eBay koopt zoekertjessite 2dehands.be

eBay koopt zoekertjessite 2dehands.be
2dehands.be, met 600.000 bezoekers per dag naar eigen zeggen "de grootste gratis zoekertjessite van België", is voor een niet nader genoemd bedrag overgenomen door eBay. De Amerikaanse reus is wel van plan de eigenheid en het lokale management van de site te behouden.

Mobiele technologie wordt prioriteit

2dehands.be en zijn Franstalige tegenhanger 2ememain.be zullen deel gaan uitmaken van de eBay Classifieds Group. Die overkoepelt momenteel al lokale zoekertjessites in meer dan 25 landen en 1.000 steden wereldwijd.

 

"De eBay Classifieds Group zal investeren in de verdere ontwikkeling van de lokale Belgische business, teneinde de platformen nog sneller en gebruiksvriendelijker te maken voor de gebruikers", klinkt het bij de overnemer. Daarbij wordt "innovatieve mobiele technologie een absolute prioriteit", aldus nog eBay.

 

Lokale teams blijven aan

De Amerikaanse e-commercereus benadrukt dat 2dehands.be (gestart in 2000) zelfstandig zal blijven opereren: lokale teams zullen beide sites blijven runnen, want zij "begrijpen de nuances van de lokale cultuur" het best.

 

Welk bedrag met de deal gemoeid is, werd niet bekendgemaakt. Vijf jaar geleden werd de belangrijkste rivaal van 2dehands.be, Kapaza, door de Noorse mediagroep Schibsted overgenomen voor 20,25 miljoen euro. 

Tags: