E-reservering tijdens solden? Moet kunnen! | RetailDetail

E-reservering tijdens solden? Moet kunnen!

E-reservering tijdens solden? Moet kunnen!

Tientallen Franse winkelketens bij wie klanten artikelen online kunnen reserveren zonder aankoopverplichting, bieden die optie nu ook tijdens de solden aan. E-reservering zorgt dan ook voor flink wat bezoekers en meerverkoop.

Online koopjes reserveren

In Frankrijk zijn vandaag de wintersolden van start gaan (die lopen nog tot 16 februari). Anders dan de voorgaande jaren hebben 70 Franse ketens - bij wie Caroll, Eram, Minelli en La Grande Récré - besloten om hun klanten dit jaar ook tijdens de solden de mogelijkheid te bieden om online artikelen te reserveren die ze vervolgens, zonder enige aankoopverplichting, in de winkel kunnen komen passen.

 

Bij sommige ketens kon al worden gerserveerd nog vóór de korting bekend was, andere verkozen te wachten tot de start van de solden (vandaag) of starten er pas volgende week mee (wanneer de eerste 'rush' achter de rug is).

 

69% van de Fransen positief

"Handelaars staan er doorgaans wat weigerachtig tegenover omdat solden nu eenmaal traditiegetrouw in de winkels doorgaan", zegt Louise Lefort van SoCloz, een bedrijf dat web-to-store oplossingen ontwikkelt. Maar dit jaar zijn ze toch overstag gegaan; "want de dienst biedt heel wat toegevoegde waarde: met een bezoekgraad van 85% genereert e-reservering een gekwalificeerde verkoop." Lees: als die mensen de moeite doen om vooraf online te reserveren en vervolgens langskomen, is de koop zo goed als beklonken.

 

De webmarketeer wijst er ook op dat het systeem "klanten naar de boetieks lokt in een periode waarin privéverkopen op het internet alsook de terreurdreiging meer mensen thuishouden" en dat het systeem ook tot "40% meerverkoop" leidt wanneer de klant in de winkel langskomt en zich laat verleiden tot impulsaankopen. Al geeft ze ook toe dat e-reservering extra werk betekent voor de winkelbedienden: zij moeten immers bepaalde stukken opzij houden.

 

De Franse consument lijkt in elk geval gewonnen voor het systeem van e-reservering tijdens de solden: volgens een enquête wil 69% er een beroep op doen omdat het systeem het winkelcomfort verhoogt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Duitse Otto Group blijft klimmen, van postorder naar chatbots en AR

06/03/2018

De Duitse e-commercespeler Otto Group zag zijn online omzet in het voorbije boekjaar met 10,9% groeien naar 7,76 miljard euro. Het voormalige postorderbedrijf wil nu nog verder investeren in start-ups en technologie. 

Flinke winstgroei voor JD.com

02/03/2018

De Chinese online retailer JD.com is in 2017 opnieuw sterk gegroeid: de omzet ging er bijna met de helft op vooruit en er was opnieuw sprake van winst. Ook voor het eerste kwartaal van 2018 verwacht het opnieuw een groei van meer dan 30%.

Priceminister wordt Rakuten

28/02/2018

Rakuten heeft besloten om zijn Franse merk Priceminister te laten verdwijnen. De webshop gaat verder onder de naam Rakuten, zoals bij het Britse Play.com eerder al gebeurde.

Aan de slag met ‘marketing automation’ op het Omnichannel Congress 2018

27/02/2018

Hoe kan je beginnen aan ‘marketing automation’? Hou vooral goed je doel voor ogen, tipt e-mailmarketingexpert Elise Breban van marketingdienstverlener Flexmail. Op het Omnichannel Congress hoor je hoe die Belisol aan een slimme mailflow hielp.

Takeaway.com neemt Oost-Europese concurrenten over

23/02/2018

Fastfoodleveraar Takeaway.com heeft zijn Bulgaarse sectorgenoot BGmenu en het Roemeense Oliviera overgekocht en komt zo weer een stap dichter bij zijn doel Europees marktleider te worden.

“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Back to top