CEO Fab.com voert gesprekken met overnemers | RetailDetail

CEO Fab.com voert gesprekken met overnemers

CEO Fab.com voert gesprekken met overnemers

De CEO van Fab.com, Jason Goldberg, heeft bevestigd dat hij in gesprek is met verschillende mogelijke overnemers. Een jaar geleden werd het bedrijf nog gewaardeerd op 1 miljard dollar, maar de prijs zou nu een pak lager liggen.

Lagere waarde

Goldberg wil geen specifiek bedrag noemen voor de verkoop, maar een analist schat de huidige waarde van Fab.Com op een bedrag tussen 75 miljoen en 115 miljoen euro, beduidend lager dus dan de eerdere waardering van 1 miljard dollar (750 miljoen euro).


Fab.com begon ooit als een website voor flashdeals, maar veranderde sindsdien al enkele malen van opzet. Onlangs opende Goldberg nog een nieuwe website, Hem, waar meubels uit een eigen collectie verkocht worden - en dit terwijl Fab.com enkele maanden geleden nog een derde van zijn personeel moest ontslaan.

 

"We hebben veel interesse in het waardevolle Fab-merk en de activa. We bekijken momenteel de verschillende voorstellen. We hebben geen commentaar op de status van die gesprekken", zegt Goldberg aan Forbes. "Om duidelijk te zijn, we leuren niet met Fab.com en we hebben ook nog geen bankiers of agenten in dienst genomen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.