DHL zet pakketkasten voor de deur

DHL zet pakketkasten voor de deur

DHL gaat huishoudens in Duitsland de mogelijkheid geven om pakketkasten voor de deur te zetten, waar het bedrijf dan pakjes kan leveren of ophalen. Ook in andere landen zouden de kasten kunnen komen, mogelijk zelfs dit jaar al in Nederland.

"Grootste uitvinding sinds brievenbus"

Huishoudens krijgen de mogelijkheid om een kast te kopen vanaf 99 euro of er eentje te huren vanaf 1,99 euro per maand. Consumenten die een pakketkast willen, kunnen die ook naar wens aanpassen qua kleur en model. Volgens DHL is de pakketkast de "grootste uitvinding sinds de brievenbus".

 

De pakketkasten hebben volgens aanbieder DHL enkele voordelen voor consumenten die vaak pakketten moeten ontvangen: zo lopen ze niet meer het risico om een pakket te missen en kunnen ze pakketjes gratis laten ophalen voor verzending door DHL. Klanten kunnen ook per SMS een melding krijgen wanneer er een pakket in hun kast ligt.

 

Automaten

Naast deze persoonlijke pakketkasten heeft DHL in Duitsland ook een kleine 3.000 pakketautomaten geplaatst, goed voor een kwart miljoen kluisjes. Die werden in of nabij woonwijken geplaatst en consumenten kunnen er hun pakjes laten afleveren. Volgens DHL heeft negen op de tien Duitsers vandaag al een kluisje op minder dan 10 minuten afstand.

 

Deze automaten zullen binnenkort ook naar Nederland komen, waar ze potentieel stevige concurrentie voor De Buren zullen betekenen. Ook in Spanje wil DHL de onbemande automaten plaatsen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday

29/11/2017

Tijdens het voorbije weekend met Black Friday en Cyber Monday is er in de Verenigde Staten sprake geweest van een flinke opmars in verkopen via mobiele toestellen. Toch blijft de gemiddelde verkoopwaarde op mobiel flink achter.

Back to top