CEO Fab.com voert gesprekken met overnemers

CEO Fab.com voert gesprekken met overnemers

De CEO van Fab.com, Jason Goldberg, heeft bevestigd dat hij in gesprek is met verschillende mogelijke overnemers. Een jaar geleden werd het bedrijf nog gewaardeerd op 1 miljard dollar, maar de prijs zou nu een pak lager liggen.

Lagere waarde

Goldberg wil geen specifiek bedrag noemen voor de verkoop, maar een analist schat de huidige waarde van Fab.Com op een bedrag tussen 75 miljoen en 115 miljoen euro, beduidend lager dus dan de eerdere waardering van 1 miljard dollar (750 miljoen euro).


Fab.com begon ooit als een website voor flashdeals, maar veranderde sindsdien al enkele malen van opzet. Onlangs opende Goldberg nog een nieuwe website, Hem, waar meubels uit een eigen collectie verkocht worden - en dit terwijl Fab.com enkele maanden geleden nog een derde van zijn personeel moest ontslaan.

 

"We hebben veel interesse in het waardevolle Fab-merk en de activa. We bekijken momenteel de verschillende voorstellen. We hebben geen commentaar op de status van die gesprekken", zegt Goldberg aan Forbes. "Om duidelijk te zijn, we leuren niet met Fab.com en we hebben ook nog geen bankiers of agenten in dienst genomen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

17/11/2017

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Last mile e-commerce kost samenleving handenvol geld

07/11/2017

Uit een doctoraatsonderzoek van economisch geograaf Joris Beckers van de Universiteit Antwerpen blijkt dat de ‘last mile’ binnen e-commerce onze samenleving heel wat geld kost, onder andere door hun bijdrage aan de files.

Rakuten slaat brug naar Japanse onlineconsument

30/10/2017

In de schaduw van Alibaba en Amazon ontwikkelt het Japanse Rakuten Ichiba zich voorspoedig. Verschillende westerse ketens gebruiken het platform om hun spullen richting de Japanse onlineshopper te krijgen.

Whole Foods zorgt mee voor forse omzetstijging bij Amazon

27/10/2017

Het Amerikaanse Amazon heeft in het derde kwartaal opnieuw een forse omzetstijging gekend. Dat was voor een stuk te danken aan Whole Foods, aangezien de omzet van die keten voor het eerst werd meegerekend.

Coolblue lanceert Belgische app

25/10/2017

Coolblue heeft vandaag een app gelanceerd voor de Belgische markt, en dat meteen in het Nederlands én het Frans. Volgens de Nederlandse webshop is de app de snelste manier om bij hen te winkelen. Voorlopig is de app wel enkel beschikbaar voor iOS.

Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Back to top