Europees R&D-centrum voor Rakuten

Europees R&D-centrum voor Rakuten

De Japanse e-commercereus Rakuten gaat een R&D-centrum openen in Parijs om er middelen ontwikkelen die de internethandel eenvoudiger moeten maken, maar is vooral een krachtig signaal dat Rakuten sterker wil inzetten op de Europese markt.

Signaal voor verdere expansie

Het Rakuten Institute of Technology, zoals de R&D-afdeling van Rakuten door het leven gaat, richt zich vooral opde ontwikkeling van het handelsplatform. Dat platform moet webwinkeliers helpen om veilig handel te voeren via het internet, zowel nationaal als internationaal.

 

Het nieuwe centrum zal in Parijs komen en zal twintig werknemers in dienst hebben. Rakuten heeft momenteel ook al een R&D-centrum in New York en eentje in Japan. Dat laatste is het grootste met ongeveer veertig werknemers.

 

Het team in Frankrijk zal zich gaan bezighouden met fraudedetectie, beeldverwerking, 'user interfaces' en de transitie van online naar offline, zo schrijft Rakuten in een persbericht. Belangrijker is echter het signaal dat de opening van het centrum uitgeeft, meer bepaald dat Rakuten nog meer wil gaan investeren in - en expanderen op - de Europese markt.

 

Het e-commerceplatform van Rakuten is het grootste in Japan en ook één van de grootste wereldwijd op het gebied van omzet: in 2012 had het bedrijf een omzet van ongeveer 3,38 miljard euro.

Tags: