Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Weinig informatie

De facturen zijn uitgestuurd door Vesting Finance, een Gents incassobureau dat opdracht heeft gekregen van de curator van het failliete Neckermann om de facturen te innen.

 

"Wij zijn gemandateerd door de om te kijken of er nog openstaande vorderingen zijn, zowel recente als oudere", vertelt een verantwoordelijke van Vesting Finance aan de VRT. "De enige informatie die wij kunnen geven aan de mensen, is de informatie die wij hebben gekregen van de curatoren."

 

Vaak gaat het in de facturen over een minnelijke schikking voor een openstaand bedrag bij Neckermann, maar de informatie die de klanten krijgen is schaars. De curatoren zelf hebben momenteel nog geen reactie gegeven.

 

Klanten die een factuur hebben ontvangen worden aangeraden om ze niet te betalen en de invordering te betwisten bij Vesting Finance. Facturen die ouder zijn dan tien jaar zijn daarnaast verjaard en bovendien moeten de factuur meer informatie bevatten dan nu het geval is. Die informatie is mogelijk verloren gegaan bij het faillissement.