CEO Instagram treedt toe tot raad van bestuur Walmart

CEO Instagram treedt toe tot raad van bestuur Walmart

Kevin Systrom, mede-oprichter en CEO van Instagram, zetelt voortaan in de raad van bestuur van Walmart. Systrom moet de mobiele en e-commerce-initiatieven van 's werelds grootste distributeur mee vorm gaan geven.

Focus op e- en m-commerce bij Walmart

Kevin Systrom treedt toe tot de raad van bestuur van Walmart en krijgt meteen een zitje in het Technology and eCommerce Committee, net zoals in het zogeheten Compensation, Nominating and Governance Committee van de distributiereus.

 

"Kevins ondernemersachtergrond en zijn technische en digitale expertise zullen van onschatbare waarde zijn naarmate we meer aansluiting zoeken met onze klanten en nieuwe mogelijkheden via e-commerce en mobiele kanalen uitrollen", zegt Walmart-voorzitter Rob Walton.

 

Het concern investeert volop in e-commerce, in een poging een antwoord te vinden op de almaar groeiende concurrentie van Amazon en Alibaba. Systrom zelf ziet het dan ook als zijn belangrijkste taak om het concern te helpen bij de uitrol van "nog gemakkelijkere en flexibelere manieren om te winkelen".

 

Nog maar 30 jaar oud

Systrom richtte in 2010 met enkele kompanen de socialenetwerksite Instagram op. De foto- en videodienst werd in augustus 2012 overgenomen door Facebook, maar wordt nog altijd geleid door Systrom. Instagram claimt zo'n 200 miljoen actieve gebruikers per maand te hebben.

 

De nog altijd maar 30-jarige Systrom, afkomstig uit Massachusetts, heeft een diploma software- en handelsingenieur van de Stanford University.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top