CEO Fab.com opent meubelwinkel

CEO Fab.com opent meubelwinkel

Jason Goldberg, de CEO van Fab.com, gaat een nieuw online platform voor custom made meubels lanceren onder de naam Hem. Hij heeft daarvoor een investering van 300 miljoen dollar weten te strikken.

Ook fysieke showrooms

De nieuwe website zal volgens Re/code in september gelanceerd worden. Het zal bij de lancering beschikken over drie fysieke showrooms in Duitsland en Goldberg wil snel uitbreiden naar Stockholm, Helsinki en New York. Later zullen de producten ook verkocht worden via derden, als alles volgens plan verloopt. Alle producten zullen door het bedrijf zelf ontworpen en geproduceerd worden.

 

Een tijdje geleden moest Goldberg bij Fab nog 500 van de 700 werknemers ontslaan ten gevolge van een stevige reorganisatie bij het bedrijf. De eerste ontslagen kwamen toen nadat bekend werd gemaakt dat Fab een investering van 150 miljoen dollar (110 miljoen euro) had gekregen.

 

Einde Fab.com in Europa?

Volgens Techcrunch zullen alle eigen merken van Fab, waarvan de producten nu nog verkocht worden op Fab.com, opgenomen in Hem, waardoor het lijkt dat het Europese onderdeel van de website dreigt te verdwijnen. Daar worden immers enkel nog maar in-house producten verkocht. In de Verenigde Staten verkoopt de site ook nog producten van externe ontwerpers.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

 

Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Back to top