Chanel komt in 2016 met e-commerce

Chanel komt in 2016 met e-commerce

Het Franse modemerk Chanel heeft aangekondigd dat het vanaf 2016 zijn producten ook online zal gaan verkopen. Het is wel nog niet geweten hoe het bedrijf die e-commerce zal aanpakken.

Merken wereldwijd bekend maken

De lancering van de online verkoop zou vooral als bedoeling hebben om gerelateerde merken beter in de markt te zetten: zo werken ook handschoenmaker Causse, hoedenmaker Maison Michel en Barrie Knitwear aan een manier om online te verkopen. Die drie merken zijn in handen van Chanel via dochterbedrijf Paraffection.

 

Maison Michel en Barrie Knitwear hebben momenteel winkels in Londen en Parijs, terwijl Causse enkel in Parijs een boetiek heeft. Chanel wil deze merken dankzij e-commerce nu echter bekend maken over heel de wereld.

 

"Het is een evolutie om onze klanten beter te kunnen bedienen. Sommige klanten hebben de mogelijkheid om de boetiek te bezoeken. Soms willen ze dat niet, omdat ze willen dat alles sneller gaat en zoals zij dat willen, dus moeten we het mogelijk maken om beter te antwoorden op de vragen van klant. Het is dus meer e-service dan puur e-commerce", zegt 'modepresident' Bruno Pavlovsky.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Kerstboodschap Belgische retailers: "Koop Belgisch"

19/12/2017

Koop Belgisch, roepen enkele Belgische retailkleppers in hun ‘kerstboodschap’. Zo zorg je voor je eigen land en buurt, klinkt het. Al nuanceren anderen, zoals Media Markt-CEO Sven Degezelle, dat meteen. 

Back to top