CEO Fab.com voert gesprekken met overnemers | RetailDetail

CEO Fab.com voert gesprekken met overnemers

CEO Fab.com voert gesprekken met overnemers

De CEO van Fab.com, Jason Goldberg, heeft bevestigd dat hij in gesprek is met verschillende mogelijke overnemers. Een jaar geleden werd het bedrijf nog gewaardeerd op 1 miljard dollar, maar de prijs zou nu een pak lager liggen.

Lagere waarde

Goldberg wil geen specifiek bedrag noemen voor de verkoop, maar een analist schat de huidige waarde van Fab.Com op een bedrag tussen 75 miljoen en 115 miljoen euro, beduidend lager dus dan de eerdere waardering van 1 miljard dollar (750 miljoen euro).


Fab.com begon ooit als een website voor flashdeals, maar veranderde sindsdien al enkele malen van opzet. Onlangs opende Goldberg nog een nieuwe website, Hem, waar meubels uit een eigen collectie verkocht worden - en dit terwijl Fab.com enkele maanden geleden nog een derde van zijn personeel moest ontslaan.

 

"We hebben veel interesse in het waardevolle Fab-merk en de activa. We bekijken momenteel de verschillende voorstellen. We hebben geen commentaar op de status van die gesprekken", zegt Goldberg aan Forbes. "Om duidelijk te zijn, we leuren niet met Fab.com en we hebben ook nog geen bankiers of agenten in dienst genomen."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top