DHL zet pakketkasten voor de deur

DHL zet pakketkasten voor de deur

DHL gaat huishoudens in Duitsland de mogelijkheid geven om pakketkasten voor de deur te zetten, waar het bedrijf dan pakjes kan leveren of ophalen. Ook in andere landen zouden de kasten kunnen komen, mogelijk zelfs dit jaar al in Nederland.

"Grootste uitvinding sinds brievenbus"

Huishoudens krijgen de mogelijkheid om een kast te kopen vanaf 99 euro of er eentje te huren vanaf 1,99 euro per maand. Consumenten die een pakketkast willen, kunnen die ook naar wens aanpassen qua kleur en model. Volgens DHL is de pakketkast de "grootste uitvinding sinds de brievenbus".

 

De pakketkasten hebben volgens aanbieder DHL enkele voordelen voor consumenten die vaak pakketten moeten ontvangen: zo lopen ze niet meer het risico om een pakket te missen en kunnen ze pakketjes gratis laten ophalen voor verzending door DHL. Klanten kunnen ook per SMS een melding krijgen wanneer er een pakket in hun kast ligt.

 

Automaten

Naast deze persoonlijke pakketkasten heeft DHL in Duitsland ook een kleine 3.000 pakketautomaten geplaatst, goed voor een kwart miljoen kluisjes. Die werden in of nabij woonwijken geplaatst en consumenten kunnen er hun pakjes laten afleveren. Volgens DHL heeft negen op de tien Duitsers vandaag al een kluisje op minder dan 10 minuten afstand.

 

Deze automaten zullen binnenkort ook naar Nederland komen, waar ze potentieel stevige concurrentie voor De Buren zullen betekenen. Ook in Spanje wil DHL de onbemande automaten plaatsen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Cook & Serve komt met eigen webshop

30/08/2017

Kookwinkelketen Cook & Serve heeft een eigen webshop opgestart, die klanten de keuze geeft tussen afhalen in één van de zeven winkels of levering aan huis.

Back to top