Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen | RetailDetail

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen
Shutterstock

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Weinig informatie

De facturen zijn uitgestuurd door Vesting Finance, een Gents incassobureau dat opdracht heeft gekregen van de curator van het failliete Neckermann om de facturen te innen.

 

"Wij zijn gemandateerd door de om te kijken of er nog openstaande vorderingen zijn, zowel recente als oudere", vertelt een verantwoordelijke van Vesting Finance aan de VRT. "De enige informatie die wij kunnen geven aan de mensen, is de informatie die wij hebben gekregen van de curatoren."

 

Vaak gaat het in de facturen over een minnelijke schikking voor een openstaand bedrag bij Neckermann, maar de informatie die de klanten krijgen is schaars. De curatoren zelf hebben momenteel nog geen reactie gegeven.

 

Klanten die een factuur hebben ontvangen worden aangeraden om ze niet te betalen en de invordering te betwisten bij Vesting Finance. Facturen die ouder zijn dan tien jaar zijn daarnaast verjaard en bovendien moeten de factuur meer informatie bevatten dan nu het geval is. Die informatie is mogelijk verloren gegaan bij het faillissement.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Leapp failliet, hoopt op doorstart

11/06/2018

Leapp, een verkoper van tweedehands Apple-toestellen, is failliet. Dat meldt de retailer op zijn website. De curator onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor een doorstart.

Webboetiek CarréCouture zoekt doorstart na faillissement

28/05/2018

De Belgische luxewebshop CarréCouture is na amper een jaar failliet. De familie Van Gansewinkel, bekend van het afvalbedrijf en mede-eigenaar, gaat toch voor een doorstart.

Tweedehandskledingplatform The Next Closet haalt 1 miljoen euro op

24/05/2018

The Next Closet, het Nederlandse webplatform voor tweedehandse designerkleding, heeft zopas ruim 1 miljoen euro ‘groeigeld’ opgehaald. Vers kapitaal dat onder meer de vandaag gelanceerde Belgische website moet financieren.

Amazon verbant klanten die teveel retourneren

24/05/2018

Amazon stelt paal en perk aan klanten die teveel retourneren of zich ‘misdragen’ volgens de retailer: wie te ver gaat, wordt verbannen. Tientallen klanten klagen op sociale media dat hun account eenzijdig is stopgezet.

LVMH pompt tientallen miljoenen in modezoekplatform Lyst

24/05/2018

LVMH, de Franse luxegroep onder leiding van Bernard Arnault, pompt nog eens tientallen miljoenen dollar in Lyst. Met het verse geld wil het zoekplatform voor luxemode zijn wereldwijde expansie versnellen.