eBay koopt zoekertjessite 2dehands.be

eBay koopt zoekertjessite 2dehands.be
2dehands.be, met 600.000 bezoekers per dag naar eigen zeggen "de grootste gratis zoekertjessite van België", is voor een niet nader genoemd bedrag overgenomen door eBay. De Amerikaanse reus is wel van plan de eigenheid en het lokale management van de site te behouden.

Mobiele technologie wordt prioriteit

2dehands.be en zijn Franstalige tegenhanger 2ememain.be zullen deel gaan uitmaken van de eBay Classifieds Group. Die overkoepelt momenteel al lokale zoekertjessites in meer dan 25 landen en 1.000 steden wereldwijd.

 

"De eBay Classifieds Group zal investeren in de verdere ontwikkeling van de lokale Belgische business, teneinde de platformen nog sneller en gebruiksvriendelijker te maken voor de gebruikers", klinkt het bij de overnemer. Daarbij wordt "innovatieve mobiele technologie een absolute prioriteit", aldus nog eBay.

 

Lokale teams blijven aan

De Amerikaanse e-commercereus benadrukt dat 2dehands.be (gestart in 2000) zelfstandig zal blijven opereren: lokale teams zullen beide sites blijven runnen, want zij "begrijpen de nuances van de lokale cultuur" het best.

 

Welk bedrag met de deal gemoeid is, werd niet bekendgemaakt. Vijf jaar geleden werd de belangrijkste rivaal van 2dehands.be, Kapaza, door de Noorse mediagroep Schibsted overgenomen voor 20,25 miljoen euro. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Bol.com komt met herhaalservice voor dagelijkse producten

17/10/2017

Webwinkel Bol.com heeft Bespaar Continu gelanceerd, een dienst waarmee klanten bepaalde producten om de zoveel tijd opnieuw aan huis kunnen laten leveren.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Modeplatform About You van start in Nederland en België

11/10/2017

Dinsdag is de Duitse modewebshop About You officieel gelanceerd in België en Nederland. About You, de tweede grootste online moderetailer in Europa, was eerder al wel onofficieel actief in Nederland.

Parcify levert met kajaks in Amsterdam

26/09/2017

Het Belgische koerierbedrijf Parcify probeert in Amsterdam pakketjes te leveren met kajaks en paddle boards. Het wil er de 'last mile' van de levering over het water voeren, omdat dit ecologischer en betrouwbaarder zou zijn.

Euro Shoe Group heeft al sinds 2004 akkoord over nachtwerk

11/09/2017

De Belgische Euro Shoe Group, het bedrijf achter winkelketen Bristol, zegt de heisa rond nachtwerk niet helemaal te begrijpen, aangezien het zelf al sinds 2004 een akkoord heeft met de vakbonden op dat vlak.

Cook & Serve komt met eigen webshop

30/08/2017

Kookwinkelketen Cook & Serve heeft een eigen webshop opgestart, die klanten de keuze geeft tussen afhalen in één van de zeven winkels of levering aan huis.

Back to top