CEO Fab.com voert gesprekken met overnemers

CEO Fab.com voert gesprekken met overnemers

De CEO van Fab.com, Jason Goldberg, heeft bevestigd dat hij in gesprek is met verschillende mogelijke overnemers. Een jaar geleden werd het bedrijf nog gewaardeerd op 1 miljard dollar, maar de prijs zou nu een pak lager liggen.

Lagere waarde

Goldberg wil geen specifiek bedrag noemen voor de verkoop, maar een analist schat de huidige waarde van Fab.Com op een bedrag tussen 75 miljoen en 115 miljoen euro, beduidend lager dus dan de eerdere waardering van 1 miljard dollar (750 miljoen euro).


Fab.com begon ooit als een website voor flashdeals, maar veranderde sindsdien al enkele malen van opzet. Onlangs opende Goldberg nog een nieuwe website, Hem, waar meubels uit een eigen collectie verkocht worden - en dit terwijl Fab.com enkele maanden geleden nog een derde van zijn personeel moest ontslaan.

 

"We hebben veel interesse in het waardevolle Fab-merk en de activa. We bekijken momenteel de verschillende voorstellen. We hebben geen commentaar op de status van die gesprekken", zegt Goldberg aan Forbes. "Om duidelijk te zijn, we leuren niet met Fab.com en we hebben ook nog geen bankiers of agenten in dienst genomen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top