CEO Instagram treedt toe tot raad van bestuur Walmart | RetailDetail

CEO Instagram treedt toe tot raad van bestuur Walmart

CEO Instagram treedt toe tot raad van bestuur Walmart

Kevin Systrom, mede-oprichter en CEO van Instagram, zetelt voortaan in de raad van bestuur van Walmart. Systrom moet de mobiele en e-commerce-initiatieven van 's werelds grootste distributeur mee vorm gaan geven.

Focus op e- en m-commerce bij Walmart

Kevin Systrom treedt toe tot de raad van bestuur van Walmart en krijgt meteen een zitje in het Technology and eCommerce Committee, net zoals in het zogeheten Compensation, Nominating and Governance Committee van de distributiereus.

 

"Kevins ondernemersachtergrond en zijn technische en digitale expertise zullen van onschatbare waarde zijn naarmate we meer aansluiting zoeken met onze klanten en nieuwe mogelijkheden via e-commerce en mobiele kanalen uitrollen", zegt Walmart-voorzitter Rob Walton.

 

Het concern investeert volop in e-commerce, in een poging een antwoord te vinden op de almaar groeiende concurrentie van Amazon en Alibaba. Systrom zelf ziet het dan ook als zijn belangrijkste taak om het concern te helpen bij de uitrol van "nog gemakkelijkere en flexibelere manieren om te winkelen".

 

Nog maar 30 jaar oud

Systrom richtte in 2010 met enkele kompanen de socialenetwerksite Instagram op. De foto- en videodienst werd in augustus 2012 overgenomen door Facebook, maar wordt nog altijd geleid door Systrom. Instagram claimt zo'n 200 miljoen actieve gebruikers per maand te hebben.

 

De nog altijd maar 30-jarige Systrom, afkomstig uit Massachusetts, heeft een diploma software- en handelsingenieur van de Stanford University.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.