Duizend auteurs schrijven boze brief aan Amazon | RetailDetail

Duizend auteurs schrijven boze brief aan Amazon

Duizend auteurs schrijven boze brief aan Amazon

Een duizendtal auteurs, bij wie klinkende namen als Stephen King en John Grisham, nemen het niet dat Amazon de verkoop van hun boeken blijft boycotten omwille van een dispuut van die laatste met hun uitgeverij over de marges op e-books.

Lang aanslepend conflict

Eind mei van dit jaar besloot Amazon om niet langer de boeken van uitgeverij Hachette te verkopen, omdat de uitgeverij weigerde het percentage dat Amazon krijgt op de verkoop van e-books op te trekken. De auteurs waren woedend, maar moesten machteloos toekijken.

 

Half augustus publiceerden bijna duizend schrijvers, intussen verenigd in Authors United, een paginagrote advertentie in de New York Times waarin ze de situatie nogmaals aanklaagden en lezers opriepen om massaal brieven te sturen naar Amazon-topman Jeff Bezos, teneinde hem op betere gedachten te brengen. Amazon wil niet zeggen hoeveel brieven het ontving. Mensen die de open brief stuurden, zeggen geen enkel antwoord te hebben gekregen van Amazon.

 

Reputatieschade voor Amazon en zijn bestuurders

Intussen zijn we een half jaar later en zit het conflict nog altijd muurvast, en dus hebben de auteurs nu op hun website een brief gepubliceerd die ze deze week naar de 10 bestuurders van Amazon sturen. Daarin zeggen ze "niet te kunnen geloven dat alle bestuurders deze manier van handelen goedkeuren".

 

Tegelijk wijzen ze Amazons Raad van Bestuur op de zware imagoschade die het bedrijf - én hun persoon zelf - lijdt door deze censuurmaatregel: "Inspanningen om de verkoop van boeken te belemmeren of te stoppen hebben een lange en lelijke geschiedenis. Wil u daar persoonlijk aan gelinkt worden?" vragen de auteurs.

 

Benieuwd of de bestuurders van Amazon hun voorzitter, Jeff Bezos, op andere ideeën kunnen brengen. Wordt vervolgd.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top