E-reservering tijdens solden? Moet kunnen!

E-reservering tijdens solden? Moet kunnen!

Tientallen Franse winkelketens bij wie klanten artikelen online kunnen reserveren zonder aankoopverplichting, bieden die optie nu ook tijdens de solden aan. E-reservering zorgt dan ook voor flink wat bezoekers en meerverkoop.

Online koopjes reserveren

In Frankrijk zijn vandaag de wintersolden van start gaan (die lopen nog tot 16 februari). Anders dan de voorgaande jaren hebben 70 Franse ketens - bij wie Caroll, Eram, Minelli en La Grande Récré - besloten om hun klanten dit jaar ook tijdens de solden de mogelijkheid te bieden om online artikelen te reserveren die ze vervolgens, zonder enige aankoopverplichting, in de winkel kunnen komen passen.

 

Bij sommige ketens kon al worden gerserveerd nog vóór de korting bekend was, andere verkozen te wachten tot de start van de solden (vandaag) of starten er pas volgende week mee (wanneer de eerste 'rush' achter de rug is).

 

69% van de Fransen positief

"Handelaars staan er doorgaans wat weigerachtig tegenover omdat solden nu eenmaal traditiegetrouw in de winkels doorgaan", zegt Louise Lefort van SoCloz, een bedrijf dat web-to-store oplossingen ontwikkelt. Maar dit jaar zijn ze toch overstag gegaan; "want de dienst biedt heel wat toegevoegde waarde: met een bezoekgraad van 85% genereert e-reservering een gekwalificeerde verkoop." Lees: als die mensen de moeite doen om vooraf online te reserveren en vervolgens langskomen, is de koop zo goed als beklonken.

 

De webmarketeer wijst er ook op dat het systeem "klanten naar de boetieks lokt in een periode waarin privéverkopen op het internet alsook de terreurdreiging meer mensen thuishouden" en dat het systeem ook tot "40% meerverkoop" leidt wanneer de klant in de winkel langskomt en zich laat verleiden tot impulsaankopen. Al geeft ze ook toe dat e-reservering extra werk betekent voor de winkelbedienden: zij moeten immers bepaalde stukken opzij houden.

 

De Franse consument lijkt in elk geval gewonnen voor het systeem van e-reservering tijdens de solden: volgens een enquête wil 69% er een beroep op doen omdat het systeem het winkelcomfort verhoogt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Carrefour gaat in zee met Showroomprivé

12/01/2018

Carrefour neemt een minderheidsbelang van 17% in flashsale-aanbieder Showroomprivé. De Franse supermarktgroep wil zo zijn digitale bereik en non-foodaandeel vergroten. Ex-aandeelhouder Conforama scheurt er wel flink de broek aan.

Bpost koopt Nederlandse verslogistieker Leen Menken

11/01/2018

Belgisch postbedrijf Bpost verstevigt zijn greep op de Nederlandse markt met de overname van Leen Menken, een logistiekverlener gespecialiseerd in vers en voeding. Onder meer HelloFresh en Bloomon doen beroep op het logistiekbedrijf.

Online meubelwinkel Flinders groeit naar 15 miljoen euro

04/01/2018

De omzet van online meubelverkoper Flinders, die ook een winkel heeft in Zaandam, heeft het voorbije boekjaar de grens van 15 miljoen euro doorbroken. Dat is een groei van 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon neemt startup Blink over

26/12/2017

Amazon heeft de Amerikaanse startup Blink overgenomen. Die begon in 2014 als een bedrijf dat via wifi verbonden bewakingscamera’s maakt, maar het lanceerde vorige week ook een deurbel met ingebouwde camera.

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

26/12/2017

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

Back to top