CEO Instagram treedt toe tot raad van bestuur Walmart

CEO Instagram treedt toe tot raad van bestuur Walmart

Kevin Systrom, mede-oprichter en CEO van Instagram, zetelt voortaan in de raad van bestuur van Walmart. Systrom moet de mobiele en e-commerce-initiatieven van 's werelds grootste distributeur mee vorm gaan geven.

Focus op e- en m-commerce bij Walmart

Kevin Systrom treedt toe tot de raad van bestuur van Walmart en krijgt meteen een zitje in het Technology and eCommerce Committee, net zoals in het zogeheten Compensation, Nominating and Governance Committee van de distributiereus.

 

"Kevins ondernemersachtergrond en zijn technische en digitale expertise zullen van onschatbare waarde zijn naarmate we meer aansluiting zoeken met onze klanten en nieuwe mogelijkheden via e-commerce en mobiele kanalen uitrollen", zegt Walmart-voorzitter Rob Walton.

 

Het concern investeert volop in e-commerce, in een poging een antwoord te vinden op de almaar groeiende concurrentie van Amazon en Alibaba. Systrom zelf ziet het dan ook als zijn belangrijkste taak om het concern te helpen bij de uitrol van "nog gemakkelijkere en flexibelere manieren om te winkelen".

 

Nog maar 30 jaar oud

Systrom richtte in 2010 met enkele kompanen de socialenetwerksite Instagram op. De foto- en videodienst werd in augustus 2012 overgenomen door Facebook, maar wordt nog altijd geleid door Systrom. Instagram claimt zo'n 200 miljoen actieve gebruikers per maand te hebben.

 

De nog altijd maar 30-jarige Systrom, afkomstig uit Massachusetts, heeft een diploma software- en handelsingenieur van de Stanford University.

Tags: