CEO Instagram treedt toe tot raad van bestuur Walmart | RetailDetail

CEO Instagram treedt toe tot raad van bestuur Walmart

CEO Instagram treedt toe tot raad van bestuur Walmart

Kevin Systrom, mede-oprichter en CEO van Instagram, zetelt voortaan in de raad van bestuur van Walmart. Systrom moet de mobiele en e-commerce-initiatieven van 's werelds grootste distributeur mee vorm gaan geven.

Focus op e- en m-commerce bij Walmart

Kevin Systrom treedt toe tot de raad van bestuur van Walmart en krijgt meteen een zitje in het Technology and eCommerce Committee, net zoals in het zogeheten Compensation, Nominating and Governance Committee van de distributiereus.

 

"Kevins ondernemersachtergrond en zijn technische en digitale expertise zullen van onschatbare waarde zijn naarmate we meer aansluiting zoeken met onze klanten en nieuwe mogelijkheden via e-commerce en mobiele kanalen uitrollen", zegt Walmart-voorzitter Rob Walton.

 

Het concern investeert volop in e-commerce, in een poging een antwoord te vinden op de almaar groeiende concurrentie van Amazon en Alibaba. Systrom zelf ziet het dan ook als zijn belangrijkste taak om het concern te helpen bij de uitrol van "nog gemakkelijkere en flexibelere manieren om te winkelen".

 

Nog maar 30 jaar oud

Systrom richtte in 2010 met enkele kompanen de socialenetwerksite Instagram op. De foto- en videodienst werd in augustus 2012 overgenomen door Facebook, maar wordt nog altijd geleid door Systrom. Instagram claimt zo'n 200 miljoen actieve gebruikers per maand te hebben.

 

De nog altijd maar 30-jarige Systrom, afkomstig uit Massachusetts, heeft een diploma software- en handelsingenieur van de Stanford University.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top