te verdwijnen. Daar worden immers enkel nog maar in-house producten verkocht. In de Verenigde Staten verkoopt de site ook nog producten van externe ontwerpers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.