E-reservering tijdens solden? Moet kunnen!

E-reservering tijdens solden? Moet kunnen!

Tientallen Franse winkelketens bij wie klanten artikelen online kunnen reserveren zonder aankoopverplichting, bieden die optie nu ook tijdens de solden aan. E-reservering zorgt dan ook voor flink wat bezoekers en meerverkoop.

Online koopjes reserveren

In Frankrijk zijn vandaag de wintersolden van start gaan (die lopen nog tot 16 februari). Anders dan de voorgaande jaren hebben 70 Franse ketens - bij wie Caroll, Eram, Minelli en La Grande Récré - besloten om hun klanten dit jaar ook tijdens de solden de mogelijkheid te bieden om online artikelen te reserveren die ze vervolgens, zonder enige aankoopverplichting, in de winkel kunnen komen passen.

 

Bij sommige ketens kon al worden gerserveerd nog vóór de korting bekend was, andere verkozen te wachten tot de start van de solden (vandaag) of starten er pas volgende week mee (wanneer de eerste 'rush' achter de rug is).

 

69% van de Fransen positief

"Handelaars staan er doorgaans wat weigerachtig tegenover omdat solden nu eenmaal traditiegetrouw in de winkels doorgaan", zegt Louise Lefort van SoCloz, een bedrijf dat web-to-store oplossingen ontwikkelt. Maar dit jaar zijn ze toch overstag gegaan; "want de dienst biedt heel wat toegevoegde waarde: met een bezoekgraad van 85% genereert e-reservering een gekwalificeerde verkoop." Lees: als die mensen de moeite doen om vooraf online te reserveren en vervolgens langskomen, is de koop zo goed als beklonken.

 

De webmarketeer wijst er ook op dat het systeem "klanten naar de boetieks lokt in een periode waarin privéverkopen op het internet alsook de terreurdreiging meer mensen thuishouden" en dat het systeem ook tot "40% meerverkoop" leidt wanneer de klant in de winkel langskomt en zich laat verleiden tot impulsaankopen. Al geeft ze ook toe dat e-reservering extra werk betekent voor de winkelbedienden: zij moeten immers bepaalde stukken opzij houden.

 

De Franse consument lijkt in elk geval gewonnen voor het systeem van e-reservering tijdens de solden: volgens een enquête wil 69% er een beroep op doen omdat het systeem het winkelcomfort verhoogt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Cook & Serve komt met eigen webshop

30/08/2017

Kookwinkelketen Cook & Serve heeft een eigen webshop opgestart, die klanten de keuze geeft tussen afhalen in één van de zeven winkels of levering aan huis.

Alibaba zet miljarden in op fysieke winkels

28/08/2017

De Chinese e-commerceholding Alibaba heeft de afgelopen twee jaar bijna zeven miljard euro geïnvesteerd in fysieke retail. Met Hema Xiansheng heeft ze al dertien eigen supermarkten en in januari kocht ze ook luxewarenhuis Intime.

Belgische webshop Wehkamp komt voorlopig niet terug

18/08/2017

Het Nederlandse Wehkamp had van 2014 tot eind vorig jaar een webshop in België, maar sloot die "tijdelijk". Nu laat het online warenhuis echter verstaan dat het voorlopig gaat focussen op de Nederlandse markt.

Alibaba overstijgt de verwachtingen

17/08/2017

Het Chinese Alibaba heeft in het eerste kwartaal de verwachtingen van de analisten kunnen overtreffen, zowel op vlak van omzet als van winst. Die laatste verdubbelde zelfs ten opzichte van een jaar eerder.

Aldi gaat in de Verenigde Staten aan huis leveren

16/08/2017

De Duitse discounter Aldi gaat vanaf deze maand via Instacart online bestellingen binnen het uur aan huis leveren in de Verenigde Staten. De reactie van Amazon? "Bij ons kan je vanaf nu binnen de twee minuten bestellingen komen ophalen."

Back to top