eBay koopt zoekertjessite 2dehands.be | RetailDetail

eBay koopt zoekertjessite 2dehands.be

eBay koopt zoekertjessite 2dehands.be
2dehands.be, met 600.000 bezoekers per dag naar eigen zeggen "de grootste gratis zoekertjessite van België", is voor een niet nader genoemd bedrag overgenomen door eBay. De Amerikaanse reus is wel van plan de eigenheid en het lokale management van de site te behouden.

Mobiele technologie wordt prioriteit

2dehands.be en zijn Franstalige tegenhanger 2ememain.be zullen deel gaan uitmaken van de eBay Classifieds Group. Die overkoepelt momenteel al lokale zoekertjessites in meer dan 25 landen en 1.000 steden wereldwijd.

 

"De eBay Classifieds Group zal investeren in de verdere ontwikkeling van de lokale Belgische business, teneinde de platformen nog sneller en gebruiksvriendelijker te maken voor de gebruikers", klinkt het bij de overnemer. Daarbij wordt "innovatieve mobiele technologie een absolute prioriteit", aldus nog eBay.

 

Lokale teams blijven aan

De Amerikaanse e-commercereus benadrukt dat 2dehands.be (gestart in 2000) zelfstandig zal blijven opereren: lokale teams zullen beide sites blijven runnen, want zij "begrijpen de nuances van de lokale cultuur" het best.

 

Welk bedrag met de deal gemoeid is, werd niet bekendgemaakt. Vijf jaar geleden werd de belangrijkste rivaal van 2dehands.be, Kapaza, door de Noorse mediagroep Schibsted overgenomen voor 20,25 miljoen euro. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


“We zien platformen als de toekomst van retail” (Jan Huysmans, bol.com)

22/02/2018

Steeds meer retailers bieden hun producten aan op online marktplaatsen, naast hun eigen webshop: zo profiteren ze van e-commerce expertise en een groter bereik. Een succesformule die ook bij bol.com aan hoog tempo groeit.

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Back to top