eBay koopt zoekertjessite 2dehands.be | RetailDetail

eBay koopt zoekertjessite 2dehands.be

eBay koopt zoekertjessite 2dehands.be
2dehands.be, met 600.000 bezoekers per dag naar eigen zeggen "de grootste gratis zoekertjessite van België", is voor een niet nader genoemd bedrag overgenomen door eBay. De Amerikaanse reus is wel van plan de eigenheid en het lokale management van de site te behouden.

Mobiele technologie wordt prioriteit

2dehands.be en zijn Franstalige tegenhanger 2ememain.be zullen deel gaan uitmaken van de eBay Classifieds Group. Die overkoepelt momenteel al lokale zoekertjessites in meer dan 25 landen en 1.000 steden wereldwijd.

 

"De eBay Classifieds Group zal investeren in de verdere ontwikkeling van de lokale Belgische business, teneinde de platformen nog sneller en gebruiksvriendelijker te maken voor de gebruikers", klinkt het bij de overnemer. Daarbij wordt "innovatieve mobiele technologie een absolute prioriteit", aldus nog eBay.

 

Lokale teams blijven aan

De Amerikaanse e-commercereus benadrukt dat 2dehands.be (gestart in 2000) zelfstandig zal blijven opereren: lokale teams zullen beide sites blijven runnen, want zij "begrijpen de nuances van de lokale cultuur" het best.

 

Welk bedrag met de deal gemoeid is, werd niet bekendgemaakt. Vijf jaar geleden werd de belangrijkste rivaal van 2dehands.be, Kapaza, door de Noorse mediagroep Schibsted overgenomen voor 20,25 miljoen euro. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.

Webwinkels klagen over Bpost

11/05/2018

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

Unizo haalt uit naar Bol.com

11/05/2018

Zelfstandigenorganisatie Unizo beschuldigt Bol.com van oneerlijke praktijken: de webwinkel zou succesvolle producten van zijn marktplaats verwijderen om ze vervolgens zelf te verkopen. Maar Bol.com ontkent dat.