DHL zet pakketkasten voor de deur

DHL zet pakketkasten voor de deur

DHL gaat huishoudens in Duitsland de mogelijkheid geven om pakketkasten voor de deur te zetten, waar het bedrijf dan pakjes kan leveren of ophalen. Ook in andere landen zouden de kasten kunnen komen, mogelijk zelfs dit jaar al in Nederland.

"Grootste uitvinding sinds brievenbus"

Huishoudens krijgen de mogelijkheid om een kast te kopen vanaf 99 euro of er eentje te huren vanaf 1,99 euro per maand. Consumenten die een pakketkast willen, kunnen die ook naar wens aanpassen qua kleur en model. Volgens DHL is de pakketkast de "grootste uitvinding sinds de brievenbus".

 

De pakketkasten hebben volgens aanbieder DHL enkele voordelen voor consumenten die vaak pakketten moeten ontvangen: zo lopen ze niet meer het risico om een pakket te missen en kunnen ze pakketjes gratis laten ophalen voor verzending door DHL. Klanten kunnen ook per SMS een melding krijgen wanneer er een pakket in hun kast ligt.

 

Automaten

Naast deze persoonlijke pakketkasten heeft DHL in Duitsland ook een kleine 3.000 pakketautomaten geplaatst, goed voor een kwart miljoen kluisjes. Die werden in of nabij woonwijken geplaatst en consumenten kunnen er hun pakjes laten afleveren. Volgens DHL heeft negen op de tien Duitsers vandaag al een kluisje op minder dan 10 minuten afstand.

 

Deze automaten zullen binnenkort ook naar Nederland komen, waar ze potentieel stevige concurrentie voor De Buren zullen betekenen. Ook in Spanje wil DHL de onbemande automaten plaatsen.

Tags: