eBay koopt zoekertjessite 2dehands.be

eBay koopt zoekertjessite 2dehands.be
2dehands.be, met 600.000 bezoekers per dag naar eigen zeggen "de grootste gratis zoekertjessite van België", is voor een niet nader genoemd bedrag overgenomen door eBay. De Amerikaanse reus is wel van plan de eigenheid en het lokale management van de site te behouden.

Mobiele technologie wordt prioriteit

2dehands.be en zijn Franstalige tegenhanger 2ememain.be zullen deel gaan uitmaken van de eBay Classifieds Group. Die overkoepelt momenteel al lokale zoekertjessites in meer dan 25 landen en 1.000 steden wereldwijd.

 

"De eBay Classifieds Group zal investeren in de verdere ontwikkeling van de lokale Belgische business, teneinde de platformen nog sneller en gebruiksvriendelijker te maken voor de gebruikers", klinkt het bij de overnemer. Daarbij wordt "innovatieve mobiele technologie een absolute prioriteit", aldus nog eBay.

 

Lokale teams blijven aan

De Amerikaanse e-commercereus benadrukt dat 2dehands.be (gestart in 2000) zelfstandig zal blijven opereren: lokale teams zullen beide sites blijven runnen, want zij "begrijpen de nuances van de lokale cultuur" het best.

 

Welk bedrag met de deal gemoeid is, werd niet bekendgemaakt. Vijf jaar geleden werd de belangrijkste rivaal van 2dehands.be, Kapaza, door de Noorse mediagroep Schibsted overgenomen voor 20,25 miljoen euro. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directie Bol.com weer voltallig met Google-marketeer

11/12/2017

Op 1 maart 2018 start Boukje Taphoorn als de nieuwe marketingdirecteur van Bol.com. De vorige CMO, Margaret Versteden, heeft haar functie ingewisseld voor een rol als directeur winkels bij het online warenhuis.

 

Amazon Echo nu ook verkrijgbaar in Benelux

11/12/2017

Amazon heeft bekend gemaakt dat het zijn slimme luidspreker Amazon Echo voortaan gaat leveren aan 28 nieuwe landen, waaronder België en Nederland. Ook de eigen muziekstreamingdienst wordt hier gelanceerd.

Luxeproducenten mogen handelaars verbieden op Amazon te verkopen

07/12/2017

Producenten van luxeproducten mogen handelaars verbieden om hun waren aan te bieden op online marktplaatsen als Amazon. Dat heeft het Europese Hof van Justitie beslist, na een rechtszaak door cosmeticaproducent Coty.

Directie Neckermann.com aangehouden op verdenking van witwaspraktijken

05/12/2017

De Nederlandse opsporingsdienst FIOD is gisteren ingevallen bij webwinkel Neckermann.com en moederbedrijf Readen. De directie is aangehouden, wellicht op verdenking van witwaspraktijken.

 

Coolblue opent nieuw Belgisch hoofdkantoor

01/12/2017

Het nieuws was een tijdje geleden al gelekt, maar nu is het officieel: Coolblue heeft in Berchem een nieuw Belgisch hoofdkantoor geopend. De Nederlandse online retailer neemt er zijn intrek in het kantorencomplex Post X.

Mobiele opmars in de Verenigde Staten tijdens Black Friday en Cyber Monday

29/11/2017

Tijdens het voorbije weekend met Black Friday en Cyber Monday is er in de Verenigde Staten sprake geweest van een flinke opmars in verkopen via mobiele toestellen. Toch blijft de gemiddelde verkoopwaarde op mobiel flink achter.

Back to top