Coolblue ziet omzet 42% stijgen

Coolblue ziet omzet 42% stijgen

De Nederlandse webwinkelketen Coolblue blijft sterk groeien. In het eerste halfjaar van 2012 steeg de omzet met 42%, openden 52 nieuwe webshops de virtuele deuren en werden 95 mensen aangeworven. Ook voor de komende maanden wordt bijkomende groei verwacht.

 +42% omzet, vooral dankzij België

In 2011 boekte Coolblue een globale omzet van 114 miljoen euro, maar die zal dit jaar een pak hoger uitkomen. In de eerste jaarhelft van 2012 dikte de verkoop 42% aan in vergelijking met dezelfde periode van 2011.

 

Aparte cijfers voor Nederland en België geeft Coolblue niet vrij. Het bedrijf zegt wel dat de Belgische activiteiten sterk toenemen door zowel nieuwe klanten als bestaande klanten die nieuwe aankopen plaatsen.

 

Keten van 200 webwinkels

Coolblue richt voor elk product in het aanbod een specifieke webwinkel op: zo zijn er in België onder meer keukenrobotshop.be, ijsmachineshop.be, batterijstore.be, hardeschijfstore.be, smartphoneshop.be en laptopshop.be. In totaal heeft Coolblue nu 160 webshops, maar verwacht wordt dat in de loop van het tweede semester de kaap van de 200 wordt gerond.

 

Die webwinkels vult Coolblue aan met fysieke verkooppunten: in Nederland zijn er winkels in Rotterdam, Eindhoven en Groningen en sinds mei is er ook een Belgische winkel in Antwerpen. Daar kunnen klanten terecht voor meer informatie of voor het afhalen van hun online bestellingen.

 

Er worden trouwens nog meer fysieke winkels gepland: Gent, Amsterdam en Utrecht staan op de verlanglijst. Coolblue is nog op zoek naar 12 extra werknemers voor ons land. In de eerste jaarhelft wierf Coolblue voor België en Nederland samen al 95 mensen aan. Er werken nu in totaal 293 mensen, van wie 40 in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday

29/11/2017

Tijdens het voorbije weekend met Black Friday en Cyber Monday is er in de Verenigde Staten sprake geweest van een flinke opmars in verkopen via mobiele toestellen. Toch blijft de gemiddelde verkoopwaarde op mobiel flink achter.

Back to top