Coolblue ziet omzet 42% stijgen

Coolblue ziet omzet 42% stijgen

De Nederlandse webwinkelketen Coolblue blijft sterk groeien. In het eerste halfjaar van 2012 steeg de omzet met 42%, openden 52 nieuwe webshops de virtuele deuren en werden 95 mensen aangeworven. Ook voor de komende maanden wordt bijkomende groei verwacht.

 +42% omzet, vooral dankzij België

In 2011 boekte Coolblue een globale omzet van 114 miljoen euro, maar die zal dit jaar een pak hoger uitkomen. In de eerste jaarhelft van 2012 dikte de verkoop 42% aan in vergelijking met dezelfde periode van 2011.

 

Aparte cijfers voor Nederland en België geeft Coolblue niet vrij. Het bedrijf zegt wel dat de Belgische activiteiten sterk toenemen door zowel nieuwe klanten als bestaande klanten die nieuwe aankopen plaatsen.

 

Keten van 200 webwinkels

Coolblue richt voor elk product in het aanbod een specifieke webwinkel op: zo zijn er in België onder meer keukenrobotshop.be, ijsmachineshop.be, batterijstore.be, hardeschijfstore.be, smartphoneshop.be en laptopshop.be. In totaal heeft Coolblue nu 160 webshops, maar verwacht wordt dat in de loop van het tweede semester de kaap van de 200 wordt gerond.

 

Die webwinkels vult Coolblue aan met fysieke verkooppunten: in Nederland zijn er winkels in Rotterdam, Eindhoven en Groningen en sinds mei is er ook een Belgische winkel in Antwerpen. Daar kunnen klanten terecht voor meer informatie of voor het afhalen van hun online bestellingen.

 

Er worden trouwens nog meer fysieke winkels gepland: Gent, Amsterdam en Utrecht staan op de verlanglijst. Coolblue is nog op zoek naar 12 extra werknemers voor ons land. In de eerste jaarhelft wierf Coolblue voor België en Nederland samen al 95 mensen aan. Er werken nu in totaal 293 mensen, van wie 40 in België.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Cook & Serve komt met eigen webshop

30/08/2017

Kookwinkelketen Cook & Serve heeft een eigen webshop opgestart, die klanten de keuze geeft tussen afhalen in één van de zeven winkels of levering aan huis.

Back to top