Chanel komt in 2016 met e-commerce | RetailDetail

Chanel komt in 2016 met e-commerce

Chanel komt in 2016 met e-commerce

Het Franse modemerk Chanel heeft aangekondigd dat het vanaf 2016 zijn producten ook online zal gaan verkopen. Het is wel nog niet geweten hoe het bedrijf die e-commerce zal aanpakken.

Merken wereldwijd bekend maken

De lancering van de online verkoop zou vooral als bedoeling hebben om gerelateerde merken beter in de markt te zetten: zo werken ook handschoenmaker Causse, hoedenmaker Maison Michel en Barrie Knitwear aan een manier om online te verkopen. Die drie merken zijn in handen van Chanel via dochterbedrijf Paraffection.

 

Maison Michel en Barrie Knitwear hebben momenteel winkels in Londen en Parijs, terwijl Causse enkel in Parijs een boetiek heeft. Chanel wil deze merken dankzij e-commerce nu echter bekend maken over heel de wereld.

 

"Het is een evolutie om onze klanten beter te kunnen bedienen. Sommige klanten hebben de mogelijkheid om de boetiek te bezoeken. Soms willen ze dat niet, omdat ze willen dat alles sneller gaat en zoals zij dat willen, dus moeten we het mogelijk maken om beter te antwoorden op de vragen van klant. Het is dus meer e-service dan puur e-commerce", zegt 'modepresident' Bruno Pavlovsky.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top